Homo respiratoris

Na našem území se již rok pohybuje nový druh člověka, Homo respiratoris. Můžeme jej dnes spatřit pouze v uzavřených prostorách. Homo respiratoris se dělí na Homo sapiens, Homo nosalis a Homo extremis. 

Homo nosalis se vyznačuje tím, že respirátor a roušku má výhradně pod nosem. Má můj obdiv. Zkoušel jsem to a je to nepohodlné. Navíc, v případě kýchnutí, je možný přenos nemoci. Nos je hlavní živou tepnou do těla, takže Homo nosalis ohrožuje a zároveň je ohrožený. Další druh, Homo extremis, se dělí na několik typů. První, nejvýraznější, je Homo bezrespiratoris. Je hrdý a neoblomný a lehce nakazitelný, tedy ohrožený a zároveň nejvíce ohrožuje. Nesmí se na něho mluvit, protože někdy bývá velmi agresivní. Další odrůda je Homo rouskosis. Druh, který má špatnou paměť na to, že má sebe i nás chránit respirátorem a ne jen obyčejnou rouškou. A konečně, naštěstí méně početným druhem je Homo humusis, který nosí jeden respirátor či roušku celou věčnost. Pravidelně na něj či na ni sahá nemytýma rukama. Respirátor bývá špinavý, někdy i velmi špinavý, drolí se z něho nitě a někdy i jiné věci, a láme se. Ve výjimečných případech je možné zahlédnout i Homo Homer Simpsonis, kdy respirátor svým stářím vytvoří na obličeji tvar tváře této veleznámé postavy. První místo však patří vyobrazené roušce, kde bude velký problém nalézt soupeře! Od té doby nebyla její obdoba spatřena.

P.S.: Prosím všechny v kategorii Homo extremis, aby nekomentovali případné nové zákazy a bezpečnostní opatření, jako „Zase nás nepustí do hospody“ apod. Nejsou to neočkovaní, ale neukáznění lidé (nedávno jsem byl na koncertě, kde bylo 70% lidí bez respirátoru), kteří stále prohlubují tuto situaci. Celý život žijeme jako v bavlně, tak snad rok či dva se trochu uskromníme, ne? Nebo je snad nošení RESPIŔÁTORU horší, než to, co prožili naši předci za války?

Ale což, Homo neanderthalensis a dinosaury už také vzal ďas!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Kamil Kristen Brzák | sobota 23.10.2021 14:55 | karma článku: 0 | přečteno: 453x
  • Další články autora

Kamil Kristen Brzák

Baroko v nás

28.11.2021 v 13:15 | Karma: 7,76

Kamil Kristen Brzák

Liblické návraty

14.11.2021 v 18:37 | Karma: 9,57

Kamil Kristen Brzák

Holešovice "zastávka"

5.11.2021 v 20:25 | Karma: 13,28

Kamil Kristen Brzák

Ty staré dobré cesty...

16.10.2021 v 17:31 | Karma: 14,46