Jste civilizovaní a řešíte konec světa?

Pokud na obě otázky odpovídáte "ano", nepochybně vás osloví nový film Petra Horkého a Miroslava Bárty. Ve smršti přiblblých českých komedií posledních let, kdy si pletete děj i postavy, je tento dokument o současném stavu světa 

jako osvěžující pramen čisté vody. Tedy spíš čisté pravdy.

Stává se mi, že u nezajímavých filmů v kině nenápadně usínám - to tady nehrozí. Je to možná chaoticky, možná záměrně, servírováno, ale citlivého diváka zaujme snímek od začátku do konce.

Sdělení je natolik naléhavé, že by mělo být shlédnuto jako povinné. Hlavně pro kapitány nadnárodních korporací, kteří mají moc a sílu něco měnit na současném stavu. 

Když člověk vezme poselství tohoto snímku, aspoň jak já to chápu, může se podle toho chovat hned - a tady jsem zjistila, že jsem vlastně "green" - co jde , to zkompostuju, vařím ze základních potravin, konzervy nekupuju...

Zásadní mi připadá odpovědnost vedoucích elit. I když v naší republice nemá prezident žádné zvláštní pravomoci, jsme svědky toho, jak i v tomto  "status quo"  se dají najít skuliny, jak škodit. - to jen jako příklad.

Pro mě nejsilnější myšlenka filmu: - v primitivním kmeni, který žije přirozeným životem, přijímá muž zasvěcením zodpovědnost za celý svět.. pokud to nezvládne, není dospělý.

Lidé vzhlížejí k  elitám a pokud jimi nejsou kvalitní osobnosti, nabízí se otázka - vzhlížejí správně? 

Jsou naši vůdci dospělí?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miloslava Cejpková | čtvrtek 20.10.2022 23:14 | karma článku: 15,38 | přečteno: 386x