Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF(

fajkie

16. 8. 2011 23:32
A co takhle pravopis!

Určitě by bylo lepší, kdybyste se napřed věnoval základnímu vzdělání a až pak začal publikovat. Váš pravopis není zrovna z nejvytříbenějších, že!?:-/

0 0
možnosti
I

il1948

12. 8. 2011 11:22
Velice

pomateny chlapecek !!

0 0
možnosti
R

rudaz

16. 8. 2011 23:09
Re: Velice

Aha, takže i J.Baťa se mýlil, když tzv. krizi označil za krizi mravů.

Naznačil i východisko z ní - morální hledisko a osobí příklad. Tohle uvádím pro autora...

Přeci nechcete tvrdit, že pan Baťa(podnikatel bez vysokoškolského vzdělání, víte?) se hrubě mýlil?

Bude líp, ale musíme se poučit.R^

1 0
možnosti
ML

šelma6005

11. 8. 2011 18:12
Celkově se mi článek líbí, mám však výhrady

Mám výhrady k části která "zabrdla" do zdrojů energií. Ohledně vodíku: na jeho získání je potřeba víc energie, než kolik bychom jeho spálením získali. Dále, co je to antigravitační pohon? Jaký duh energie využívá a jak ji uvolňuje? Myslím že p. Celechovsky zde uvěřil nějakým sci-fi knížkám třeba od Isaaca Asimova.

A nakonec, myslím že i kdyby nebyli problémy se stále dražšími energiemi, krizi by to jen výrazně zmírnilo, ne však zcela odstranilo. Spekulativní skupinky co mají tento maraz na svědomí, by si našli jiné způspby jak dospět ke krizi a tím se nacucávat na úkor skutečně pracujících (pod tím nemyslím jen dělníky, ale i pracující inteligenci, abych to nebyl označen za levičáka).

0 0
možnosti

racek007

11. 8. 2011 19:45
Re: Celkově se mi článek líbí, mám však výhrady

A co systém, který je používán na vysokonapěťový rozklad, který je efektivnější než nn elektrolýza. Isaac Asimov by asi čuměl, kam jsme to dopracovali,. Jsem zastáncem myšlenky, že vše, co si umíme představit, je možné. Záleží jen na detailech, do jakých jdeme, jestli to dokážeme.

0 0
možnosti

troublemaker cz

11. 8. 2011 17:45
Hrozný blábol

RvRvRv.

0 0
možnosti
B

basata

11. 8. 2011 17:14
Pochopitelná forma...

Jsem rád,že jste to podal formou všeobecně pochopitelné propagace .

0 0
možnosti
G

Gašpo_2

11. 8. 2011 17:07
Človeče vzal ste si príliš veľké sústo !

Princíp tohoto chorého systému, ktorý speje ku kolapsu, síce nie je zložitý, ale pokiaľ nemá človek záujem ho pochopiť, je strašne ťažké ho k tomu nakopnúť. A pravdepodobne to bol Váš cieľ.

Ak by ste to začal rozoberať fundovane, po pár riadkoch by to "cieľovú skupinu" prestalo baviť. Zvolil ste teda "lidovou formu". Lenže tá je veľmi spochybniteľná, ako vidíte v diskusii, stačí vytiahnuť nejaké vety a urobia z Vás vola.

Film Zeitgeist Addendum je "celovečerný" v podstate geniálne dielo a aj inteligentný človek si ho musí pustiť viackrát, aby to všetko pobral. Musí tam byť ten záujem. A ten medzi ľuďmi nie je. Ten kto je "doma", Váš blog chápe, ale pre neho je zbytočný, ten ktorý chce oponovať má ľahkú prácu, a ten komu je tento blog určený, ak si prečíta diskusiu, skočí na to, že sú to len nepodložené výkriky do tmy.

Musel by ste byť super kaliber literát, aby ste to zvládol. A ak by sa Vám to podarilo, určite by sa blog nedostal do výberu.

0 0
možnosti
J

jarous76

11. 8. 2011 15:48
Docetl jsem to az sem ...

"Peníze se dnes vyskytují z 80 % v elektronické podobě, a když si jdete

pujčit peníze do banky, nemusí banka mít jakékoli krytí pro peníze a

může je vytvořit z ničeho. Pouze zadá pár čísel a stiskne Enter."

Pokud to dal pokracuje stejne, tak to stejne nema cenu.

0 0
možnosti

racek007

12. 8. 2011 3:04
Re: Docetl jsem to az sem ...

Pak jsem už nemohl, oči mi vypověděly tou námahou službu a mozek se škvařil. Pokud to tak bude pokračovat, nemá to cenu. Skvělý přístup, pak kdo je tu idiot...R^

0 0
možnosti
SS

Solomon Short

11. 8. 2011 13:37
věřitelé jsou známí,

jen se to nesmí říkat nahlas.

0 0
možnosti
TK

dineder

11. 8. 2011 13:25
Mate v tom trosku bordel.

1) banky penize netisknou. Tiskne je totiz stat, tj. ti, co jste si zvolil.

2) energie vesmiru a paliva vyhodna pro naftare - nemyslite si, ze kdyby existoval vyhodnejsi system ukladani energie, ze by davno ciste z ekonomickeho hlediska prevalcoval ropny business? A vodik misto plynu?? Vazeny pane, zopakujte si fyziku zakladni skoly. On ten vodik totiz moc nechce v nicem zustat zavreny, a dost tezko se do neceho zavira, jelikoz vsim protece.

3) Za krize muze lidska blbost, zavist a nenazranost. Nikoliv "vyvoleni", kteri dostali chut na cizi domy. Co by s temi domy asi delali? A nikdo nebrani ani Vam vydelat kopu penez na lidske blbosti (priklady z historie jsou dostatecne).

4) s timhle pravopisem ale diru do sveta neudelate.

0 0
možnosti
MB

brlayz

11. 8. 2011 14:52
Re: Mate v tom trosku bordel.

Stát peníze netiskne. Peníze mohou 'tisknout' jen banky ... tedy ne tisknout, ale vytvářet. S kazždým novým úvěrem se do systému dostane množství 'peněz' rovnající se výši úvěru. Tak se tvoří peníze, tedy v bankách. Jednou z nich je i národní banka (či národní banky jednotlivých zemí), ty ale 'tisknou' minimálně.

0 0
možnosti
JD

drtinajan

11. 8. 2011 12:58
Ten systém

je do značné míry založen na blbosti některých lidí a některých špatných vlastnostech (závist, lenost, nechuť pracovat..). Dovedu ještě pochopit že si někdo vezme hypotéku na stavbu domu nebo koupi bytu – bez ní by to zvládlo opravdu jen málo lidí (taky jsem si hypotéku vzal, chválabohu už je splacená).  Ale vzít si spotřebitelský úvěr na dovolenou, auto, televizi ….   svědčí o opravdu hodně pokleslé inteligenci a pokud někdo kvůli takovému úvěru spadne do dluhové pasti, je hodně pochybné z toho vinit systém.

0 0
možnosti
  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2137x
web counter