Václav Klaus touží po pádu vlády

Václav Klaus si zjevně přeje pád vlády, protože tam by zase hvězda jeho důležitosti vystoupila do nebetyčných výšin.

Mohl by tak konečně naplnit svůj smysl pro sportovního ducha a férovost a vyzvat k sestavení menšinové vlády opravdového vítěze posledních voleb Jiřího Paroubka.

Tím by opravdu naplnil alespoň základní slušnost, že vítěz voleb má dostat alespoň formální šanci, pak by jistě nepatrně vyděsil současné vedení sociální demokracie, které už rádo na Jiřího Paroubka zapomnělo.

Vzhledem k současným aférám je přece téměř novomanžel Jiří Paroubek úplné neviňátko. V poslední době je i jeho slovní projev umírněný, aféry nemá a vzorně pečuje o svou novou rodinu.

Současné vedení ČSSD by si přálo nové volby, protože se mu asi moc nechce chlubit cizím, paroubkovským peřím.

Nikde ale není psáno, že by došlo k nějakému jasnému vítězství ČSSD, protože tzv. pravicoví protivníci jsou mistři v mediálních manipulacích.

S jednou dnes již začal předseda pražské ODS na ČT 24, když řekl, že si přece nikdo nepřeje vládu komunistů a sociální demokracie.

Přitom sám moc dobře ví, že na radnicích se daleko lépe v zákulisí spolupracuje komunistům s ODS než se sociálními demokraty, jež komunisté nepovažují za levicovou stranu, přitom sami neví, že oni sami se již dávno stali z českého pohledu stranou výrazně pravicovou.

Některé strany pak již dávno převzaly metody, jež si dobře pamatujeme z dob totality: odposlechy, korupční jednání, poukazy na spartaka /luxusní auto začátkem šedesátých let/,možnost postavit si chatu u rybníka, možnost postavit si garáž, pustit anebo nepustit dítě na vysokou školu, dnes to nahrazuje stálé zdražování  studia, které si leckteří chudáci už nemohou dovolit, hle nejsou k tomu třeba ani potupné komise...

Kdo by se v tom dnes, hrome, vyznal!?

No přece Václav Klaus, jeho mozek šachového velmistra, se již na další partii těší, to je přece ta pravá demokracie!

Autor: Jaroslav Cempírek | pondělí 18.4.2011 9:15 | karma článku: 10,21 | přečteno: 1120x