Je podobnost letáků "Nechceme utečence v ČR" s neonacistickými čistě náhodná?

26. června svolává iniciativa "Nechceme utečence v ČR" další s xenofobních demonstrací do Brna. Tentokrát záminkou jsou imigranti. Příliv utečenců nazývají genocidou Evropy. 

Iniciativa nerozlišuje mezi válečnými utečenci a ekonomickými a všechny hází do jednoho pytle. Jakoby iniciativa zapoměla, že mnoho z našich otců, dědů, pradědů také opustili naší republiku nelegálně a nelegálně přišli do jiné země, aby neskončili v koncentračním táboře nebo pracovním táboře v 50. letech. Stejný osud nyní trápí například Kurdy (z 90% jsou Kurdové muslimové), Jezídy a veškerou opozici, která prchá před Islámským státem, protože nějaký člen rodiny si dovolil proti nim bojovat. Jejich rodiny musí utéct, jinak zemřou. Podobný osud trápí třeba Libyjce bojující proti tamním radikálům. A kde by se jinde měli cítit bezpečně než v Evropě, která má zkušenosti s genocidou, kterou nyní páchá Islámský stát. A i těmto lidem iniciativa odpírá pomoc a otáčí se k nimi zády. "Zemřete, nás to nezajímá", zní jejich vzkaz. Jak pokrytecké vůči rodinám, bojující za naši bezpečnost.

Ale je tu ještě druhá zajímavá věc na celé demonstraci. A to podobnost s neonacistickými letáky zvoucí také do Brna na 1. Máj. Je podobnost s neonacistickými letáky čistě náhodná nebo mají jednoho grafika? 

 

Autor: Jan Cemper | čtvrtek 18.6.2015 11:52 | karma článku: 16,13 | přečteno: 1627x