Blbí Němci a chytří Češi

S úsměvem na tváři vzpomínám, jak jsme za komunistů v potu tváře bojovoali o potravinovou soběstačnost. Jako středoškolský učitel jsem se žáky také vyrážel do boje o brambor, zrno a možná ještě něco jiného. Jezdilo se během výuky, anebo o prázdninách na studentskou aktivitu.

Musím se přiznat, že mé trochu orvané tepláky, v nichž sedím u stařičkého počítače, skrápějí slzy dojetí, když vzpomínám, jak jsem mohl jako učitýlek řídit na Šumavě sovětský zázrak techniky, kombajn SK4.

Přiznám se, že dost často nemohu ve svém vysokém věku vystát české mediální, zejména televizní  publicistické hvězdy, hlavně ty ženy, které o sobě tvrdí, že jsou liberálky, a tak pro uklidnění a osvěžení sleduji německé kanály. Nemyslím, že by mne tak zajímalo podzemí Berlína, ale programová nabídka mého satelitu, který jsem jako známý kutil vytvořil z lavoru, co jsem ukradl v nestřeženém okamžiku Cikánovi z káry, když zastavil na skok před hernou.

Představte si, Němci se tam chlubí, že mají na počet obyvatel nejpočetnější stádo hovězího dobytka. Zatímco my jsme naše krávy poslali na nějaký program zakončený eutanázií. Indický velvyslanec kupodivu neprotestoval.

A teď další zjištění o brilantním působení našich ekonomů, asi si VŠE stále drží pověst nejnáročnějšího gymnázia v Praze, ale podle těch brilantních národohospodářských kroků, ale i výkonů, jejich úspěšnost letí k výšinám, myslím, že pan děkan Ševčík z Národohospdářské fakulty může mít radost. Tím dalším zjištěním je, že nás ti hloupí Němci živí z poloviny jejich vepřovým masem.

Zde musím uznat, že naši ministerští úředníci jsou oproti Němcům jiní kosi. Němci stále omílají, že dioxin je velmi jedovatá látka, ale ti naši kluci nás udržují v klidu asi tak, jako když na Ukrajině bouchnul Černobyl. Proč bychom měli být soběstační ve vepřovém, když je to německé levnější, jsme přece liberálové a Němci jsou hlupáci. Když jsou, tak ať nás živí. Zajímalo by mne, který z těch našich politických géniů dokázal ty Němce tak oblafnout, že nás takhle velkoryse živí.

Vždyť oni ti Němci se chovají jako komunisté, kteří se vytahovali naší potravinovou soběstačností, taková blbost.

Jen nerozumím, že my se prý vezeme na vlně německé prosperity. Říkal to dokonce i náš pan prezident, a ten ví přece všechno nejlépe.

Jen nechápu, kde Němci tu prosperitu berou, když podle našich skvělých liberálních ekonomů dělají všechno blbě. Kdo mi to vysvětlí?

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Cempírek | úterý 11.1.2011 5:15 | karma článku: 27,43 | přečteno: 2666x