Toulava je připravena

Zaujal Vás název Toulava ? Mě též. Je to nová turistická destinace, tak jsem využil její prezentaci. Byla v Táboře i na Monínci – v hotelu s dalekými výhledy na krajinu, kam každoročně přicházejí účastníci pochodu Praha – Prčice.

Turistická destinace vznikla dohodou samospráv, podnikatelů, občanů i správců historických objektů na jih od Prahy. Je to oblast od Tábora po Sedlčany, od Mladé Vožice po Milevsko, lázeňskou Bechyni, Chýnovské jeskyně, Soběslav. Jsou zde tygři a jiná zvířena na Větrově u Tábora, zubři poblíž Monínce, botanická zahrada u školy v Táboře, hrady, zámky, skanzen, kláštery, rozhledny a další zajímavé objekty. Ke koupání je možné si vybrat nejen koupaliště, ale i řeku Lužnici či Vltavu, zatopené pískovny a lomy. 

Přirozeným centrem této destinace je Tábor, kde je celoročně co nabídnout. Od muzea se stříbrným  pokladem s tisíci stříbrnými mincemi, přes muzeum čokolády s možností ochutnávky i vlastní výroby figurek z marcipánu, přes možnost hrát si s legem či pokochat se jen prohlídkou hotových výrobků i možností zakoupení stavebnice LEGA. Unikátní divadlo je kombinací jediného jeviště pro dvě pravoúhle připojená hlediště. Ze staré gotické radnice je vstup do podzemí, z věže Kotnov výhledy na staré město. Středověká minulost města v létě ožívá na Housově mlýně. Kavárny, cukrárny, čajovny i restaurace Vás příjemně překvapí. 

Poznejme blíže i oblast Monínce – zimního i letního střediska sportovních aktivit. Je zde  ubytování (84 lůžek) i stravování. Čtyřsedačková lanovka je v provozu v zimě i v létě. Umožňuje sjezdové i běžecké lyžování, výlety na kole i pěšky na osmi vyznačených okruzích. Množství lesů láká k houbaření. V destinaci jsou golfová hřiště, možnosti výletů na koních nebo i po vodě. 

TOULAVA se představila.
Využijme tajemna, objevujme krásy naší krajiny, využijme služeb a pohostinosti. Je zde toho víc, než bylo uvedeno v této ochutnávce. Více toho najdete na webových stránkách a informačních centrech  měst této destinace.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miroslav Čenský | pátek 10.5.2013 6:30 | karma článku: 17,56 | přečteno: 416x