Proč bych církvím nic nevracel...

Restituce církevního majetku nemohla nastat v lepší čas. V době, kdy celý svět čeká utahování opasků kvůli nezodpovědnému přístupu k dluhům se prostě vyhodí církvím v nadcházejících letech stovky miliard korun. Církev na restituci trvá i přesto, že je to v rozporu s vírou, kterou hlásal Ježíš Kristus. Podívámeli se do historie, není to nic nového.

Modlit se a litovat, na to by se jeden mohl...

Církev byla všemocnou vládnoucí silou celý středověk. Z téhle doby taky pochází většina církevního majetku, jako jsou historické budovy, kostely a farnosti. Církev vybírala desátky, prodávala odpustky, psala zákon, soudila i vykonávala tresty. V dobách inkvizice, v temných dobách středověku, se zasloužila o zničení většiny starověkých spisů, protože jejich vlastnictví bylo rouháním proti církvi a tedy proti bohu.

Církev v historii prolila spoustu krve často velmi krutě. plenila jiné kultury pod záminkou šíření té správné víry a její majetek rostl a rostl. Myslím, že církev aby dostála svého přesvědčení, by se měla vzdát restitučních nároků aby ukázala, že je konečně to co hlásá. Opak je pravdou, církev každoročně přijde státní kasu na hezkých pár miliard.  K tomu teď přijde zákon o církevních restitucích, který zavazuje po dobu 60 let církvím platit další peníze, není to už moc?

Ano, je to nehoráznost když vezmu v úvahu, v jakém stavu církve jsou a jaký přínos mají pro dnešní společnost. V žalostném a prakticky žádný. Pokud má víra nějaký smysl tak ho vidím v sebezdokonalování skrze duchovní poznání. Nesmyslné omílámí růžence a život provinilce, který se už rodí se hříchem je trapná ukázka toho, co by náboženství být nemělo.

Římskokatolická církev je jednou z nejvíce fosilizovaných institucí na světě. Její víra je svazující, deprimuje lidi neustálým vyčítáním hříchů, nutí kněží žít v celibátu, je proti antikoncepci a tím se současnému člověku již zcela odcizila.

Současný papež vůbec nic nezměnil, navíc ani trochu nevyzařuje laskavost co Jan Pavel II. Benedikt 16. vypadá více jako starý kmotr mafie než jako osoba rovnající se třeba Dalajlamovi.

Církev je řízená páprdy nad hrobem, kteří drží starou strukturu a odhání tak stále více věřících. Je docela dost pravděpodobné, že po dokončení všech církevních restitucí tady nebude jediný křesťan protože ruku na srdce, toto náboženství je když ne mrtvé tak velmi zastaralé.

A nejen to, toto náboženství je okleštěné o duchovní cvičení, o takové to hledání vyššího já, což je podle mě klíčem k poznání vedoucímu k poklidnému a spokojenému životu.
Další neméně závažný nedostatek vidím v absenci reinkarnace, což víru degraduje na vzývání jakéhosi hodného pána, aby se nad námi v tom našem kratičkém životě slitoval a požehnal mu. Z člověka věřícího se díky tomu nestává lepší člověk a nic jej k tomu ani nemotivuje. Prostě trpí, prosí a lituje. Navíc, kam se podělo to nejdůležitější poselství Ježíše Krista a tím je láska.

Jiná starověká i některá současná náboženství učí, že duše člověka se vtěluje znovu a znovu a postupně se tak vyvíjí do bodu, kdy dosáhne poznání a stane se nesmrtelnou vyšší bytostí, vymaní se z řetězce reinkarnací. Egyptská víra to měla dokonce vyčísleno: Za 25 920 let 700 reinkarnací. Duše projde za tu dobu vším, čím projít lze a ze všeho si odnese svoje poznání, které ji má dovést k tomu, že vše na světě je dokonalé. V podstatě máme poznat čistou a nehynoucí lásku, která je podstatou tohoto světa i celého vesmíru.

Dnes stojíme na prahu nového věku a všichni to tak nějak cítí. Absence víry dělá z lidí bezohledné tvory, kteří mají jediný zájem, prospěch za každou cenu. Toho jsme dnes svědky, kdy agrese roste a politici bezohledně požadují po nás náhradu toho, co sami rozkradli a teď jim chybí..

Církev je sekta a sektářství je špatné.Dnes se navíc prezentuje církev jako spolek sexuálních deviantů zneužívajících děti. Kdyby šly tyto prostředky na cokoli jiného, na školství, zdravotnictví, kulturu, infrastrukturu, technologie, bylo by to jistě přínosnější. Ale v globalizovaném Kocourkově se není čemu divit.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radek Čelechovský | úterý 10.1.2012 1:16 | karma článku: 47,89 | přečteno: 17647x