Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

U nás v Palermíčku je politické živo

V Palermíčku máme i politické revoluční vizionáře, kteří se zaštiťují tím, co ještě neexistuje a říkají o sobě to, co ani nejsou, máme zdei lišáka starostu, je tu však i agentobijec a komunistobijec úředníček. Protože jsme v Palermíčku, kde je více heren než obyvatel, musí zde být i trochu mafie.

Redaktor nejslavnějšího regionálníh měsíčníku/ i když ho Jan Kraus v Uvolněte se znechuceně odhodil/ pan Rectum se musel smát, když mu politický vizionář Smrkovský /používá pseudonym podle nějakého stromu/ vyprávěl o přípravě revoluce, jak rozbourá radnici a možná i celé město. Vizionář a spisovatel Smrkovký, prosím nezaměňovat s jedním z mužů roku 68. Tohle je náž palermíčkový Smrkovský, jenž se v zájmu dokonalé konspirace nechal redaktorem Rectumem vyblejsknout k tomu článku, načež všichni poznali, že Smrkovský není Smrkovský, ale jedná známá postavička.

No to byla voda na mlýn redaktora nejlepšího regionálního proradničního týdeníku Franty, který nelenil a běžel za naším starostou, stoprocentním playboyem, liškou podšitou, jenž nehnul ani brvou a dal v rozhovoru Smrkovskému roztomilé politické školeníčko, jež vyústilo v radu, ať se tedy politický vizionář zúčastní voleb. Když je vyhraje, může pak vládnout Palermíčku do roztrhání těla. Dlužno podotknout, že revoluční vizionář je asi znalec historie, protože tak trochu pomýšlí na defenestraci, i když k té byla naposledy v Palermíčku příležitost v osmdesátém devátém, kdy zde vodil dav akční revoluční fotograf, který měl tu sílu dělat takové činy, ale nikdy k nim nedošlo, protože všichni úředníci udělali, co ten fotograf chtěl, a někdy se zdálo, že to dělají ochotně a s radostí, což se asi pletu. Ale dnes tu máme úředníčka, který myslí revolučně na provaz, což ještě vysvětlím.

A tak náš opálený starosta si udělal s vizionářským revolucionářem lehkou ranní hygienu, ušetřil na toaletním papíru a ještě svou nohejbalově vytrénovanou nohou nakopl celou opozici do zadku. A zcela oprávněněně, protože za pitomost se pyká a náš starosta už má  přece jisté exekuční právo. To říkám nevesele, neb patřím k druhému táboru.

No a jako kladivo do hlavy byl pod starostovým článkem výtvor toho úředníčka, který začíná tak, že se jako zastává chudáčků z komunistické státní policie, ale pak zavzdychá, že se v Rumunsku věšelo, a zjevně je mu líto, že to u nás nepřišlo, i když člověk nikdy neví. A tak by to dalo asi práci připravit tolik funkčních šibenic, ale v zájmu očištění národa by se to vyplatilo. Takto si vykládám úředníčkova slova, který jasně v podstatě dodá: Kdo je na seznamu, ať drží svá nevymáchaná ústa navždy. Píšu v tichosti pokoje, a tak poslouchám úředníčka a ani nedutám.

Kdo přijede k nám do Palermíčka, bude nadšen, jako jsem byl dnes nadšen já sám, gerontický starousedlík. Před hospodou kontroluju ledvinku s doklady a penězi, protože přece bez peněz do hospody nelez, a ejhle, nikde nic. Nebudu vás dlouho napínat, ale do hodiny mi ty věci vrátila naše městská policie. Nálezné chlapci vehementně odmítli. Musím uznat, že mne to zahřálo u srdce, protože jsem se setkal s opravdovými masarykovci. Nebojí se a nekradou. Přijeďte tedy do Palermíčka, budete mít dost důvodů cítit se tu dobře. 

Autor: Jaroslav Cempírek | středa 18.3.2009 15:09 | karma článku: 8,03 | přečteno: 633x
  • Další články autora

Jaroslav Cempírek

Vzpomínka na anglického džentlmena Rudolfa Prokopa

Anglický džentlmen odešel Ohlédnutí za ředitelem Rudolfem Prokopem Myslím, že kolegové z jiných středních škol měli důvod nám Rudolfa Prokopa závidět. Tím hlavním důvodem bylo, že nás v totalitním režimu chránil silou své osobnosti.

4.12.2014 v 14:59 | Karma: 11,08 | Přečteno: 353x | Diskuse| Společnost

Jaroslav Cempírek

Něžné vlny a divák naivka Proč tolik lidí chodí na tak špatný film

Byla sobota a já zahlédl na vývěsce kina Střelnice v J.Hradci název filmu Něžné vlny a poznámku, že jde o komedii. Kdyby to byla opravdu komedie, pomyslel jsem si, tak na to určitě jdu, ale po zkušenostech s několika posledními filmy, které jsem viděl, mezi nimi třeba Klauni, jsem byl velmi skeptický. Psáno pro Deník

19.1.2014 v 6:17 | Karma: 14,07 | Přečteno: 914x | Diskuse| Kultura

Jaroslav Cempírek

Aleš Háma zářil v Mata Hari

Psáno pro Jindřichohradecký deník Muzikály mám rád a největší zážitky z tohoto druhu umění mám z Broadwaye v New Yorku, kde jsem zhlédl Lions King, který mne dostal v mnoha rovinách. Dalším velkým zážitkem pro mne bylo filmové zpracování Fantoma opery. Samozřejmě že jsem viděl pár dalších muzikálů, a protože se rád poddávám jakémukoliv druhu umění, tak nepatřím mezi ty, kdo považují muzikál za pokleslé umění, a tak o málokterém muzikálu mohu říct, že se mi nelíbil.

17.11.2013 v 20:53 | Karma: 8,63 | Přečteno: 325x | Diskuse| Kultura

Jaroslav Cempírek

Současný český kapitalizmus nemá právo na existenci

Psáno pro Jindřichohradecký deník Možná že se někomu zdá titulek mého článku příliš provokativní, ale já jsem přesvědčen, že tomu tak není. Zabýváme-li se kořeny české demokracie, tak byly spojeny především s humanitou.

5.11.2013 v 6:20 | Karma: 15,97 | Přečteno: 1007x | Diskuse| Společnost

Jaroslav Cempírek

Moderátorský diktát v předvolební kampani

Přiznám se, že jsem se v poslední době předvolební kampani nijak zvlášť nevěnoval, ale i to málo, co jsem viděl, mne překvapilo neuvěřitelnou arogancí a manipulací moderátorů.

16.10.2013 v 15:44 | Karma: 17,27 | Přečteno: 757x | Diskuse| Média
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Šli do stanu zjistit, zda nemají nádor. Krutou odpověď jich slyšelo 170

3. května 2024  18:30

Preventivní akce Stan proti melanomu se v Praze, Brně a Ostravě zúčastnilo přes 3800 lidí. Lékaři...

Maláčová o důchodech: Nad 60 let jsou lidé bez šance. Rekvalifikují se, věří Pertold

3. května 2024  18:15

Podcast Vláda v úterý schválila návrh důchodové reformy. Počítá se zvyšováním důchodového věku nad 65 let...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  18:11

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Ukrajině nastává „nejtemnější hodina“. Začíná mluvit o jednání s Rusy

3. května 2024

Premium Ukrajinské armádě se stále nedaří stabilizovat situaci na frontě a nálada v Kyjevě je čím dál...

  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2113x
Středoškolský učitel, občan České republiky