Kde je to dobré rádio?

Velmi dlouhé roky jsem byl, teď už to mohu s klidným srdcem uvádět v minulém čase, posluchačem Radiožurnálu. Ale už nejsem.

Také jste se podepsali pod prohlášení k současnému směrování vysílání koncesního rádia? Já ano, a se mnou zatím dalších víc jak tři tisíce bývalých posluchačů ještě do prosince 2007 oblíbeného média.

Dnes jsem přeladil na Radio Beat, bez jakékoli reklamy pro něj. Radiožurnál se v současné podobě nedá poslouchat.

Nejsem nijak konzervativně laděný posluchač, ale provedená změna mne zasáhla natolik, že sice jsem koncesionářem, ale pasivním. Poslouchal jsem jenom Žurnál, ostatní stanice Českého rozhlasu mne neuchvátily nikdy, snad s výjimkou internetového D-Dur. Byl jsem rád, že existuje stanice, kde jsou zprávy každou chvíli, kde jsou kvalitní komentáře a ráno bez Ivana Hoffmanna jsem si neuměl ani představit.

A místo toho jsem například zažil 2.ledna absolutně depresivní ráno s Lucií Výbornou a Arnoštem Lustigem, kdy celé dopoledne probírali holocaust ve všech jeho podobách. Nic proti Lustigovi a už vůbec nic proti holocaustu, ale bylo to opravdu příliš. Toto byl pořad na podvečerní zamyšlení a ne na zvednutí již tak depresivního dopoledne po Novém roku.

A Lucie Výborná? Ne, ne, a ne! Ta patří na úplně jiný typ rádia. Vidím ji na F1, kde si může dělat dopoledne s kým chce, reklama to zaplatí, pokud bude mít někdo žaludek na poslech takových tématických dopolední.

A pani Tachecí za tím stojí. Miloval jsem ji v televizi, kde cupovala v ekonomických pořadech ty naše minulovládní lumpy. Ale co provedla s rozhlasem je alespoň pro mne otřesné.

Vytýkal jsem minulému schématu žurnálu hudební aranžmá vysílání – stále a stále dokola naše slavné přestárlé hvězdy a k tomu zbytek hrůzy z českých luhů a hájů. Sem tam záchvěv dobré hudby, ale to až ke konci, kdy bylo možno hlasovat, co se bude pouštět o víkendech. Ale problém, zase se to hrálo celý víkend. Prostě hudební dramaturgii bych vyhnal z rádia jako první, a k tomu bych zabalil i Tachecí.

Ale Radilo Beat je super, už se asi přelaďovat nebudu. Leda by p.Tachecí napsala, že se spletla a jde raději zase dělat mluvčí nějaké společnosti. I bych ji popřál hodně štěstí.

Autor: Branislav Krajčík | úterý 8.1.2008 10:40 | karma článku: 28,08 | přečteno: 1654x
  • Další články autora

Branislav Krajčík

Házení hrachu...

6.7.2013 v 22:29 | Karma: 21,34

Branislav Krajčík

Korektní korektnost...

30.6.2013 v 8:39 | Karma: 11,99

Branislav Krajčík

Pane Panuší...

28.5.2012 v 7:00 | Karma: 10,91

Branislav Krajčík

Milý Sašo...!

5.4.2012 v 19:38 | Karma: 32,68