Toto není lavička Václava Havla!

Když se toulám přírodou, občas se mi stane, že na politiku narazím i v místech, kde si právě od politiky chci odpočinout. Jedno takové místo jsem pro Vás vyfotografoval.

Nohy mě nesly od Kout nad Desnou k vodopádu na Poniklém potoce, mému zamilovanému místu v Hrubém Jeseníku.

Avšak jakýsi homo politicus, jenž si nedá pokoj ani v lůně přírody, přichystal mi cestou překvapení stejně tak milé, jako nemilé.

Milým překvapením byla lavička, kterou patrně vlastnoručně všem turistům vyrobil a místo k odpočinku jim zde připravil. Tím nemilým byl vzkaz, který nad lavičkou zanechal. I račte na něj pohledět:

Toto_není_LVH

 

Podobně jako včera na cestě k vodopádu, i loni cestou z Velké kotliny jsem v Karlově pod Pradědem našel na tabuli před jakousi občerstvovnou vzkaz "Zemanovi a Babišovi vstup zakázán", nebo tak nějak to bylo. 

Samozřejmě si nemyslím, že by tento zlozvyk převádět veškeré lidské počínání na konkrétní politické názory a osobnosti pramenil právě v Hrubém Jeseníku, mých milovaných horách. Dosti jsem se po nich už nachodil, abych dovedl odhadnout, co je pro obyvatele toho kraje opravdu důležité. Měl jsem bezpočet příležitostí obdivovat bezprostřednost toho kraje i lidí, kteří tam žijí. Vážně mají na práci něco důležitějšího, než nechávat veřejné vzkazy ohledně toho či onoho politika. Kdyby náhodou někdo z České republiky netušil, co je to tvrdý život v tvrdých podmínkách, nechť si tam zajede na zkušenou...

Buď jak buď, homo politicus, člověk, jenž politikou žije až příliš, se na matičce Zemi rozmohl až přespříliš. Neklamné známky tohoto jevu pozoruji třeba sám na sobě a na tématech svých vlastních blogů. 

Snad proto jsem tomuto nečekanému zastavení přikládal tak velký význam na cestě k něčemu mnohem významnějšímu: K vodopádu na Poniklém potoce.

Tento vodopád zdaleka nepatří mezi nejvyšší v Hrubém Jeseníku, ač co do vodnatosti si jistě jedno z předních míst zaslouží. Je však mým nejoblíbenějším ze všech vodopádů těchto hor.

Vše ostatní dopoví fotografie.

 

Vodopád_na_Poniklém_potoce

 

Na Poniklém potoce
Poniklý potok

Přeji Vám krásné jaro a mnoho hezkých chvil v přírodě!

Autor: Lukáš Burget | sobota 30.5.2020 9:00 | karma článku: 34,88 | přečteno: 2248x