Okupace Wall Street trvá už 15 dnů

Od 17. září probíhá v USA okupace Wall Street, kde protestují lidi proti tomuto symbolu kapitalismu, a žádají změnu finanční politiky. Tuto akci vyprovokovalo hnutí Anonymous, které je známé především svou hackerskou aktivitou. Tato demonstrace ukazuje dvě zásadní věci, o kterých se tady moc nemluví. Je to policejní brutalita uplatňovaná i na ženách a důsledné přehlížení těchto protestů všemi českými médii.

Naše média si nedělala starosti o něčem jako jsou protesty proti systému informovat a nezbývá mi než smutně dodat - Jak typické. Když si Obama v Americe třeba jen uprdne, je toho ČT 24 okamžitě plná. Zpravodaj je on-line a informuje z Washingtonu o blbostech typu záchrana USA navýšením dluhu o 2.2 bilionu dolarů téměř okamžitě.

O tom, že na Wall Street, kde se de facto celá ekonomická krize upekla, jsou již 14 dní protesty tisícovek lidí ale náš zpravodaj jaksi neinformuje. Je to ostuda zpravodajství v televizi, která by měla informovat nezaujatě. Svoboda slova ve zpravodajství dávno neplatí a média tak podporují to zlo, které tento svět táhné ke dnu. Podporují zkorumpovaný systém, ve kterém jsou drženy ve strachu o prostředky financování, kdyby se vzepřeli dnešní informační doktríně. Proto vidíme neustále propagandu ať už jde o válku v Libyi, nebo Iráku či kdekoli jinde. Nikdy neinformují o tom, kolik neviných civilistů Americké a alianční složky zmasakrovaly. A věřte nebo ne, celkový počet obětí války proti terorismu jde do milionů.

Násilí na ženách je odsouzení hodný čin, který v naší společnosti nemá ospravedlnění. Když je nasilí pácháno na ženách jednotlivcem, je to odporné, mnohem odpornější je, když se ho dopouští policie jakékoli země.

Když je tou zemí USA, je to ovšem skandál. Země, která si hraje na tu nejdemokratičtější a takové obrovské FUJ.

No jo, nová doba, tentokrát asi po vzoru rudého bratra Číny, kde demokracie přímo kvete. Alespoň podle prohlášení soudruhů na sjezdu kapitalistické KSČ, která je ještě horší, než ta socialistická.

Video, které ukazuje brutalitu policie na Wall Street naleznete na youtube. třeba zde můžete vidět, jak ženy obklíčili a poté na ně použili pepřový sprej. Knock out mladíka je k vidění zde. On line přenos z protestů je možné sledovat na stránkách livestream.com/globalrevolution nebo http://anonops.blogspot.com/

Wall Street je prostorem ke spekulacím, bankéři se pohybují často nelegálně na tenkém ledě, přičemž korupce je hnacím motorem celého systému. Díky informacím, které jsou nezpochybnitelné, je jasné, že bez změny finančního systému nebudeme nikdy moci prosperovat kvůli úrokům z narůstajících dluhů, jež nemůžeme nikdy splatit. Na tvorbě úročených dluhů dnes stojí celý systém taky u nás.

Deficitní rozpočet je dnes díky korupcí prorostlé administrativě jediný možný. Je nutné pracovat na novém politicko- ekonomickém plánu založeném na sdílení bohatství a hodnot, ne na jejich drancování a ničení v zájmu zkorumpovaných elit, které dnes dostává nebývalých rozměrů.

Svět patří nám všem, ne bankéřům ani politikům. Jsem si jistý, že kdyby se v naší zemi zavedla přímá demokracie a pravomoci by se převedly na občany státu, byla by krize zažehnána a přes počáteční skřípání si myslím, že bychom stát vedli mnohem efektivněji a hospodárněji.

Každá vesnice by mohla mít vlastní zdroj elektřiny nebýt zákonů, které jsou pro ekologii devastující a pro obchodníky naopak velmi lukrativní. Dnes mají obce zastavěné plochy panely a často ani neví, kdo je provozuje. Kdyby si občané vládli sami, jistě by se na společném zdroji dohodli a panely by sloužily jim, což mi přijde logické. Na to je ale už pozdě.

Na co ale není nikdy pozdě je změna. Proto již 15 dnů protestují američané na Wall street a podpora protestů v zemi roste. Změna je v zájmu všech lidí, i Vás, čtenářů tohoto článku.

Veškeré potíže dnešního světa jsou příčinou nesmyslné politiky řešení dluhů dluhem a následného obírání občanů dané země. Nebýt špinavé politiky a korupce s ní spojené, svět by nesužovaly věci jako hlad nebo válka. Ty jsou výsledkem politických pří a ne vůle lidí, kterých se konflikty dotýkají. Myslíte si, že v Íráku chce někdo válčit proti západu? Ne, lidi chtějí žít všude na světě v míru. Politické hry, ve kterých za podpory špionážních složek rozvrací velmoci suverénní země, musí být okamžitě ukončeny a svět musí být nasměrován k pokroku a míru.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Radek Čelechovský | sobota 1.10.2011 22:00 | karma článku: 20,45 | přečteno: 1416x