Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Řekněte konečně proč je krize a nebuďte mimo mísu

Ano, je to mimo mísu, to o čem mluví bankéři a politici, když se marně pokoušejí najít nějaké řešení krize. Tupě přitom odmítají připustit, že krizi samotnou nelze řešit její příčinou, tedy dluhem. Tato na hlavu postavená logika posadí nazadek každého, kdo se o problematiku zajímá na vlastní pěst a nespoléhá se pouze na televizní noviny.

Peníze se dnes vyskytují z 80 % v elektronické podobě, a když si jdete pujčit peníze do banky, nemusí banka mít jakékoli krytí pro peníze a může je vytvořit z ničeho. Pouze zadá pár čísel a stiskne Enter.

Dnes žijeme v krizi, která není krizí ekonomickou, ale především je krizí člověka a jeho daru lidství. MOcná elita se štítí lidí, jako jsme my. Řeknou, pujčujte si a všichni vidí kolem sebe rozkvétat nové domy, auta a pařby do rána. Blbec ze stáda jde, vyplní papíry a dostane půjčku, která se tváří jako velmi solidní. Bankéřům se zaručí podpisem smlouvy o půjčce, a nevidí, kam to může zajít.

Nevidí totiž, že bankéř, který nám půjčků vydá, pase po více, než je smluvně sepsáno, bankéřům, a zejména pak soukromým úvěrovým společnostem, jako Home-credit, Provident, Smart a další jde o to Vás připravit o všechno, o dům i s pozemkem. Nepřipomíná vám to situaci někoho, koho znáte?

Jistě, protože nadešel čas, kdy si tito sobečtí snobi řekli, že je čas sklízet. Vyvolali krizi, lidi přišli o zaměstnání, a dlužníci se dostávali a dostávají do platební neschopnosti. Podívejte se už na pád leehman-Brothers, jak závratně na něm několik lidí zbohatlo a kolika lidí se to pak dotklo. Je to sobecká manipulace s námi všemi.

Ve 2. vlně se nejdřív hrdina Barrack Obama zasadil o záchranu USA, když navýšil dluh země o 2.2 bilionů! dolarů. Pár dní na to přijde zpráva o tom, že Amerika ztrácí nejlepší raiting. Nemá to tak náhodou na svědomí barrackův zásah? Ne, jistě za to mohou mnohé makroukazatele a trendy.

Tento dluhový systém je nelogický. Jak to, že stát produkuje tak astronomické dluhy a komu ty prachy dluží? Celý svět dluží ale komu? Bankám, vyspělejším členům nebo je to dluh z hamyžnosti těch, co nad jeho tvorbou měli moc? Bojím se, že c je správně. Je to dluh z blbosti, je to dluh korupce a sobeckého žití na úkor druhých. Dnes, v soutěživém systému, je motto nahrabat a padat heslem, které by mělo zdobit všechny bilboardy v čase konání voleb, na kterých jsou tváře těch, co vás už jednou okradli tak přívětivé, tak lidské, tak nepravdivé.

Je to pořád dokola, jako by neexistovalo východisko. Přitom celý problém je zakódován v samotném systému, jde o systematickou chybu. Stát by měl být co nejvíce rozdělený na samosprávné celky, které by mnohem transparentněji hospodařily, základem toho, co by plnilo jejich kasu je prodej toho, co daný celek vyprodukuje. Dnes si mnozí mastí kapsu tím, že pouze parazitují na systému, prodávají za mnoho peněz šunty a žijí z marží. Takový systém je špatný, každý by měl do systému něčím přispět aby mohl něco dostat. Jen tak se budou územní celky uspokojivě refinancovat a rozvíjet. Jedině tak nebude systém postaven na falešných hodnotách.

Tohle by ovšem fungovalo jen za předpokladu, že všichni ti, kteří dnes parazitují, by začali pracovat, něco tvořit. Ať jsou to ti, kteří žijí z dávek nebo ti, kteří umí jen šmelit. Taky zvolená samospráva by musela být tvořena skutečnými experty na průmysl, ekonomiku, právo, školství a další klíčové prvky, které státní správa spravuje. Dnes, jak jistě sami vidíte, je vláda expertům vzdálená pořád značně a na zákonech, které potom chrlí, to jde znát.

Blbci, kteří tam jsou a kteří tam byli, nikdy neodhalí past, kterou jim tvoří slepé kopírování finančního modelu z USA, který je založen na tvorbě nedostatku. Masáž médii nás nasměruje přesně tam, kam mocní chtějí. Když nás tedy nasměrují do války, bude válka. A tam to směřuje. Aby lidí ubylo a vše se mohlo znovu budovat. Dnes se rádi nechávají slyšet, jak je lidí na planetě moc, je to lež. Lidí je tolik, kolik jich má být, nejsme proboha škodná, nebo ano?

Pro některé lidi stojící za oponou to tak asi je, a jako se škodnou s námi můžou taky zatočit. Důležité je, aby si lidstvo uvědomilo, že je jedním celkem, který se musí v zájmu vlastní sebezáchovy začít jinak chovat ke zdrojům naší planety. Dokud bude probíhat drancování planety a zdražování energií, krize se bude prohlubovat.

Osvobození od drahých neefektivních zdrojů, které dnes používáme, jako je ropa, uhlí a biomasa jsou cestou, jak krizi zvládnout a nedojít nutně až k válce. Je čas, kdy musíme upustit od těchto zdrojů a pracovat na takových, které fungují v souladu s vesmírnými zákony. Nesmíme už nadále tolerovat ty nenasytné giganty, které na zastaralých principech rozvinuli nebezpečně po celém světě svoji moc, která tkví v penězích.

Jen Soulad s vesmírnými zákony a pochopení, jak energie ve vesmíru vzniká, dají lidstvu možnosti, o jakých se nikomu ani nesnilo. možnosti, jako je antigravitační pohon a cesta ke hvězdám, možnosti jako je blahobyt a prosperita.

Musíme ale pojmenovat příčiny, znovu definovat, pracovat, tvořit, a ne jenom nadávat o půl osmé u televize, že jsou ve vládě zloději. Dokud budeme ignorovat zprávy o pokrokových technologiích, zadusí nás vlastní neotesanost a náš majetek pohltí naši věřitelé. To se dnes děje, a věřte, že mít levnou energii, žádná krize by nebyla. Krize je to, co si nevědomostí tvoříme sami. Proto zaznívá stále halsitěji výzva, aby se lidstvo probudilo.

Krize by se nikdy neudála ve světě, kde jsou snahy směřovány k energetické soběstačnosti domácností. Kdyby se budovaly energeticky soběstačné struktury, které by pokryly potřebu elektřiny, kdyby se vodíkový systém vytvářející vodík z vody zapojil tam, kde dnes syčí plynové přípojky, kdyby auta jezdila na palivo výhodné pro uživatele a ne pro naftařské giganty, zkrátka kdyby nebyla veškerá naše civilizace permanentně finančně frustrována kvůli potřebě platit energii, nebyly by války, nedostatek ani zločin tak běžné, jako dnes. To je krutá pravda, kterou dnes všichni ignorují nebo o ní ani netuší, protože neznají možnosti.

Možnosti jsou, chybí vůle je použít, chybí snaha je prosadit, chybí zájem.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Radek Čelechovský | čtvrtek 11.8.2011 0:24 | karma článku: 39,60 | přečteno: 5852x
  • Další články autora

Radek Čelechovský

Korona aneb nástroj, jak nás obrat

Nestačím se divit, co se kolem děje v souvislosti s koronavirem. Klíčovým tématem je očkování, proočkovanost a podmínky cest do zahraničí. Koronavirus a jeho PR jedou na plné pecky.

16.7.2021 v 7:00 | Karma: 17,53 | Přečteno: 426x | Diskuse| Ekonomika

Radek Čelechovský

Situace na Ukrajině a na divokém západě

Zdá se mi, že celá Amerika spolu s EU chtějí pro Ukrajinu řešení, které se ovšem samotným ukrajincům moc nezamlouvá. Ukrajinci vědí mnohem přesněji, že nechtějí být součástí uskupení, ve kterém vždycky zastávali pozici levné pracovní síly a kriminálníků. Jak je všeobecně známo, kriminalitu vytváří samotný systém, ve kterém žijeme a je to tedy projev systémové chyby. Ono je ale takových chyb mnohem více, které dohromady produkují napětí ve společnosti a zdánlivě bezvýchodnou situaci.

10.4.2014 v 13:45 | Karma: 23,71 | Přečteno: 3810x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Proč je válka standardem a krize realitou?

Život je to jediné, co ve skutečnosti na světě máme. Umí být nesnesitelný a těžký, což taky pro mnoho lidí dnes bohužel i je. Český národ to v minulosti nikdy neměl moc snadné a asi proto se tato tíha bytí přenáší jako nechtěné dědictví i do života lidí. Česko je srdcem Evropy a bývaly doby, kdy jsme na to mohli být hrdí. Dnes jsme vhodní jako místo pro rozmístění raket NATO, pro Americký radar, ani na jedno z toho ale časem hrdí nebudeme. Nesmíme podlehnout tlaku, naopak bychom se měli ztotožnit s principy, jaké prosazují humanisté a velikáni našich dějin. Tito lidé v Česko a jeho sílu skutečně věřili. Přitom ale musíme oddělit zrno od plev, abychom se nedopustili stejných chyb, jako porevoluční naivita mající za následek rozkradení republiky. Musíme se zaměřit na samotnou esenci svobody, pravdy a míru, která se topí v propagovaném světonázoru.

13.3.2014 v 20:36 | Karma: 18,17 | Přečteno: 768x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Problémy které nás ničí

Svět je na konci se silami a s možnostmi, jak jej dále vést tímto sebevražedným směrem a všichni víme, co mám na mysli. Je toho tolik, že si každý snadno doplní pár důvodů, proč si myslet, že situace je vážná. Mnozí mají pocit, že jedna epocha je u svého konce a že je na čase zúčtovat. Účtovat ve světě, který utopil sám sebe v dluzích, je o to těžší, o kolik vyšší dluhy jsou, bohužel ale ty největší dluhy penězi nevyčíslíme.

11.3.2014 v 9:02 | Karma: 19,12 | Přečteno: 641x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Co mi vadí na celém tom divadle jménem Ukrajinská krize.

Kyjevské odtržení od Ukrainy se nakonec vyhrocuje čím dál víc a USA si libují v dobře natrénované přípravě na válku, rozjíždí mediální dezinformační kampaň. Zda to válkou skončí, to je na každém z nás. Pravdou je že mezi námi nežije dostatek pamětníků války. Ti by se tak klidně na svět rozhodně nedívali, jsme ukolébaní. To co naši rodiče považovali za otravné vyprávění o chudých časech, je pro nás natolik vzdálené, že si představujeme celou věc dočista jinak. Jako bychom si chtěli zase hrát se sirkama na slamníku.

6.3.2014 v 15:50 | Karma: 34,14 | Přečteno: 6730x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Černomořská flotila dále slábne. Zasáhli jsme korvetu Ciklon, hlásí Kyjev

21. května 2024  18:21

Ukrajinská armáda oznámila zásah ruské korvety Ciklon v Sevastopolu na Moskvou okupovaném...

Na Rychnovsku se střetl vlak s autem, tragickou nehodu nepřežili dva lidé

21. května 2024  18:15

Při dopravní nehodě auta s vlakem v Čermné nad Orlicí na Rychnovsku zemřeli dva lidé. Na místě...

Poslanci kývli na možnost odpuštění penále z odvodů na zdravotní pojištění

21. května 2024  5:45,  aktualizováno  17:55

Přímý přenos Poslanci schválili možnost odpuštění penále z odvodů na zdravotní pojištění. Pomoci to má těm,...

Carlson má pořad v ruské televizi. V prvním díle řešil klíšťata jako biozbraň USA

21. května 2024  17:46

Konzervativní americký moderátor Tucker Carlson spustil vlastní pořad na ruské státní televizi...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2137x
web counter