Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

O válce proti teroru

Násilí je dominantou lidí. Zvířata žijí v harmonii a loví, aby přežila. Když něco uloví, tak se o to podělí se smečkou a nikdy nezabijí víc, než musí. To lidi jsou jiná smečka. Vraždí hlava nehlava pro zájmy národní bezpečnosti. Všude se to hemží pochybami ale jako by lidem dal bůh mozky zbytečně, lidi je nechtějí používat.

 

Jediné, co nás dnes zajímá, je náš vlastní blahobyt a je nám fuk, jak ho dosáhneme. Co se děje ve světě je nám jedno. Přitom je bez debat, že co se děje ve světě se odráží i u nás. Bohužel se vše odráží jinak než v médiích. Ta mají přístup jemn k informacím vydaným přes tiskové agentury, a novinář, který se rozhodne informovat o událostech pravdivě se stává terčem útoků spojenců.

Tomu se říká svobodný přístup k informacím. Občas se dostane ven informace, která je jiná než ostatní, a vypovídá o kruté realitě. Je totiž o tamních obyčejných lidech, kteří jsou bezdůvodně masakrováni, žijí ve strachu z američanů protože zažili tolik krutosti z jejich strany, že to vyráží dech.

Připomeňme si čísla: Za každého zabitého amerického vojáka zahyne 10 civilistů. V afghánistánu zemře každý den 66 lidí včetně žen a dětí. Válka proti terorismu si vyžádala přes 1 600 000 civilních obětí, a toto číslo díky Lybii rychle roste. Kdo zastaví to ropné tažení?

Technologický pokrok je jediné východisko. Musíme tu ropnou svini obejít, stačí se podívat na to, co zatím leží nevyužito na patentních úřadech. Spousta technologií se kvůli snahám je zesměšnit nevyužita a přitom se přímo nabízejí. Studená fůze (doporučuji dokument válka o studenou fůzi), elektromobily, technologie přestavby benzínového auta na vodík a další kvanta patentů na generátory elektrické energie dosahující vysoké ziskovosti.

Pro ropné kartely je nejhorší taková společnost, která se začne starat sama. Jakmile se povede osvobodit od te zhoubné benzínové pumpy, otevře se nám svět neuvěřitených možností. Díky tomu, že se nebude promítat cena ropy v každém výrobku, bude všechno levnější. Navíc samotná peněženka neucítí každý litr PHM jako dnes.

Právě ropa totiž může za celou tuhle posranou válku proti terorismu. Americký model ekonomiky stojící na ropě je už neudržitelný hazard a provokace. Když se začneme všichni ptát, jak to vlastně je, pravda se ukáže, dnes se však nikdo neptá. Pro vlastní zájem začněte pátrat po alternativách, a dojdete k tomu, že lze být energeticky soběstačný. To neznamená nic jiného, než být svobodný a neznát stres. Byl by stres kdybychom topili jezdili a svítili podstatně levněji nebo zadarmo?

Mnohem míň. Je to přece v našem zájmu. Odmítejte válku a chtějte pokrok. Válka není v našem zájmu, a není pro naši bezpečnost. Je to blábol, kterým nás krmí od začátku, takže se bohužel stal pravdou. Do toho si musíme uvědomit, co všechno jsou schopni udělat pro prosazení svých zájmů.

Pak můžeme předpokládat, co se stane a být alespoň trochu napřed. Nic se nemá podceňovat, ani varování před útoky. Musíme se ale více ptát, kdo to útočí, kdo nás tahá za nos, co tím kdo sleduje?

Hlavně se musíme dívat na to, kdo na tom vydělá, a v případě války proti terorismu je to evidentní-vydělává ropnému, zbrojnímu a bankovnímu propletenci, který je posvědcen vládou USA. Pro vlastní zájmy otevřete oči, protože je potřeba rozeznat spoustu lži a dopídit se pravdě nejen o válce, ale i o budoucnosti člověka.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Radek Čelechovský | úterý 6.9.2011 2:26 | karma článku: 10,89 | přečteno: 676x
  • Další články autora

Radek Čelechovský

Korona aneb nástroj, jak nás obrat

Nestačím se divit, co se kolem děje v souvislosti s koronavirem. Klíčovým tématem je očkování, proočkovanost a podmínky cest do zahraničí. Koronavirus a jeho PR jedou na plné pecky.

16.7.2021 v 7:00 | Karma: 17,53 | Přečteno: 426x | Diskuse| Ekonomika

Radek Čelechovský

Situace na Ukrajině a na divokém západě

Zdá se mi, že celá Amerika spolu s EU chtějí pro Ukrajinu řešení, které se ovšem samotným ukrajincům moc nezamlouvá. Ukrajinci vědí mnohem přesněji, že nechtějí být součástí uskupení, ve kterém vždycky zastávali pozici levné pracovní síly a kriminálníků. Jak je všeobecně známo, kriminalitu vytváří samotný systém, ve kterém žijeme a je to tedy projev systémové chyby. Ono je ale takových chyb mnohem více, které dohromady produkují napětí ve společnosti a zdánlivě bezvýchodnou situaci.

10.4.2014 v 13:45 | Karma: 23,71 | Přečteno: 3810x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Proč je válka standardem a krize realitou?

Život je to jediné, co ve skutečnosti na světě máme. Umí být nesnesitelný a těžký, což taky pro mnoho lidí dnes bohužel i je. Český národ to v minulosti nikdy neměl moc snadné a asi proto se tato tíha bytí přenáší jako nechtěné dědictví i do života lidí. Česko je srdcem Evropy a bývaly doby, kdy jsme na to mohli být hrdí. Dnes jsme vhodní jako místo pro rozmístění raket NATO, pro Americký radar, ani na jedno z toho ale časem hrdí nebudeme. Nesmíme podlehnout tlaku, naopak bychom se měli ztotožnit s principy, jaké prosazují humanisté a velikáni našich dějin. Tito lidé v Česko a jeho sílu skutečně věřili. Přitom ale musíme oddělit zrno od plev, abychom se nedopustili stejných chyb, jako porevoluční naivita mající za následek rozkradení republiky. Musíme se zaměřit na samotnou esenci svobody, pravdy a míru, která se topí v propagovaném světonázoru.

13.3.2014 v 20:36 | Karma: 18,17 | Přečteno: 768x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Problémy které nás ničí

Svět je na konci se silami a s možnostmi, jak jej dále vést tímto sebevražedným směrem a všichni víme, co mám na mysli. Je toho tolik, že si každý snadno doplní pár důvodů, proč si myslet, že situace je vážná. Mnozí mají pocit, že jedna epocha je u svého konce a že je na čase zúčtovat. Účtovat ve světě, který utopil sám sebe v dluzích, je o to těžší, o kolik vyšší dluhy jsou, bohužel ale ty největší dluhy penězi nevyčíslíme.

11.3.2014 v 9:02 | Karma: 19,12 | Přečteno: 641x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Co mi vadí na celém tom divadle jménem Ukrajinská krize.

Kyjevské odtržení od Ukrainy se nakonec vyhrocuje čím dál víc a USA si libují v dobře natrénované přípravě na válku, rozjíždí mediální dezinformační kampaň. Zda to válkou skončí, to je na každém z nás. Pravdou je že mezi námi nežije dostatek pamětníků války. Ti by se tak klidně na svět rozhodně nedívali, jsme ukolébaní. To co naši rodiče považovali za otravné vyprávění o chudých časech, je pro nás natolik vzdálené, že si představujeme celou věc dočista jinak. Jako bychom si chtěli zase hrát se sirkama na slamníku.

6.3.2014 v 15:50 | Karma: 34,14 | Přečteno: 6730x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

V Tatrách zemřel český turista. Plánoval sám vystoupit na Gerlachovský štít

21. května 2024  22:37

Při pádu zemřel ve Vysokých Tatrách na Slovensku 43letý český turista. Podle horské služby plánoval...

V Rusku zatkli kvůli podvodu bývalého generála. V minulosti kritizoval vedení

21. května 2024  21:50

V Rusku zatkli a umístili do vazby bývalého velitele 58. armády Ivana Popova, který je podezřelý z...

Přívalové lijáky zvedají hladiny řek na západě. Déšť zalil železniční přejezdy

21. května 2024  21:17

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal protipovodňovou výstrahu. Týká se vodních toků, které...

Pavel si vyzkoušel letecký simulátor, hokejistům s posilami předpovídá úspěch

21. května 2024  7:30,  aktualizováno  20:54

Za přísnějších bezpečnostních opatření začal v úterý prezident Petr Pavel se svou chotí Evou...

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...

  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2137x
web counter