Nejpádnější důvod ke stavbě rodinného domu

Člověk by nevěřil, že rozmluva okolo záležitosti natolik závažné může mít takový veselý konec, jak říkáme v Čechách- "happy end".

X+

Při změnách v počtu rodinných příslušníků  se začíná  často uvažovat o radikálním řešení bydlení. Člověk začne být odborníkem na hladinu cen bytů v nových developerských projektech / a zjistí, že vody je asi metr nad hlavu-tedy pardon-milion nad rozumnou mez/.

Při prohlídce nabízených nemovitostí shledává, že pastouška stojící v místech plánovaného obchvatu je vydávána za luxusní solovilu na dobré adrese /s příslušným ohodnocením/  a pokud se soustředí na byty ve staré zástavbě, musí sebekriticky uznat, že běhání do třetího patra krásného secesního domu nepatří k jeho oblíbeným sportovním disciplínám.

Nejčtenější literaturou se stává právě vydaný "katalog rodinných domů" a zjišťuje, že nejen postupem "cihlu k cihle", ale i skládáním nejrůznějších sendvičových systémů lze dosíci neuvěřitelných výsledků. Protože dosud tvořil sendvičovou metodou jen obložené chlebíčky, začíná v něm hlodat červík zvědavosti a v rámci bleskové rychlosti informací zjišťuje, že jistá firma má  tímto systémem rozestavěný dům v konkrétní malé vísce. A už ví, kudy povede cesta nedělního výletu.

Dobrá trefa - do obce se přijíždí právě ze strany, kde se na zelené louce pyšní několik novobarokních skvostů a přehlídka všech pastelových odstínů ostatních umírněných domečků.

- hele, to bude ono! Kolem rozestavěné nemovitosti dřeva jak na pile...

 - začnete lehce okounět a vynoří se majitel. Takový ten vyzáblý typ, že nevíte, jestli mu dát korunu, nebo jestli byl pradědeček Rotschild, co vypadá od třiceti do devadesáti pořád stejně a co si rád popovídá. V koutku mu doutná cigárko, pohled starého šibala. 

Další chod událostí už jen coby rozhovor - komentářů netřeba:

"Dobrý den, prosím vás, tady se někde staví montovaný dům,  podle toho materiálu co tu máte, jsme si říkali, že to bude ten váš"

" Dobrej den, ále ne, to bude asi támhle na druhý straně, todle stavim já - sám  - teda já to už  nepotřebuju, ale dětem - mám to tu přichystaný na štyry baráky"

???

"No teda tolik dětí nemám, ale mě to baví a hlavně -  seru s tim lidi"

 

Autor: Miloslava Cejpková | pondělí 16.3.2009 11:33 | karma článku: 23,00 | přečteno: 2242x