Glosa: Nepoužitelný a nepoučitelný Benda

Marek Benda je opravdovou "osobností" a stálicí mezi politiky. Těžko říci jestli je tak hloupý nebo to dělá z mocichtivosti a prospěchu. Každopádně jeho excesy neberou konce. A co víc, když šlápne do ... tak se v něm ještě náležitě vyráchá.

Marek Bendainternet

Marek Benda je opravdovou "osobností" na naší politický scéně. Jeho otec byl svéráznou postavou disentu a poté respektovaným šéfem strany a politikem. Jeho syn se po jeho zádech svezl do politiky. Pár týdnů po 17. listopadu 1989 s ním tehdy 21letý vstoupil do strany KDS, kterou otec zakládal. Jedná se o člověka, který nikdy nepoznal co je to opravdová práce. Už od roku 1990 sedí, kromě dvou roků na ministerstvu, v poslanecké sněmovně. Jedná se o člověku, který složil rigorózní zkoušku na nechvalně známé právnické fakultě v Plzni. Rigorózní práce by ho opravňovala titul JUDr. získat. Jenže ještě než proběhly promoce, v listopadu vyšlo veřejně najevo, že jeho rigorózní práce je totožná jako předchozí diplomová a nesplňuje svou délkou a údajně i kvalitou požadavky takové práce. Je tedy s podivem, že tento člověk předsedal ústavně-právnímu výboru sněmovny.

Nicméně tento člověk ve svých úletech pokračuje. A co víc. On se v plácání ve vlastním ... zřejmě libuje. „Dobře víte, pane ministře, že v dětském domově žádné použitelné děti v reálu nejsou. To je přece realita ...,“ uvedl v pořadu Události, komentáře České televize poslanec Marek Benda. Ok. Člověk by si řekl další výrok známé firmy. Jenže... Pan Benda místo toho, aby se za svůj výrok omluvil tak se v něm doslova rochní. Tvrdí, že nebyl myšlen z právního hlediska. "Jen jsem se pak pokoušel vysvětlit, že ty děti musí být především právně volné k adopci. Opravdu použitelnost se netýkala dětí jako božích stvoření nebo lidských bytostí, ale z hlediska možného použití k adopci," řekl v rozhovoru pro Idnes. Takže jak u "blbejch na dvorečku" si pojďme rozklíčovat výrok v Událostech celý. On měl totiž pokračování.

Jiří Dienstbier: "Proč je necháte v dětské domově?"
Marek Benda: "Ne, ne, ne (zakoktal), nenecháme je v dětské domově, protože jak dobře víte pane minstře, v dětském domově žádné použitelné děti v reálu nejsou. to je realita..."

Jří Dienstbier: "Použitelné dítě je hezký termín..."

Marek Benda: "Je to bohužel. Možná to zní drsně, ale je... (Bendovi zřejmě dochází, že něco říká špatně) To jsou děti, které jsou mnohdy tak nemocné a tak to... (nedořekne myšlenku), že nikde jinde než v dětské domově nepřežijou."

Pan Benda asi jako "právník" totiž neví, že ani zdravotní stav dítěte není překážkou k adopci nebo osvojení. Nebo, že by tím "to" myslel jiné než nemocné děti? Někteří lidé se hold umí ve svém výroku ještě náležitě vyválet. Nuže navážu na kolegu Luboše Brandu a budu parafrázovat komiksem. A co kdybyste šel pane Benda místo "debilních keců" raději někam pracovat? Lidé by Vás určitě více ocenili víc někde se smetákem v ulici než v poslanecké sněmovně.

 

Autor: Jan Cemper | pátek 1.8.2014 16:16 | karma článku: 27,03 | přečteno: 1932x