Muž v letech není schopen samostatné existence

Ty dva znám veeelmi dlouho:  na začátku láska na první pohled, v přiměřené době svatba, v přiměřené době příchod prvního potomka, v přiměřené době k jedináčkovi přibyl sourozenec...

Pak život plynul, jak to běžně bývá - starosti s kašlíkama, vyrážkama, teplotkama... k tomu " jak vyjdem", prostě normální.

Jezdí se na rodnou chalupu nevěsty. Tam bylo vždycky zvykem řádně hospodařit. Tak se pokračuje v tradici, i když už je všechno jinak - ženich má pracovní poměr ve městě, nevěsta taky, takže sázení brambor... by si  klidně odpustili... - jenže maminka... 

Ta doba sázení brambor... trvala dlouho, nebyl ani moc prostor věnovat se  tomu, co by bylo potřeba pro děti.

Ženich se tomu vždycky podřídil, ani neviděl jinou cestu.

Mezitím nastane jedna velká starost - o maminku-věk se neokecá. Dlouhá léta ve společném bydlení - obdivuhodné, ale když nejsou prostorové podmínky, není to žádná selanka, ženich drží, protože má  všechny rád a zvykl si.

Nový věk - maminka už není,děti jsou dospělé.

Ženich jezdí na chalupu, protože  nevěsta nemá řidičák a bez něj by byla bezradná, ale dovede mu  sugestivně líčit, jak chlap bez ženský obroste mechem - neumí si vyprat, uvařit... smutné je, že on tomu věří - možná k tomu přispívá i pár pořadů na nejmenovaných tv, kde vaření prezentují jako složitost na úrovni operace mozku..

Manipulátoři jsou nenápadní a vytrvalí, jako kapka vody do kamene dovedou vytvořit během dlouhé doby slušnou změnu v myšlení a sebevědomí objektu svého zájmu. Dělají to vlastně pro jeho dobro /jako ve filmu "Teorie tygra"/ a možná tomu i sami věří.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miloslava Cejpková | středa 23.8.2023 1:17 | karma článku: 22,55 | přečteno: 890x