Čeští fotbalisté klečí ve Skotsku za Black Lives Matter, pokleknou i v Palestině za Hamás?

Češi klekají ve Skotsku za americké černochy. Funguje nám ten multikulturalismus jedna báseň, tedy pokud je třeba být konformní a politicky korektní, což se dnes vřele doporučuje všem, na které "je vidět".

Ono se toho zase tak mnoho nestalo. Česká fotbalová reprezentace včera v Glasgowě prohrála se Skoty 0:1, což se ve sportu přece stává. Z pohledu člověka, jenž není fotbalovým fanouškem, se však stalo to hlavní před úvodním výkopem: Poté, co rozhodčí zahvízdal na píšťalku, tak skotské i české mužstvo pokleklo, aby vyjádřilo sympatie s hnutím Black Lives Matter /1, 2/.

Nu což, jest prý na Západě nyní dobrým zvykem pokleknout před partou, které záleží na černých životech a pramálo záleží na majetku a zdraví ostatních. Pokleknout před partou, která své velmi nalevo posazené politické požadavky neváhá prosazovat násilím a otevřeným rasismem /3/.

Samozřejmě, že většina demonstrantů za Black Lives Matter násilí nepáchá. Patrně to bude podobně, jako u politické strany Hamás /4/, kde jsou ti hodní, politici v saku, a potom to ozbrojené křídlo, a to jsou prosím ti zlí teroristé. Ale nic s ničím nesouvisí, snad mi rozumíte. Může tedy být, že když česká fotbalová reprezentace přijede do Palestiny, poklekne zase na důkaz pokory před oním Hamásem. Máme přece takové pěkné přísloví:

„Jak jde kroj, tak se stroj!“

Ovšem koho potom vlastně čeští sportovci reprezentují?

Stále zřejmější je totiž skutečnost, že se kromě šoubyznysu už také profesionální sport stává arénou, ve které je tolerován, ba vyžadován pouze jeden konkrétní politický názor. Profesionální sport i šoubyznys jsou prostě především obchod, který má svá pravidla vyjádřená dalším příslovím:

"Koho chleba jíš, toho píseň zpívej!"

A politická korektnost, rádoby humanismus a všechen možný boj za lidská práva, to jde spolu s obchodem vždy ruku v ruce. Vždyť který byznysmen a která firma by nechtěli působit jako ztělesnění všeho dobrého a jako ryzí humanisté?

Dočkáme se brzy také perzekuce umělců a sportovců, pokud žádaný názor nebudou hlasitě sdílet, tak jako to bylo za minulého režimu? Zdá se však, že zmínění čeští fotbalisté budou perzekuce uchráněni. Klekli a mají klid, je to přece tak snadné! Je ovšem také možné, že jsou všichni o čisté dobrotě hnutí Black Lives Matter pevně přesvědčeni. Zrovna ve Skotsku je před zápasem ty sympatie natolik přemohly, až se jim podlomila kolena do pokleku. Za minulého režimu byli přece všichni naši reprezentanti také fanatickými komunisty. Nebo snad ne?

Já jsem dosud věřil, že se sportem se musí spojovat také čest a fair play ve všech ohledech: K sobě i ostatním sportovcům při cestě k vítězství, v přístupu k fanouškům, ale také k občanům vlastní země, zvláště jde-li o družstvo, které svoji zemi reprezentuje na mezinárodním utkání.

Kde je však čest a férový přístup v devótním gestu k často rasistické a násilnické organizaci Black Lives Matter? Reprezentují čeští fotbalisté bojůvky amerických černochů, nebo občany České republiky?

 

 

Zdroje:

  1. https://eprehledne.cz/sport/fotbal/cesti-a-skotsti-fotbaliste-hromadne-poklekli-sklidili-uznani-i-kritiku/
  2. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Hanba-ovce-blbeckove-Cesti-fotbaliste-poklekli-kvuli-cernochum-A-zacala-vzpoura-640529
  3. https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/blm-demonstrace-radikalove-usa-nasili.A200922_195927_zahranicni_rik
  4. https://cs.wikipedia.org/wiki/Ham%C3%A1s

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lukáš Burget | čtvrtek 15.10.2020 16:30 | karma článku: 43,45 | přečteno: 2116x