Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Muammar Kaddáfí je pro lid hrdina

V červnu se sešlo na podporu Muamara kaddáfího 1.5 milionu lidí v Tripoli a ti změnili náměstí ve festival národa, děkujícímu za svobodu, kterou jim Kaddáfí dal. Dal jim všechny pravomoci, lidi si zde vládnou sami. Celá libye je totiž zcela v rukách jejích obyvatel. Území je rozděleno na 3000 malých samosprávných celků. tito lidé se každý týden scházejí ve velkých sálech, kde navrhují změny, diskutují problémy, společně hledají řešení - tož tam mají všecko, co nám tady chybí. Vlastně měli...

Dnes je totiž Libye destabilizována zvenčí a jen díky tomu, že se NATO opovážilo zničit domy Kaddáfího a jeho rodiny se mohli vlády ujmout rebelové. Rebelové bojující za demokracii v zemi, kde je jí nejvíc. Západ nepochopil tamní mentalitu a z těch několika obrázků jak kaddáfímu líbají ruku a důsledně sestavenou zpravodajskou relací manipulují je manipulováno veřejné mínění, že Kaddáfí je magor a země trpěla za jeho vlády.

Leda prd, že trpěla. Zato teď tam všichni zažívají zlaté časy. Rebelové, kteří ještě nedávno vraždili civilisty a znásilňovali ženy, jsou teď u moci a pomalu se plánuje, jak se rozkrojí dort jménem Libye. Výborně Barracku, ty jsi pašák, už Vám docházely zásoby, nebo prachy? Jo oboje?

Jednou ti dojde i dech,  tvoje skutky tě doženou protože jakkoli si myslíš, že jsi silný, stejně budeš poražen. Na naší straně je ta nejsilnější moc ve vesmíru, a tou je láska. Ty vládneš pomocí strachu a manipulace, která začíná být průhledná a o to odpornější.

Vyzývám NATO aby ukončilo účast a zejména pak Českou armádu, aby se na operacích dále nepodílela. Taky mluvím k těm novinářům, kteří stále chtejí věřit na svobodu a demokracii, aby přinášeli pravdivé informace. Lži, které vydá velení NATO nebo vládní agentury nemají v médiích jakéhokoli druhu místo, chceme-li se v nich  dovědět pravdu. Hlavně však musíme okamžitě zastavit násilí.

Proto prosím podpořte petici za ukončení vojenských operací v Libyi.

Víte, proč tam je takový problém opravdu zemi převzít? Protože tamní lid nedovolí, aby mu hrstka lidí vzala to, co jim jiný dal - svobodu a suverenitu. Naše rozkradená republika je příklad toho, jak to dopracuje relativně bohatá země za 20 let paktování s Amerikou.

Podívejte se, co tu zbylo z průmyslu, jen trosky. Ano, lidi začali podnikat, podmínky se ale s časem díky rostoucímu dluhu a absenci skutečných pasiv zhoršovaly a zhoršují. ale cenné věci jako zemědělství, průmysl a výroba, které nás prezentovaly úspěšně řadu let vzala s příchodem nové ideologie privatizační vlna, na níž surfovali moc velcí dravci připravení si urvat z naší naivní země co to jen půjde.

Zatím co jsme slavili, oni tady kradli, v Libyi kradou teď, a Sírie bude následovat. Copak si Obama nepřestane hrát se zápalkama ve výbušném prostředí? Proč živí nenávist v tamním obyvatelstvu, místo aby se s ním snažil najít společnou řeč?

Pro všechny, kteří popřád v diskusích napadají mou osobu : Já ale nejsem žádný paranoik, a díky tomu, že nesleduji televizi mám to, co vy v TV nemáte -  pravdu, která je na internetu. Pravdu si na internetu může každý najít a je to stále snažší díky rostoucí vlně nepokojů v celém světě. Že jste neschopní ji najít nebo jí porozumět je Váš boj. Nelijte svoje sračky a obvinování z nenávidění Ameriky do diskusí. Já kritizuji Americkou politiku a to nemá s nenávistí  nic společného. Na rozdíl od Vás vidím budoucnost v zájmech lidstva a ne ve spárech elit.

Lidi v USA se dali do okupace Wall street, hackerská skupina Anonymous hrozí všem utlačitelům, že brzy přijdou. Současně se dokazuje,  že útok na Wikileaks byl proveden ne touto tajuplnou skupinou, ale na objednávku vlády k diskreditaci těchto bojovníků za svobodu, jak o sobě prohlašují. Bojují za práva obyčejných lidí, jako vy nebo já a tomu fandím.

Obdivuhodné umění pohybu na netu a hackerství nechápu, programování mi nešlo. Proto smekám před mistrností práce této skupiny i odvahou, se kterou hrozí těm nejmocnějším lidem světa. Musíme si uvědomit, že jako celek nás nikdo neporazí.

Tak jako zlo je mezi námi i dobro a je jen na volbě každého, co si vybereme.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Radek Čelechovský | neděle 18.9.2011 21:57 | karma článku: 23,68 | přečteno: 1539x
  • Další články autora

Radek Čelechovský

Korona aneb nástroj, jak nás obrat

Nestačím se divit, co se kolem děje v souvislosti s koronavirem. Klíčovým tématem je očkování, proočkovanost a podmínky cest do zahraničí. Koronavirus a jeho PR jedou na plné pecky.

16.7.2021 v 7:00 | Karma: 17,53 | Přečteno: 426x | Diskuse| Ekonomika

Radek Čelechovský

Situace na Ukrajině a na divokém západě

Zdá se mi, že celá Amerika spolu s EU chtějí pro Ukrajinu řešení, které se ovšem samotným ukrajincům moc nezamlouvá. Ukrajinci vědí mnohem přesněji, že nechtějí být součástí uskupení, ve kterém vždycky zastávali pozici levné pracovní síly a kriminálníků. Jak je všeobecně známo, kriminalitu vytváří samotný systém, ve kterém žijeme a je to tedy projev systémové chyby. Ono je ale takových chyb mnohem více, které dohromady produkují napětí ve společnosti a zdánlivě bezvýchodnou situaci.

10.4.2014 v 13:45 | Karma: 23,71 | Přečteno: 3810x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Proč je válka standardem a krize realitou?

Život je to jediné, co ve skutečnosti na světě máme. Umí být nesnesitelný a těžký, což taky pro mnoho lidí dnes bohužel i je. Český národ to v minulosti nikdy neměl moc snadné a asi proto se tato tíha bytí přenáší jako nechtěné dědictví i do života lidí. Česko je srdcem Evropy a bývaly doby, kdy jsme na to mohli být hrdí. Dnes jsme vhodní jako místo pro rozmístění raket NATO, pro Americký radar, ani na jedno z toho ale časem hrdí nebudeme. Nesmíme podlehnout tlaku, naopak bychom se měli ztotožnit s principy, jaké prosazují humanisté a velikáni našich dějin. Tito lidé v Česko a jeho sílu skutečně věřili. Přitom ale musíme oddělit zrno od plev, abychom se nedopustili stejných chyb, jako porevoluční naivita mající za následek rozkradení republiky. Musíme se zaměřit na samotnou esenci svobody, pravdy a míru, která se topí v propagovaném světonázoru.

13.3.2014 v 20:36 | Karma: 18,17 | Přečteno: 768x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Problémy které nás ničí

Svět je na konci se silami a s možnostmi, jak jej dále vést tímto sebevražedným směrem a všichni víme, co mám na mysli. Je toho tolik, že si každý snadno doplní pár důvodů, proč si myslet, že situace je vážná. Mnozí mají pocit, že jedna epocha je u svého konce a že je na čase zúčtovat. Účtovat ve světě, který utopil sám sebe v dluzích, je o to těžší, o kolik vyšší dluhy jsou, bohužel ale ty největší dluhy penězi nevyčíslíme.

11.3.2014 v 9:02 | Karma: 19,12 | Přečteno: 641x | Diskuse| Společnost

Radek Čelechovský

Co mi vadí na celém tom divadle jménem Ukrajinská krize.

Kyjevské odtržení od Ukrainy se nakonec vyhrocuje čím dál víc a USA si libují v dobře natrénované přípravě na válku, rozjíždí mediální dezinformační kampaň. Zda to válkou skončí, to je na každém z nás. Pravdou je že mezi námi nežije dostatek pamětníků války. Ti by se tak klidně na svět rozhodně nedívali, jsme ukolébaní. To co naši rodiče považovali za otravné vyprávění o chudých časech, je pro nás natolik vzdálené, že si představujeme celou věc dočista jinak. Jako bychom si chtěli zase hrát se sirkama na slamníku.

6.3.2014 v 15:50 | Karma: 34,14 | Přečteno: 6730x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Kvůli důchodové reformě bude mimořádná schůze, čekají se opět noční bitvy

21. května 2024  5:45,  aktualizováno  15:42

Přímý přenos Nejtřaskavější bod z programu květnové schůze budou poslanci projednávat až příští týden, po...

Zloděj ujel s traktorem od hobbymarketu, může jej prodat na náhradní díly

21. května 2024  15:22

Starší, ale stále plně funkční traktor s radlicí a sypačem zmizel v květnu od brněnského...

Skončí Veselý v Radě ČT za urážky Vášáryové? Ani nevím, kdo to je, říká herečka

21. května 2024  13:39,  aktualizováno  14:46

Slovy člena Rady České televize Lubomíra Xavera Veselého vůči bývalé velvyslankyni v Rakousku,...

Flandry jsou opět naše, hlásají separatisté. S africkou modelkou na plakátech

21. května 2024  14:35

Krajně pravicová strana Vlámský zájem dlouhodobě usiluje o odtržení severní části Belgie. V kampani...

  • Počet článků 166
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2137x
web counter