Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Proč bych církvím nic nevracel...

Restituce církevního majetku nemohla nastat v lepší čas. V době, kdy celý svět čeká utahování opasků kvůli nezodpovědnému přístupu k dluhům se prostě vyhodí církvím v nadcházejících letech stovky miliard korun. Církev na restituci trvá i přesto, že je to v rozporu s vírou, kterou hlásal Ježíš Kristus. Podívámeli se do historie, není to nic nového.

Modlit se a litovat, na to by se jeden mohl...

Církev byla všemocnou vládnoucí silou celý středověk. Z téhle doby taky pochází většina církevního majetku, jako jsou historické budovy, kostely a farnosti. Církev vybírala desátky, prodávala odpustky, psala zákon, soudila i vykonávala tresty. V dobách inkvizice, v temných dobách středověku, se zasloužila o zničení většiny starověkých spisů, protože jejich vlastnictví bylo rouháním proti církvi a tedy proti bohu.

Církev v historii prolila spoustu krve často velmi krutě. plenila jiné kultury pod záminkou šíření té správné víry a její majetek rostl a rostl. Myslím, že církev aby dostála svého přesvědčení, by se měla vzdát restitučních nároků aby ukázala, že je konečně to co hlásá. Opak je pravdou, církev každoročně přijde státní kasu na hezkých pár miliard.  K tomu teď přijde zákon o církevních restitucích, který zavazuje po dobu 60 let církvím platit další peníze, není to už moc?

Ano, je to nehoráznost když vezmu v úvahu, v jakém stavu církve jsou a jaký přínos mají pro dnešní společnost. V žalostném a prakticky žádný. Pokud má víra nějaký smysl tak ho vidím v sebezdokonalování skrze duchovní poznání. Nesmyslné omílámí růžence a život provinilce, který se už rodí se hříchem je trapná ukázka toho, co by náboženství být nemělo.

Římskokatolická církev je jednou z nejvíce fosilizovaných institucí na světě. Její víra je svazující, deprimuje lidi neustálým vyčítáním hříchů, nutí kněží žít v celibátu, je proti antikoncepci a tím se současnému člověku již zcela odcizila.

Současný papež vůbec nic nezměnil, navíc ani trochu nevyzařuje laskavost co Jan Pavel II. Benedikt 16. vypadá více jako starý kmotr mafie než jako osoba rovnající se třeba Dalajlamovi.

Církev je řízená páprdy nad hrobem, kteří drží starou strukturu a odhání tak stále více věřících. Je docela dost pravděpodobné, že po dokončení všech církevních restitucí tady nebude jediný křesťan protože ruku na srdce, toto náboženství je když ne mrtvé tak velmi zastaralé.

A nejen to, toto náboženství je okleštěné o duchovní cvičení, o takové to hledání vyššího já, což je podle mě klíčem k poznání vedoucímu k poklidnému a spokojenému životu.
Další neméně závažný nedostatek vidím v absenci reinkarnace, což víru degraduje na vzývání jakéhosi hodného pána, aby se nad námi v tom našem kratičkém životě slitoval a požehnal mu. Z člověka věřícího se díky tomu nestává lepší člověk a nic jej k tomu ani nemotivuje. Prostě trpí, prosí a lituje. Navíc, kam se podělo to nejdůležitější poselství Ježíše Krista a tím je láska.

Jiná starověká i některá současná náboženství učí, že duše člověka se vtěluje znovu a znovu a postupně se tak vyvíjí do bodu, kdy dosáhne poznání a stane se nesmrtelnou vyšší bytostí, vymaní se z řetězce reinkarnací. Egyptská víra to měla dokonce vyčísleno: Za 25 920 let 700 reinkarnací. Duše projde za tu dobu vším, čím projít lze a ze všeho si odnese svoje poznání, které ji má dovést k tomu, že vše na světě je dokonalé. V podstatě máme poznat čistou a nehynoucí lásku, která je podstatou tohoto světa i celého vesmíru.

Dnes stojíme na prahu nového věku a všichni to tak nějak cítí. Absence víry dělá z lidí bezohledné tvory, kteří mají jediný zájem, prospěch za každou cenu. Toho jsme dnes svědky, kdy agrese roste a politici bezohledně požadují po nás náhradu toho, co sami rozkradli a teď jim chybí..

Církev je sekta a sektářství je špatné.Dnes se navíc prezentuje církev jako spolek sexuálních deviantů zneužívajících děti. Kdyby šly tyto prostředky na cokoli jiného, na školství, zdravotnictví, kulturu, infrastrukturu, technologie, bylo by to jistě přínosnější. Ale v globalizovaném Kocourkově se není čemu divit.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Radek Čelechovský | úterý 10.1.2012 1:16 | karma článku: 47,89 | přečteno: 17647x
  • Další články autora

Radek Čelechovský

Korona aneb nástroj, jak nás obrat

Nestačím se divit, co se kolem děje v souvislosti s koronavirem. Klíčovým tématem je očkování, proočkovanost a podmínky cest do zahraničí. Koronavirus a jeho PR jedou na plné pecky.

16.7.2021 v 7:00 | Karma: 17,53 | Přečteno: 426x | Diskuse| Ekonomika

Radek Čelechovský

Situace na Ukrajině a na divokém západě

Zdá se mi, že celá Amerika spolu s EU chtějí pro Ukrajinu řešení, které se ovšem samotným ukrajincům moc nezamlouvá. Ukrajinci vědí mnohem přesněji, že nechtějí být součástí uskupení, ve kterém vždycky zastávali pozici levné pracovní síly a kriminálníků. Jak je všeobecně známo, kriminalitu vytváří samotný systém, ve kterém žijeme a je to tedy projev systémové chyby. Ono je ale takových chyb mnohem více, které dohromady produkují napětí ve společnosti a zdánlivě bezvýchodnou situaci.

10.4.2014 v 13:45 | Karma: 23,71 | Přečteno: 3810x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Proč je válka standardem a krize realitou?

Život je to jediné, co ve skutečnosti na světě máme. Umí být nesnesitelný a těžký, což taky pro mnoho lidí dnes bohužel i je. Český národ to v minulosti nikdy neměl moc snadné a asi proto se tato tíha bytí přenáší jako nechtěné dědictví i do života lidí. Česko je srdcem Evropy a bývaly doby, kdy jsme na to mohli být hrdí. Dnes jsme vhodní jako místo pro rozmístění raket NATO, pro Americký radar, ani na jedno z toho ale časem hrdí nebudeme. Nesmíme podlehnout tlaku, naopak bychom se měli ztotožnit s principy, jaké prosazují humanisté a velikáni našich dějin. Tito lidé v Česko a jeho sílu skutečně věřili. Přitom ale musíme oddělit zrno od plev, abychom se nedopustili stejných chyb, jako porevoluční naivita mající za následek rozkradení republiky. Musíme se zaměřit na samotnou esenci svobody, pravdy a míru, která se topí v propagovaném světonázoru.

13.3.2014 v 20:36 | Karma: 18,17 | Přečteno: 768x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Problémy které nás ničí

Svět je na konci se silami a s možnostmi, jak jej dále vést tímto sebevražedným směrem a všichni víme, co mám na mysli. Je toho tolik, že si každý snadno doplní pár důvodů, proč si myslet, že situace je vážná. Mnozí mají pocit, že jedna epocha je u svého konce a že je na čase zúčtovat. Účtovat ve světě, který utopil sám sebe v dluzích, je o to těžší, o kolik vyšší dluhy jsou, bohužel ale ty největší dluhy penězi nevyčíslíme.

11.3.2014 v 9:02 | Karma: 19,12 | Přečteno: 641x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Co mi vadí na celém tom divadle jménem Ukrajinská krize.

Kyjevské odtržení od Ukrainy se nakonec vyhrocuje čím dál víc a USA si libují v dobře natrénované přípravě na válku, rozjíždí mediální dezinformační kampaň. Zda to válkou skončí, to je na každém z nás. Pravdou je že mezi námi nežije dostatek pamětníků války. Ti by se tak klidně na svět rozhodně nedívali, jsme ukolébaní. To co naši rodiče považovali za otravné vyprávění o chudých časech, je pro nás natolik vzdálené, že si představujeme celou věc dočista jinak. Jako bychom si chtěli zase hrát se sirkama na slamníku.

6.3.2014 v 15:50 | Karma: 34,14 | Přečteno: 6730x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

Posílili jste národní hrdost, řekl Fiala mistrům světa. Dostal dres a medaili

29. května 2024  8:12,  aktualizováno  13:45

Premiér Petr Fiala uvítal v Kramářově vile hokejové mistry světa. Poděkoval jim za zisk titulu. „Je...

Senát rozhodne o nové definici znásilnění i výši příspěvku na péči

29. května 2024  8:20,  aktualizováno  13:34

Změnu vymezení znásilnění v trestním zákoníku ze silou vynuceného na nesouhlasný pohlavní styk bude...

V Dillí naměřili rekordních 52,3 stupně. Šetřete vodou, nabádají úřady občany

29. května 2024  11:04,  aktualizováno  13:30

V indickém hlavním městě Dillí naměřili nový teplotní rekord 52,3 stupně Celsia. Za tento týden...

Na hřbitově v Petrohradu přibyla nová socha. Je to Prigožin s náhrobkem

29. května 2024  13:19

Zesnulý ruský oligarcha a šéf žoldnéřské Wagnerovy skupiny Jevgenij Prigožin se v Rusku dočkal...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2137x
web counter