Chodím městem a dívám se za vrata aneb Promořování „pomocí" MHD

Problémy s cestou do zaměstnání či zpoždění autobusů, to jsou jenom dvě z „milionu“ připomínek Kladeňáků na oznámení ČSAD MHD, že některé linky budou ve všední dny jezdit jako o víkendu. A co na to nové vedení magistrátu? Mlčí!

Ten kdo očekával, že podobně razantně a nekompromisně, jako z kladenského divadla vypoklonkoval jím a divadelníky nemilovanou jednatelku Žantovskou, bude už poněkolikáté staronový primátor Volf postupovat i v jiných případech, je asi zklamán. Být na jeho místě, snažil bych se získat plusové volební body hlavně u Kladeňáků, kteří mu příliš nevěří, ale…

Příležitost zastat se svých Kladeňáků měl například ve věci změn jízdních řádů autobusových linek MHD 601 až 606, které: „Od pondělí 19. října do pátku 30. října 2020 budou provozovány v pracovní dny v rozsahu platném pro den volna.“ řekl Kladenskému deníku ředitel kladenské ČSAD MHD Ludomír Landa, ale…

Zatímco pražský primátor Hřib se chystá posílit pražskou MHD o další autobusy či tramvaje a tím docílit, aby se cestující v MHD na sebe nemačkali a nedocházelo k přenosu koronaviru, na Kladně jdeme opačnou cestou: „Linky 601 až 606 jedou ve většině případů po trasách, kde je souběh s nejméně jednou další linkou městské dopravy,“ odůvodnil omezení spojů nejvytíženějších autobusových linek Landa.

Mezi desítkami nespokojených diskuzních příspěvků, se pod strohou zprávou uvedenou na fb města Kladna, objevily všeho všudy dvě odpovědi podepsané Město Kladno, ale... Zdůvodnění, že: „Někteří zaměstnanci využívají nyní formu práce z domova, děti a studenti jsou též doma (distanční výuka). Cestování v MHD využívá nyní méně lidí. I zaměstnanci ČSAD mají děti, se kterými musí být v současné době doma.“ diskutující neuklidnilo, ale naopak ještě více pobouřilo.

P.S. Co na to kladenský primátor?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Luboš Chott | pátek 16.10.2020 7:41 | karma článku: 9,11 | přečteno: 382x