Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AM

Problém je, že tady jim studium hradíme my - daňoví poplatníci - a oni si pak "fouknou" léčit někoho jiného a odvádět daně jinému státu, než který jim zaplatil dotyčné vzdělání.

3 2
možnosti

A je v tom rozdíl, když zde se někdo vyučí truhlářem, malířem, nástrojařem... a pak pracuje za kopečky? Chybí nám 70 tisíc dělníků v provozu!

1 0
možnosti
JA

No nevím jak je to s tou přetížeností lékařů v nemocnicích, ale ze svého okolí znám lékaře z nemocnice, kteří mají 1-2 soukromé ordinace. Jak potom mají stíhat svoji práci v nemocnici?

4 0
možnosti

Asi je ta práce v nemocnici neuživí...

0 1
možnosti
SK

Jediné kloudné řešení je zrušit Všeobecné zdravotní pojištění pak ustanou dohady kdo co a kolik... jseš dobrej, máš dost platících pacientů ? tak ok, žij si nad poměry, jseš šlompa a koukáš na pacienty z patra ? tak budeš o slaný vodě. Jak prosté, jenže strach lékařů z volné konkurence je takový, že by jako první proti tomuto opatření šli do stávky ...

5 1
možnosti

Omyl! O této variantě již píšeme dvacet let, že tento přístup je základ spravedlnosti a konec rozkrádaček ve zdravotnictví. Marně. Důležitější než pořádek a spravedlnost je zdravotnictví zadarmo pro bohaté a chudé. A tak máte, co jste chtěli...

0 0
možnosti
Foto

Pane Cermane, běžte a řekněte do očí studentům medicíny, kteří 6 let tvrdě makají, aby mohli tvrdě makat za mizerný plat i poté, že jejich výuka není kvalitní. A potom běžte a řekněte lékařům v nemocnici, kteří dělají tolik přesčasů, že to ani zákonik práce neumožňuje, kteří musí vyplňovat na každého pacienta stohy papírů, aby byli právně jištěni, kteří mají zodpovědnost za lidské životy - že jich je moc, že mají nesmyslné platové požadavky a že kvalita jejich práce nestojí za nic. Anebo se nad sebou zkuste zamyslet...

3 3
možnosti

Bohužel, druhý člověk naše lidi nezajímá. Nikdo z nich si nedovede představit, co to je šestileté studium medicíny, co to je pracovat 300 hodin měsíčně, ani to, že po promoci lékař pracující v nemocnici té nemocnici musí platit kolem deseti tisíc měsíčně místo toho, aby dostával svůj normální plat! Ale oni za to nemohou, politici i redaktoři to před nimi stále úspěšně tají!

1 0
možnosti
JH

Pane Cermane, jestli nejste absolutně zdravý, je mi vás líto.

Ledaže máte vlastního dobře placeného lékaře.

2 4
možnosti
BP

B73e58n 11P95a33v75k47a

6. 5. 2016 9:54

Šmarja pano. Když o tom nic nevíte, tak... si napíšeme blog, že?

Těch doktorů je dostatek jenom papírově. Ve skutečnosti jich má být už asi třetina v důchodu.

5 1
možnosti
Foto

Vše to navíc ovlivňuje fakt, který je rád opomíjen. A sice téměř nulová odpovědnost pacientů za své zdraví. Téměř všude na světě stojí občany zdravotní péče víc než nás a často je to mimo pojištění. U nás máme pocit, že v rámci pojištění musíme dostat vše .. od nezbytné zdravotní péče přes vitaminové doplňky až po ubytování a stravu zdarma. To se pak samozřejmě promítá do výkazů tak, že zdravotní péče se nedostává, protože podstatnou část financí spolknou výdaje, které nemají se zdravotní péčí nic společného.

4 1
možnosti
JH

Pane Chuchmo, proč píšete zakukleniny?

Přát si mohu co chci, zdravotní pojišťovna platí podle svého.

0 1
možnosti
MH

Tento článek je velký blábol!

Autor je nejspíše dost závistivý, proti lékařům zaujatý a zároveň sám hodně hloupý. Autor neví, jak skutečně zdravotnictví funguje, ale podle článků z novin či poslechu televize má pocit, že snědl všechnu moudrost a vše by se vyřešilo snadno.

Pokud skutečně někdo s tímto "článkem - nesmyslem" souhlasí, je mi jej skutečně líto.

Každý, kdo zde diskutuje, může vystudovat medicínu a jít pracovat do nemocnice v ČR a pak ať zkusí diskutovat a hodnotit systém z pohledu zdravotníka i z pohledu pacienta (těmi jsem potencionálně všichni bez rozdílu).

2 8
možnosti

Dvě poznámky:

1) Také mne překvapilo, že se adminům líbí.

2)

Povídala kráva krávě, že čte Rudé právo právě.

Až ho přečte čtyřikrát, bude skládat doktorát.

Na to druhá kráva vece: Krávou zůstaneš však přece.

0 0
možnosti

Ad personam:

Sám sis o to řekl. Nevěříš Bibli, věříš jen svojí představě Boha. Ale nespecifikuješ, aby nevěřící nemohli přijít s kritikou. Věříš v evoluční teorii, ale nevěříš Darwinovi. Darwin přinesl základy evoluce, jejíž zkoumání pokročilo. Jasně. Příroda je Tvůj bůh. Jasně. Oteplování činností člověka vylučuješ. Jasně. Jako ta žába, která se postupným zvyšováním teploty dobrovolně uvaří.

:-)

0 5
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2345x
Jsem nekonformní člověk, věřím v Boha, nevěřím Bibli, věřím evoluci, nevěřím Darwinovi, věřím přírodě, ale nevěřím v globální oteplování.