Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J32a21n 65K88v82a48p16i75l

2. 5. 2016 18:03

S většinou souhlasím, jen bych zdůraznil, že mezi lékaři na všech stupních je veliký rozdíl, nejen v praxi a odborné zdatnosti. Je jich hodně, co si stále zachovali k pacientům lidský přístup a ošetří čekající i po pracovní době bez vykazování přesčasů. Prostě dodržují lékařskou přísahu a neberou si pacienty jako rukojmí pro své možná oprávněné požadavky.

Ještě je zde jedna věc, která se týká vysokoškolského studia. Je jistě náročné finančně pro studenty, ale s ohledem na náklady na vysokoškolské školství je zřejmé, že pořád větší část nákladů hradí stát, tedy daňoví poplatníci na všech stupních..

Neznám náklady na studium na soukromé lékařské fakultě, ale na soukromých školách ekonomického či podobného zaměření jsou poplatky za studium ročně i několik set tisíc Kč. Nemyslím, že studium lékařství by mělo být zpoplatněno hned a přímo. Měl by být zpracován systém půjček a příspěvků, aby mohli studovat i studenti nadaní, ale méně majetní. Termín splácení by měl být dlouhodobý a navýšen třeba jen o inflaci. Návrh, aby doba vykonávání lékařské praxe v tuzemsku byla stanovena smluvně ještě před zahájením studia, to se mi nezdá příliš realizovatelné. Ale zcela jistě je zde někde chyba.

2 1
možnosti

Ty jsi pěkný mudra!

A víš, že lékař jeden čas před atestací musel nemocnici platit za to, že tam smí pracovat? Nevíš, co? Místo toho, aby mu za práci zaplatili, musel platit nemocnici! Absurdní stát!

:-)

0 0
možnosti
RH

Mám dotaz na autora článku: jaká je nemocnice v Lokti (předpokládám, že L.nad Ohří) ? - na netu jsem našla jen jméno jednoho praktického lékaře. Jaká je nemonice v Horažďovicích ? - na netu jsem našla jedno zdravotnické zařízení charakteru malé polikliniky, kde ordinuje několik specialistů (předpokládám, že nikoli na plný úvazek) a Nemocnici následné péče LDN - čili doléčovací a rehabilitační oddělení, oddělení také sociální péče, kde je také několik ambulancí základních oborů, část z nich jsou privátní. S akutními lůžky toto nemá nic společného.

Takže ono to s nemocnicemi jako takovými asi nebude tak žhavé, jak píšete.

4 0
možnosti
IM

I85v25o 27M46a19y77e60r

2. 5. 2016 16:54

Máte naprostou pravdu. Mnozí dnešní "lékaři" jsou bohužel namyšlení vyděrači, které zajímají pouze peníze a pacouši je obtěžují.Rv

5 2
možnosti
PP

Kolik děláte přesčasů vy a kolik ti vaši "namyšlení" doktoři? Proč nejdete ke http://www.sante.cz/, tam na vás budou určitě vlídní.

1 0
možnosti
JJ

Plně souhlasím!

Připomínám, že naši lékaři se chovají jako "Bohové, kteří smějí manipulovat s lidmi". A vzpomínám si na nymburského lékaře pana Brzoráda, kterého tak skvěle hrál pan Hrušínský v Postřižinách. Byl jsem malé velmi hubené dítě (jsem t.zv. "ukrývané dítě" z 2. světové války) a on neváhal a i uprostřed noci přišel, aby se na mne podíval, jak mi je, když jsem byl nemocný. Vzpomeňte na tatínka Karla Čapka, jak jezdil na saních tažených koníkem, k pacientům v malých vesnicích, aby - když viděl jejich bídu - si ani nevzal peníze...

A také vzpomínám na paní "závodní" doktorku v mém pozdějším zaměstnání, jejíž "služba pacientům" spočívala v pokřiku: "Zůstaňte u dveří, ať mě nenakazíte! Co vám mám předepsat? Nechoďte dál, sestři, doneste mu předpis!"

A poslední vzpomínka? Byl jsem před dvěma měsíci na složitém vyšetření. Jeho výsledek dodnes neznám, pana doktora nikdy nezastihnu, on je mému lékaři neodeslal. A budu-li si na něj stěžovat, co dosáhnu?

16 3
možnosti
AT

A čeho dosáhnete, když si stěžovat nebudete?

1 0
možnosti