Jaké výhody má naše členství v EU

Realita v EU je taková, jaká je. Jako v Sovětském svazu zde existuje pouze jedno řešení, jedna pravda a jakýkoli odklon je považován za zradu. Aniž bychom si to mnohdy možná uvědomovali má legislativa EU na občany České Republiky přímý dopad. Možná že by to bylo jíné, kdybychom si do europarlamentu svoje zástupce zvolili nebo ještě lépe celou tuto narychlo slátanou instituci zrušili. Pak by se jistě nestalo, že europoslancem bude komanč Miroslav Ransdorf.

Jeden z těch, co nás zastupuje v Bruselu. Rudý Miroslav Ransdorf

Europarlament není společenstvím volených ale vyvolených. Spousta potíží, kterým dnes čelíme, vznikla pouze z jediného důvodu a tím je nekompetentnost lidí v Bruselu. Oni protlačovali a protlačují legislativu, která devastuje ekonomiky členských států, likviduje drobné živnostníky a zemědělství ať už nehoráznými regulacemi nebo ponecháním volné ruky řeťězcům.

Řetězce obchodních domů, které tu vyrostly po revoluci, to je nehorázné plýtvání potravinami. Otec mého kamaráda jezdí s kamionem noční trasy, na kterých nakládá zboží s prošlou lhůtou min. trvanlivosti.Jsou to tuny potravin. Tady se vyhazují a v Africe chybí, co je to za svět? I přesto se řetězci vyplatí být tady, protože do karet mu hraje legislativa a až z nás vyždímá vše co vyždímat lze, posune se dál na východ.

Nejhorší je, že lidi v Evropském parlamentu nenesou zodpovědnost za svoje jednání. Proto se odsud hrnou zákony které za nic nestojí.

Unie měla za cíl zjednodušit volný pohyb lidí, zboží a služeb. Zavedl se Shengenský prostor a tím mělo vše teprve začínat. Otevřené hranice jsou však bodem kde vše začíná i končí, je to jediná výhoda členství v EU.

Za jakou cenu ale? Podle mého názoru je cena za volný pohyb přes hranici moc vysoká. Europarlament stojí členské státy ročně 400 milionů EUR, což je skandální číslo, uznejte sami. Platit nějakému eurohujerovi pendlování mezi Bruselem a Prahou, astronomický plat a luxus všude kam se pohne? To bylo možné tak v 90. letech ale tato doba už skončila. Lidi, kterým sebere vláda i to málo, co si tvrdě vydřeli, půjdou a převálcují to tam.

Jediným schváleným postupem, jak čelit krizi je podle europoslanců refinancovat úvěr dalším úvěrem. Baroso pohotově dohodil francouzským bankám dost dobrý kšeft a Řekové rozhořčeně sledují to amatérské počínání evidentních hlupáků. Vždyť takhle dluhy a hlavně oddlužování nikdy nefungovaly.

Když Maďarská vládnoucí strana oznámila změnu legislativy, která má vést ke kontrole tamní centrální banky státem, rozjela se v Bruselu šou, která ukazuje o co vlastně jde. Jak řekl kdysi Rotschild:

Dejte mi kontrolu nad penězi a je mi jedno, kdo píše zákony.

A o to jde dámy a pánové. Všechny centrální banky v Evropě podléhají Evropské Centrální Bance a ta podléhá Americké FED. Když mají kontrolu nad našimi penězi, mají nás de-facto v hrsti a kdykoli si zamanou mohou utáhnout kohoutek. Tím drží vlády zemí v šachu.

Členské státy prodaly svoje zlaté rezervy potichu a nedělám si iluze, že na tom nikdo nezbohatl. I naše státní rezervy byly v 90. letech potichu z větší části prodány výměnou za vstřícný přístup amerických investorů, dovoz technologií a za možnost čerpání výhodných úvěrů! Vyměnili jsme opravdovou hodnotu za haldu papíru jménem Dollar s pyramidou na zadní straně, od níž se odděluje zářící vrchol s okem které vše vidí. Tento znak patří údajně Illuminátům. Tož to mě podrž ...

Trend ukazuje že demokracie se pomalu ořezává stále více a jednoho dne se může vytratit úplně.

Úředníci v Bruselu se asi vydali na delegaci do Číny, kde se od rudého bratra naučili principy tamní verze demokracie. Po zvládnutí přijeli zpět a vytvořili plán přechodu na demokracii 2.0, jednotnou a neomylnou demokracii která se nikdy nemýlí a vše co dělá je dokonalé. Proč? No aby zajistili naši konkurenceschopnost a na pomyslném rektálním čínském žebříčku postoupili zase blíže k tmavému cíli.

Vzhledem k tomu, kam to směřuje si myslím, že mají solidní šanci tam spolu s ostatními skončit.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Radek Čelechovský | čtvrtek 19.1.2012 19:44 | karma článku: 42,06 | přečteno: 5631x