Kuřátka

Narvaná tramvaj, dvě slečny - vystylovaná kuřátka. Jejich rozhovor ve vysoké tónině se fakt přeslechnout nedal. Byla jsem obohacena a zároveň sebou zklamána, že nežiji život naplno. Ale teď už vím, kam na nehty, řasy, prsa...

Kolik ještě zastávek, proboha? Zaklínám se, ať jsou v tašce sluchátka. Prd! Tak studie. Jedno kuřátko napudrované tak, že by si rokoko před ním sedlo na zadek. Na těch kartáčích, kde jsou normálně řasy, mělo třpytky. Musím si držet čepici - až mrkne, přijde vichřice. V místech, kde má normální smrtelník obočí, mělo kuřátko namalovaný logo Nike, jen obráceně. Asi fanynka. Koukla na mě! Asi jsem ucukla. Uvědomila jsem si, že na ni čumím, jako bych hledala vši. No a? Fakt tam nemá chlupy!

Pařátky? Napočítala jsem čtyři barvy na jednom nehtu+třpytky+kytička. Být Japonka, už si to miniaturní dílko fotím. Jak asi loupe brambory? Ta délka nehtů jí nemohla ani dovolit sevřít pěst. Vidím ji nešťastnou nad drobnýma v obchodě. Jak tam hrabe potupně v misce s mincema a nemůže je nabrat. Fronta za ní nervózně prešlapuje, tak zahraje frajerku, hodí blonďatou hlavinkou a nechá dýško.

Kuřátka, no. Sotva se vylíhla, už makaj na skořápce. Proč tak moc? Tohle není líčení, to je maska! Karneval! Jedno kuře jde za kartáč a druhý za Střihorukýho Edvarda. Prsa dmoucí. Jasný, tak zítra jde jedno za Krkonoše a druhé, vau, za Himálaje! Podle hadrů jsem ale karneval vyloučila.

Tak něco schovávaj? Sebe? Bojí se přiznat do zrcadla svoje Já? Loví kohouty na skořápku? Kohout primitiv si nabrnkne plodné kuřátko, v divoké noci lítaj řasy, nehty, silikony vzduchem a ráno hned po kykyryký kohout čumí, co si to nabrnk za vypelichanou slepici. Kurnik šopa! Načapal se.

Jaká budou, až jim křídla dorostou? Kuřata na grilu vyhlášených pláží. Zobající bobule, aby tuhle pod křidýlkem zhubla deko. Kvokat o vodzejtřkový dietě s tučnou žížalou v zobáku. Na bidýlku s matrací Dormeo si budou válet biskupa a žrát v telce drasťák O kohoutkovi a slepičče. A za kurníkem jim zatím běží seriál Život.

Kuřátka! Utíkejte, ať ho stihnete, než skončíte na paprice! Já mám prostě radši opravdový kuře na paprice!

Autor: Terezie Čerbáková | sobota 9.6.2018 9:26 | karma článku: 23,06 | přečteno: 955x
  • Další články autora

Terezie Čerbáková

Volvo, traktor a kočárek

24.5.2023 v 22:22 | Karma: 8,06

Terezie Čerbáková

Vlk v županu

17.5.2023 v 22:01 | Karma: 9,87

Terezie Čerbáková

Láska v knedlíku

13.1.2022 v 22:53 | Karma: 14,65

Terezie Čerbáková

Ty číčo!

9.12.2021 v 21:23 | Karma: 18,89

Terezie Čerbáková

Vyhořelá rachejtle

13.12.2019 v 23:15 | Karma: 17,29