Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rv Příliš mnoho nepravd a lží!!

Já vím, že je to jedno, zda společnost zná či nezná pravdu. Bude-li znát pravdu, bude se snažit něco dělat ve svůj prospěch a realizovat skutečnou reformu zdravotnictví. Nebude-li znát pravdu, bude překvapena realitou a bude to trochu více bolet. Naše politické elity žijí názorem, že lid přežije všechno. Tak se ničeho nebojte. Byli jsme před Stalinem, budeme i po něm!

:-)

0 0
možnosti

Rv Příliš mnoho nadávek a lží!

Někdo může být i placen za propagandu proti lékařům a proti snaze o skutečnou reformu zdravotnictví. Ale nakonec na tom nezáleží, zda ve společnosti zvítězí pravda nebo lež. Zvítězí-li pravda, bude možná skutečná reforma a luxusnější přežití společnosti. Zvítězí-li lež a chlácholení lidí, že je všechno v pořádku, provalí se to podle pravdy samo. A pokud mají pravdu kritici, půjde o méně luxusní přežití společnosti. Bude nás to více bolet...

:-)

1 0
možnosti

Mám skromný dotaz: Když budeš pracovat v Chebu a někdo ti nabídne práci pár kilometrů za hranicemi s větším komfortem a s pětkrát vyšším platem, zůstaneš pracovat v Chebu?

Naši politici slibují přidat 10 procent. Pouhé sliby. Není to už jedno, zda 10 procent přidají nebo uberou (dle přání mnohých)? Když to porovnáš k nabídce plus 400 procent? Je to vlastně jedno, deset procent plus nebo mínus. Tak fatální rozdíl to není, že?

:-)

4 0
možnosti
Foto

Zeptám se ... je roční příjem přes 1 milion pro lékaře v nemocnici málo nebo dost?

Kolik je podle vás dost?

0 0
možnosti
AT

No ... vzhledem k objednacím časům a době, strávené v čekárně nemocniční ambulance si nemyslím, že je lékářů přebytek. Pokud ordinuje doktor, který musí v průběhu práce odcházet k operacím, to asi není úplně dobře. Počet přesčasových hodin vaši teorii též vyvrací.

P.S.: na jednu stranu si stěžujete, že vám někdo argumentuje bez reálných čísel, ale bez rozpaků vypustíte ničím nepodložený kyd o nízké kvalitě lékařů a kvalitě jejich výuky.

7 1
možnosti

Lékaři jsou donuceni pracovat 300 hodin měsíčně, proti zákoníku práce, proti pracovní smlouvě! Jak můžeš po nich chtít kvalitu a bezchybnost?!?

0 0
možnosti
SB

Perfektní článek a rozbor lékařské situace. Že nás lékařské odbory blafují, už není žádné tajemství. Dělal to i Ráth a nyní to dělá i dnešní jeho žák Kubek. Doufám, že si to uvědomuje i naše vláda.

8 3
možnosti
Foto

Mohl byste prosím rozvést podrobněji blafování lékařských odborů? To, že Vám není sympatický dr Rath a dr Kubek by nemělo být překážkou k objektivnímu zhodnocení situace.

0 0
možnosti
JB

Prakticky vše jste vystihl větou: Lékaři by chtěli odměny jako v Německu, ale životní náklady mít jako v Čechách. R^

17 3
možnosti

Zkus lékařům ubrat místo přidání!

Co udělá zdravotnický Papinův hrnec bez ventilu?

0 2
možnosti
ZN

Můj postřeh k doktorům a nemocnicím z března t.r..

Praktická lékařka mě poslala na urgentní příjem aby mě vyšetřili neboť ona si nebyla jistá. Na urgentním příjmu jsem hypnotizovala dvě a třičtvrtě hodiny dveře, na kterých svítilo stále stejné číslo. Po této době, kterou jsem strávila na velmi nepohodlném sedátku a bylo mi zle od 39,8 st. horečky, jsem se šla zeptat k příjmovému okénku, jestli vůbec v příslušné ordinaci někdo pracuje nebo jestli mám odejít spolknout antibiotikum, neboť na to byl čas. Vyslechla jsem povídání o tom, že je to moje zdraví a jestli chci odejít, ať klidně jdu - veliká čekárna byla narvaná lidmi a od rána prý v té ordinaci už vyšetřili osm lidí. Další připomínka byla, že lékaři jsou špatně placeni, tak co od nich chci. Řekla jsem, že jejich práci, že už dlouho nešel ven ani dovnitř žádný pacient. Poslali mě zaklepat na dveře ordinace. Sestřička otevřela a ptala se o co mi jde. Řekla jsem, že přijdu klidně ještě jednou večer, až tam bude míň lidí, že je mi zle a potřebuju si vzít anitibiotikum. No, zle je tady všem, ale pojďte dál. V prázdné ordinaci u PC seděly dvě velmi mladé, slovensky mluvící, lékařky. Nevyhodily mě, odběry, rtg, vyšetření se zvládlo za čtvrt hoďky a pak jsem měla hodinu čekat na výsledky. Odjela jsem si vzít antibiotikum, najíst se a vrátila se. Mnozí lidé tam stále čekali, leželi na vozíčkách a s nimi tam čekaly zdravotní sestry. Prý i osm hodin - na urgentním příjmu! Skutečně je tenhle přístup k pacientům v penězích? Když lékař dostane o pět tisíc víc, bude vstřícnější, rychlejší, ochotnější? Omlouvám se všem lékařům na odborných pracovištích, kteří se věnují léčení lidí a dokonce jsou spokojeni, když se to podaří. Kteří za "mizerný" plat skutečně těch dvanáct hodin pracují. Měli by se jít živit něčím jiným a poctivě.

22 0
možnosti
VB

Jste moc měkká, po 5 minutách tluču na dveře a po 20 bych do nich kopal.

1 0
možnosti
PP

Autor vybral jen určité věci, ale to hlavní pominul. Lékaři chtějí odmítnout dělat přesčasy, tedy chtějí přestat porušovat zákon. Zákon, na který má dohlížet inspekce práce, která patří pod Marksovou. Jenže poslat někam kontrolu na přesčasy se Marksová bojí. Výsledkem kontroly přesčasů by byla totiž vysoká pokuta nemocnicím a nařízení, aby s zákon dodržoval. A tím by nemocnici položila 2×, pokutou a tím, že by neměl kdo sloužit. Vše ostatní v blogu je křoví k těm přesčasům.

7 0
možnosti

Jenže dát všem pokutu podle zásluh by zatavilo naše zdravotnictví už dnes!

0 0
možnosti
Foto

Pár údajů pro autora.

Pokud byste trochu zapátral ve statistikách, zjistil byste následující údaje.

1. Ročně je u nás odpromováno zhruba 1.100 lékařů /nevím, kde jste vyčetl číslo 2800/. Z tohoto počtu zhruba jedna pětina ihned odchází do zahraničí. Zbývá zhruba 800 lékařů pro ČR

2. Věkový průměr se výrazně zvyšuje a to zejména v oboru praktický lékař, kde je průměrný věk okolo 50 let. Není výjimkou, že pracují lékaři i v 75 letech věku.

3. Nástupní plat pro mladého lékaře je zhruba 20.000,- Kč, žonglování s čísly je vždy - nejspíše záměrně - kontaminováno službami, kde si lékaři vydělají na uváděný průměr. že přitom dvoj až trojnásobně překročí právně povolenou normu služeb za rok /která je 465 hodin přesčasové práce/, nikoho nezajímá.

4. Lékař po promoci prvních 5-6 let je v podstatě onucí, musí pracovat - i na těch službách, poté po zmíněných 5-6 letech atestuje. Teprve poté - tedy zhruba v 31 letech, se stává plnohodnotným a samostatně pracujícím. Ženy - lékařky - pokud jdou na mateřskou a nechtějí rodit okolo 40 let věku to mají ještě horší.

5. Díky stupidní politice, kterou zavedl Václav Klaus, se na zdravotnictví kašlalo, požadavky lékařů (na rozdíl třeba od železničních odborářů) byly bagatelizovány. To, že se ozývají nyní, je dáno jejich slušností a nikoli nemravností, jak se snažíte naznačit.

6. Počty nemocnic jsou opravdu vyšší, než jinde, nicméně - zkuste navrhnout zrušení některé regionální nemocnice - a občané Vás ukamenují na náměstí. Ten, kdo z Rady města toto prosadí, bude do konce života chodit po oné obci kanálem, nebo se bude muset odstěhovat. Český pacient je zmlsaný západní technikou, švédským stolem služeb a absolutním nezájmem o své vlastní zdraví. Ona bezplatnost učinila z českého zdravotnictví v podstatě prostitutku, která dává každému, kdo si přijde. Pitomých 30,- Kč odrovnalo potřebnou reformu.

7. Stížnosti na současný stav adresujte panu Paroubkovi, který sice vyhrál volby, ale zdravotnictví dokonale pohřbil.

22 6
možnosti
Foto

Co s tím má co dělat Paroubek? Možná sice vyhrál volby, ale hned odstoupil. Zdrovotnictví pohřbil, neb republiku do krize přivedl Dušan Jalový a po něm Kalousek s Topolánkem.

0 2
možnosti
JH

Souhlas s autorem, přidal bych podle mě další důvod údajného nedostatku lékařů - přílišná přespecializovanost. Obzvláště u internistů se to množí různými laboranty, kteří umí obsluhovat nějaký přístroj (nebo i dva) a tím pádem nic jiného dělat nemůžou. Mnozí po několika letech už ani neumí. Ale pokud odejde laborant do důchodu, musí nastoupit laborant další. Jestli ty přístroje k něčemu jsou, to už je věc druhá.

Další: omezení v předepisování léků. Nějaké léky může předepisovat okres, další kraj a pak Praha. Proč? Specializace.

Dále: když máte třeba problémy s trávením a tím pádem s udržením váhy, pošlou vás za nějakou Nutridrink Lady, která umí vážit lidi a může jako jediná v nemocnici předepsat Nutridrink.

Nesmyslnost, s jakou je zdravotnictví budováno, je skutečně obřích rozměrů, tenhle bobtnající systém nesmyslného "léčení" prostě žádná společnost neufinancuje.

Němeček není nic jiného, než odborový předák, který se chce zalíbit. Z minulých ministrů zdravotnictví bych opravdu v dobrém vzpomněl pouze na Hegera, ten se aspoň pokusil o selský rozum prostý neustále dookola omílaných doktorských "argumentů".

8 4
možnosti
FB

u internistů se to množí laboranty? co to proboha melete? víte, co dělá takový internista a kde byste našel laboranta? nemáte o tom ani bleděmodrý šajn a máte potřebu se vyjádřit...

5 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2215x
Jsem nekonformní člověk, věřím v Boha, nevěřím Bibli, věřím evoluci, nevěřím Darwinovi, věřím přírodě, ale nevěřím v globální oteplování.