O duši a AAA

Ráda tančí, miluje vodu, je setrvale oblečena ve své oblíbené béžové s tmavě hnědými knoflíky, všechno jí jaksepatří funguje a drží se stále doma. Přesněji řečeno, nehne se z komory. A je jí devatenáct. -vypadá to na dost praštěno

X+

-omyl! - jmenuje se Tatramat mini.

Když přibyla do rodiny, rovnalo se to takřka zázraku, sehnat tehdejší nejnovější model-a nejen nejnovější, vlastně jakýkoliv, byl kouzelnický kumšt. /díky Kristýno!/

Když si rodina pořizuje pejska, nebo jiného živého tvora, stává se z něj po určité době člen rodiny. Jen čas má každý svůj a psí stařeček začíná být ve vyšším psím věku obtěžován nejrůznějšími neduhy.

Takové pračce, která bez jediné poruchy a vzdoru pere léta poctivě prádlo početné rodině, začnete bezděky přisuzovat dobrou duši věrného rodinného přítele. Nedá se sice ani podrbat za ušima, ale začnete mít časem pochopení pro její taneční kreace, kdy začně znenadání provozovat v komoře vášnivé tango a snaží se protančit k sousedům.

Poslední dobou ji bedlivě hlídáte, protože zjišťujete, že si jako vrtošivá stařenka uprostřed máchání znenadání zdřímne a potřebuje zlehounka poklepat na rameno, aby se probrala.

Jinak zvládá všechny prostocviky jako mladice, zažívání je vpořádku, dodržuje pravidelný jídelníček - většinou Tide nebo Ariel a jako moučníček Silan, případně levandulovou škrobenku.

Má díky hornímu otvírání pochopení pro zapomenutou ponožku, kterou je třeba přihodit v průběhu pracího procesu a je tolerantní i k dvojitému máchání.

Člověk má strach vyměnit ji za nějakou mladou hysterku, která se hned vytočí na 1500 otáček,drží energetickou dietu a umí s prádlem nekonečně poloh...

- ale má taky duši?

Autor: Miloslava Cejpková | sobota 13.12.2008 6:46 | karma článku: 19,08 | přečteno: 1511x