Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Okupace Wall Street trvá už 15 dnů

Od 17. září probíhá v USA okupace Wall Street, kde protestují lidi proti tomuto symbolu kapitalismu, a žádají změnu finanční politiky. Tuto akci vyprovokovalo hnutí Anonymous, které je známé především svou hackerskou aktivitou. Tato demonstrace ukazuje dvě zásadní věci, o kterých se tady moc nemluví. Je to policejní brutalita uplatňovaná i na ženách a důsledné přehlížení těchto protestů všemi českými médii.

Naše média si nedělala starosti o něčem jako jsou protesty proti systému informovat a nezbývá mi než smutně dodat - Jak typické. Když si Obama v Americe třeba jen uprdne, je toho ČT 24 okamžitě plná. Zpravodaj je on-line a informuje z Washingtonu o blbostech typu záchrana USA navýšením dluhu o 2.2 bilionu dolarů téměř okamžitě.

O tom, že na Wall Street, kde se de facto celá ekonomická krize upekla, jsou již 14 dní protesty tisícovek lidí ale náš zpravodaj jaksi neinformuje. Je to ostuda zpravodajství v televizi, která by měla informovat nezaujatě. Svoboda slova ve zpravodajství dávno neplatí a média tak podporují to zlo, které tento svět táhné ke dnu. Podporují zkorumpovaný systém, ve kterém jsou drženy ve strachu o prostředky financování, kdyby se vzepřeli dnešní informační doktríně. Proto vidíme neustále propagandu ať už jde o válku v Libyi, nebo Iráku či kdekoli jinde. Nikdy neinformují o tom, kolik neviných civilistů Americké a alianční složky zmasakrovaly. A věřte nebo ne, celkový počet obětí války proti terorismu jde do milionů.

Násilí na ženách je odsouzení hodný čin, který v naší společnosti nemá ospravedlnění. Když je nasilí pácháno na ženách jednotlivcem, je to odporné, mnohem odpornější je, když se ho dopouští policie jakékoli země.

Když je tou zemí USA, je to ovšem skandál. Země, která si hraje na tu nejdemokratičtější a takové obrovské FUJ.

No jo, nová doba, tentokrát asi po vzoru rudého bratra Číny, kde demokracie přímo kvete. Alespoň podle prohlášení soudruhů na sjezdu kapitalistické KSČ, která je ještě horší, než ta socialistická.

Video, které ukazuje brutalitu policie na Wall Street naleznete na youtube. třeba zde můžete vidět, jak ženy obklíčili a poté na ně použili pepřový sprej. Knock out mladíka je k vidění zde. On line přenos z protestů je možné sledovat na stránkách livestream.com/globalrevolution nebo http://anonops.blogspot.com/

Wall Street je prostorem ke spekulacím, bankéři se pohybují často nelegálně na tenkém ledě, přičemž korupce je hnacím motorem celého systému. Díky informacím, které jsou nezpochybnitelné, je jasné, že bez změny finančního systému nebudeme nikdy moci prosperovat kvůli úrokům z narůstajících dluhů, jež nemůžeme nikdy splatit. Na tvorbě úročených dluhů dnes stojí celý systém taky u nás.

Deficitní rozpočet je dnes díky korupcí prorostlé administrativě jediný možný. Je nutné pracovat na novém politicko- ekonomickém plánu založeném na sdílení bohatství a hodnot, ne na jejich drancování a ničení v zájmu zkorumpovaných elit, které dnes dostává nebývalých rozměrů.

Svět patří nám všem, ne bankéřům ani politikům. Jsem si jistý, že kdyby se v naší zemi zavedla přímá demokracie a pravomoci by se převedly na občany státu, byla by krize zažehnána a přes počáteční skřípání si myslím, že bychom stát vedli mnohem efektivněji a hospodárněji.

Každá vesnice by mohla mít vlastní zdroj elektřiny nebýt zákonů, které jsou pro ekologii devastující a pro obchodníky naopak velmi lukrativní. Dnes mají obce zastavěné plochy panely a často ani neví, kdo je provozuje. Kdyby si občané vládli sami, jistě by se na společném zdroji dohodli a panely by sloužily jim, což mi přijde logické. Na to je ale už pozdě.

Na co ale není nikdy pozdě je změna. Proto již 15 dnů protestují američané na Wall street a podpora protestů v zemi roste. Změna je v zájmu všech lidí, i Vás, čtenářů tohoto článku.

Veškeré potíže dnešního světa jsou příčinou nesmyslné politiky řešení dluhů dluhem a následného obírání občanů dané země. Nebýt špinavé politiky a korupce s ní spojené, svět by nesužovaly věci jako hlad nebo válka. Ty jsou výsledkem politických pří a ne vůle lidí, kterých se konflikty dotýkají. Myslíte si, že v Íráku chce někdo válčit proti západu? Ne, lidi chtějí žít všude na světě v míru. Politické hry, ve kterých za podpory špionážních složek rozvrací velmoci suverénní země, musí být okamžitě ukončeny a svět musí být nasměrován k pokroku a míru.

 

Autor: Radek Čelechovský | sobota 1.10.2011 22:00 | karma článku: 20,45 | přečteno: 1416x
  • Další články autora

Radek Čelechovský

Korona aneb nástroj, jak nás obrat

Nestačím se divit, co se kolem děje v souvislosti s koronavirem. Klíčovým tématem je očkování, proočkovanost a podmínky cest do zahraničí. Koronavirus a jeho PR jedou na plné pecky.

16.7.2021 v 7:00 | Karma: 17,53 | Přečteno: 426x | Diskuse| Ekonomika

Radek Čelechovský

Situace na Ukrajině a na divokém západě

Zdá se mi, že celá Amerika spolu s EU chtějí pro Ukrajinu řešení, které se ovšem samotným ukrajincům moc nezamlouvá. Ukrajinci vědí mnohem přesněji, že nechtějí být součástí uskupení, ve kterém vždycky zastávali pozici levné pracovní síly a kriminálníků. Jak je všeobecně známo, kriminalitu vytváří samotný systém, ve kterém žijeme a je to tedy projev systémové chyby. Ono je ale takových chyb mnohem více, které dohromady produkují napětí ve společnosti a zdánlivě bezvýchodnou situaci.

10.4.2014 v 13:45 | Karma: 23,71 | Přečteno: 3810x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Proč je válka standardem a krize realitou?

Život je to jediné, co ve skutečnosti na světě máme. Umí být nesnesitelný a těžký, což taky pro mnoho lidí dnes bohužel i je. Český národ to v minulosti nikdy neměl moc snadné a asi proto se tato tíha bytí přenáší jako nechtěné dědictví i do života lidí. Česko je srdcem Evropy a bývaly doby, kdy jsme na to mohli být hrdí. Dnes jsme vhodní jako místo pro rozmístění raket NATO, pro Americký radar, ani na jedno z toho ale časem hrdí nebudeme. Nesmíme podlehnout tlaku, naopak bychom se měli ztotožnit s principy, jaké prosazují humanisté a velikáni našich dějin. Tito lidé v Česko a jeho sílu skutečně věřili. Přitom ale musíme oddělit zrno od plev, abychom se nedopustili stejných chyb, jako porevoluční naivita mající za následek rozkradení republiky. Musíme se zaměřit na samotnou esenci svobody, pravdy a míru, která se topí v propagovaném světonázoru.

13.3.2014 v 20:36 | Karma: 18,17 | Přečteno: 768x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Problémy které nás ničí

Svět je na konci se silami a s možnostmi, jak jej dále vést tímto sebevražedným směrem a všichni víme, co mám na mysli. Je toho tolik, že si každý snadno doplní pár důvodů, proč si myslet, že situace je vážná. Mnozí mají pocit, že jedna epocha je u svého konce a že je na čase zúčtovat. Účtovat ve světě, který utopil sám sebe v dluzích, je o to těžší, o kolik vyšší dluhy jsou, bohužel ale ty největší dluhy penězi nevyčíslíme.

11.3.2014 v 9:02 | Karma: 19,12 | Přečteno: 641x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Co mi vadí na celém tom divadle jménem Ukrajinská krize.

Kyjevské odtržení od Ukrainy se nakonec vyhrocuje čím dál víc a USA si libují v dobře natrénované přípravě na válku, rozjíždí mediální dezinformační kampaň. Zda to válkou skončí, to je na každém z nás. Pravdou je že mezi námi nežije dostatek pamětníků války. Ti by se tak klidně na svět rozhodně nedívali, jsme ukolébaní. To co naši rodiče považovali za otravné vyprávění o chudých časech, je pro nás natolik vzdálené, že si představujeme celou věc dočista jinak. Jako bychom si chtěli zase hrát se sirkama na slamníku.

6.3.2014 v 15:50 | Karma: 34,14 | Přečteno: 6730x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Povodně zpustošily západní Čechy. Zasahovaly vrtulníky, sesuv zastavil trať

2. června 2024  12:06,  aktualizováno  21:58

Části Česka o víkendu zasáhly bouřky provázené místy silným deštěm. Zejména na jihozápadě Čech...

Lžete, jiskřilo v debatě. Referendum o euru chtěli Dostálová, Konečná a Mach

29. května 2024  12:24,  aktualizováno  3.6 13:31

Než Česko přijme euro, mělo by se podle Kláry Dostálové, která vede eurokandidátku ANO, Petra...

KOMENTÁŘ: Yemi by neměl být smutný, lepší zprávu dostat nemohl. Bude žít

3. června 2024

Premium Český tanečník Yemi A.D. se o víkendu dověděl, že nepoletí do vesmíru. Výprava japonského...

Na zaparkované auto se zřítil vzrostlý dub, poškodil i střechu rodinného domu

3. června 2024  12:54

Moravskoslezské hasiče o víkendu zaměstnal pád stromu v ostravských Heřmanicích. Ten spadl na auto...

Řidič dostal za srážku s vlakem a následný požár podmínku. Vinu přiznal

3. června 2024  8:50,  aktualizováno  12:52

Polský řidič kamionu Roman Baksalara, který loni v říjnu narazil na přejezdu v Olomouci do...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2137x
web counter