Začíná to autem...

Začíná to autem, pokračuje mentorstvím na pravidelných kárných setkáních s novináři a bude to končit ožebračením národa.

A vězte, že je zcela jedno, zda je v čele modrý pták, nebo ta druhá barva. Myslím, že momentálně je oranžová, ale není všem dnům konec. Třeba bude před volbami módní růžová a všichni dostaneme brýle se skly jak od koka-koly, abychom lépe na volební lístky viděli

Ale teď je ještě módnější barva zelená, a vůbec tím nemyslím rudou Vlastu v maskáčích (ale asi by jí to slušelo).

A tady jsou kabrňáci! Prokřičet se do parlamentu a ještě umést straně cestičku – škoda, že v naší politice nejsou přestupy tak časté a dobře placené jak v kopané – tuto dámu by asi ráda zlanařila každá strana. A dokonce by mohla i do školství! Klobouk dolů!

Ale k tomu autu! Já mám také auto a nikdo kolem něj nedělá takové obstrukce, jako kolem jednoho volva, ojetého. Čryřista, šestset, kolik asi mohlo stát? Co důležitého se zase zastírá? Tak nějak to cítím. Vždyť okurkáč už snad skončil?! A stále se řeší paskvil, přitom máme jiné sra… kolem sebe.

Veřejné finance – dnes velmi tenký led. Nohy kloužou kde komu a vyznat se v tom nevyzná už asi nikdo, ani původci (škůdci). Ale to je dnes jev normální, ještě se k tomu nalepí spousta jiných, stejně důležitě nedůležitých, podobně vyhlížejících „ocásků“ a vše se změní v bezuzdné porcování medvěda. A já se kýženého důchodu nedočkám, neboť potupně skonám v průběhu pracovního procesu, čímž způsobím zaměstnavateli nedozírné potíže, takže se ten napříště rozmyslí zaměstnávat osoby starší 55-ti let a stejně budeme v tom důchodu dříve, ať si v sociálním. Teď mě napadlo – bude úmrtí v zaměstnání z důvodu stáří pracovní úraz pro pozůstalé, nebo ne? To se asi ještě neřešilo, asi se musel zrovna porcovat onen medvěd. Komu, sakra, napsat? Černým, modrým, zeleným, nebo oranžovým? Asi červeným, ti do úmoru dělat nechtějí!

Tolik miliard jsme mohli mít! A všichni! A zase to někdo zadupal!!! Kuchtová! Kuchtová?! Kuchtová? Ne, zase v tom má prsty ta ošklivá EU, dělá vše tak složité, že naši ministři vůbec nedokážou stíhat a posílat ony nutné doklady pro získání těch velkých balíků. Asi stranám z toho nic moc nekouká, tak co se ničit. Pro lid? Ale volby ještě nejsou, ne?! Tak!

Takže, soudruzi, bratři, přátelé, kolegové paramenťáci! Je potřeba změnit platy! Musíme to dělat jinak! A všichni se budeme mít ještě lépe! Ať momentálně žije Marx, Engels a i ten třetí – raději nejmenujte, dráždí to! A budeme mít víc než ten profesor na Hradě. Akorát ten náš komisař má víc, ale toho odvoláme! A uděláme z něj prezidenta a bude mít méně, to je nápad!

A Kuchtová? Hozena přes palubu a sliby o stejném postupu pro všechny hříšníky vzala za své, asi by vláda již neseděla na Strakovce. Možná torzo těch, kteří nic do Bruselu posílat nemusejí a za zády se ostatním smějí.

 

A příště třeba zase kousek…

Autor: Branislav Krajčík | pondělí 1.10.2007 15:25 | karma článku: 11,55 | přečteno: 1477x
  • Další články autora

Branislav Krajčík

Házení hrachu...

6.7.2013 v 22:29 | Karma: 21,34

Branislav Krajčík

Korektní korektnost...

30.6.2013 v 8:39 | Karma: 11,99

Branislav Krajčík

Pane Panuší...

28.5.2012 v 7:00 | Karma: 10,91

Branislav Krajčík

Milý Sašo...!

5.4.2012 v 19:38 | Karma: 32,68