Jarnozahradnickoživotní

Vymýšlela jsem k tomu nadpisovému přídavnému jménu nějaké příslušné podstatné. Jenže to nešlo - "zamyšlení" bylo moc suchý, "jásání" moc pionýrsky nadšený, s ohledem na nastávajících  minus 6 v noci...  

Takže to zůstalo takhle pěkně samostatně, gramaticky připomínajíc rozkošné německé složeniny Je to  jen pocit jedné velké holky, co už něco pamatuje.

Nepovažuju se za standardního zahradníka - zahradu mám tvořenou stylem "urob si sám".

Ale systém je originální - o jakémkoliv křoví mám přehled ohledně rodokmenu  / tzn. kde jsem uždibla před dávnými časy kus větvičky/, kde mi co chcíplo díky nevhodnému stanovišti /v jílovité půdě není divu/.

Jak letošní jaro laškuje od minus 6 do plus 18 stupňů a mezitím běhá koronavirus, má člověk možnost přemýšlet o  svém vlastním rozmezí.

Podle nejčistšího svědomí udělá pro sebe i svou zahradu  všechno nejlepší, co se dá - odhrabe, přihnojí, ostříhá, dodá zdravou stravu... a čeká, jak ten přírodní koloběh zapracuje.

Někdy je všechna snaha marná - ale tak to na tom našem světě je a nezbývá, než to přijmout a smířit se s tím - něco končí a něco začíná...

  

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miloslava Cejpková | středa 1.4.2020 1:03 | karma článku: 13,88 | přečteno: 234x