Hola, sedlejte kola!!

Zas tak úchvatný rým to není, ale až budete mít po prvních desítkách jarních cyklokilometrů zmordovanou tu část těla, která vyjížďku odnesla nejvíc /samozřejmě nemyslím ruce a nohy/, budete mít jiné starosti než veršování.

X+

Však už se cyklomiláček na jaro těšil - jak záviděl lyžím, když se v zimě otvíraly dveře sklepa a prkýnka se pravidelně venčila. Teď došlo konečně i na něj. Samým zármutkem z něj opadalo i bláto, jak jste na něm jeli začátkem prosince tou zabahněnou lesní cestou. No neříkejte, že před zimní sezonou kolo vždycky vzorně vypucujete a napatláte příslušnými kosmetickými záležitostmi. Když tedy nepočítám cyklohejčkaly, kteří mají kolo v ceně slušného auta a toto s nimi sdílí ložnici...

Cyklista pohodář zjara vyštrachá pumpičku a příslušně doladí vzduchovou náplň /ještě kulantnější řešení je mít někoho, kdo to udělá za vás/. V komoře pohledá přilbu a slušivé rukavičky, které v ní přes zimu hnízdily, navleče polstrované cyklokalhoty, od kterých si marně slibuje výraznou pomoc a nerozlučné brýle, které se přetváří z lyžařských na kolařské.

Užívání výše uvedených ochranných pomůcek zkušený cyklista nepodceňuje, neb zná několik případů, kdy se z pohodáře stal díky záludnostem terénu těžký nepohodář, bez ohledu na požití či nepožití.

Pak nastává důležitá instalace- tachometr. Tady se cyklističtí pohodáři začínají rozdělovat na skupinu A a skupinu B. Čistokrevný pohodář - skupina A -po ujetí několika kilometrů zjišťuje, že počitadlo zůstalo doma v šuplíku, mávne rukou a jede vesele dál. Člen skupiny B - takzvaný kilometropolykač, by bez tachometru nevyjel ani náhodou, pakliže tato situace přece jen ve zcela vyjímečných případech nastane, vrací se po dvou kilometrech pro oblíbený přístroj, protože bez něj je takřka zbytečné jezdit. Je statisticky dokázáno, že členy skupiny B jsou takřka vždy pánové.

Trasa první jarní vyjížďky by měla vést krajinou malebnou, cestou nedrncavou a měla by se na ní vyskytovat alespoň jedna příjemná hospůdka, kde vysílený cyklista prohodí pár slov a v množství menším než malém doplní vitamín B. Pohodovou šlapačku a když už vítr, tak do zad!

Autor: Miloslava Cejpková | středa 30.4.2008 6:22 | karma článku: 16,08 | přečteno: 1386x