Pan místopředseda vlády Babiš má na všechno jednoduchý recept

Trapnost prohlášení pána Babiše k řešení uprchlické krize je udivující. Jeho geniální recept je jako vždy jednoduchý a prostý: "Prostě zabezpečíme ostrahu hranic Schengenského prostoru."

Pokud kterýkoliv z politiků tvrdí, že je třeba zabezpečit ostrahu hranic před nelegálním vstupem migrantů, měl by říct i následující větu. A ta věta zní: Budeme je na hranicích střílet!

Odvážíte se pane Babiši takový rozkaz vydat?

Pokud nikoliv, je váš recept na řešení krize naprosto bezduchý, populistický a hloupý. Útěchou budiž vám skutečnost, že takové blbosti říkají i mnohem mocnější a ostřílenější politici napříč Evropou. Pan president Zeman by na hranice poslal vojáky, pan ministr vnitra Chovanec policisty, váš ministr obrany Stropnický dokonce mluví o úžasném počtu dvou a půl tisíců vojáků.

A co by tam ti vojáci a policisté dělali? Stříleli je, pokud by neuposlechli jejich příkazy?

Pan premiér Sobotka je obezřetnější, ten společně se svým ministrem zahraničí radí prakticky totéž, jenže Řekům a Italům. Neřeknou však jak by měli ty hranice zabezpečit. Jinak než střelbou to totiž nejde. A všichni vědí, že sílu na ně použít nelze.

V televizi mohl každý vidět jak dopadli makedonští policisté tváři tvář vlně tisíců zoufalých lidí. Kolik slov se vyplýtvalo na diskuzi o tom jestli islám chceme, nebo ne, jestli se bát, co s nimi. Všechno zbytečně. Prostě je musíme přijmout a postarat se o ně.

Ano je pravda, že s vlnou uprchlíků k nám přijdou i tisíce vojáků Islámského státu a ti nás střílet budou. Bez váhání. Taková je bohužel skutečnost. A proti nim by teprve měla nastoupit armáda a policie.

Většina těch lidí totiž utíká před válkami, které rozpoutali lídři Evropské unie společně s USA.

A lídři, ti se nikoho neptají, když rozhodují. Však to znáte sám. Bohužel vy i my kopeme třetí ligu a nic na tom nezměníme. To je prostě rub výhod úžasné EU.

Prostě to uděláme. Je to jednoduché, jako většina vašich hlášek. 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Cerman | čtvrtek 27.8.2015 8:00 | karma článku: 11,25 | přečteno: 441x