Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

ZEROVAN

15. 7. 2010 15:55
Pláčete na nesprávném hrobě

Pokud je všechno bez hranic musí existovat nějaké regule. Letos se to dotklo i služeb. U zboží to funguje od roku 2004. Nemusíte se mnou souhlasit, ale právě proto existují elektronická souhrná hlášení, která se dávají i měsíčně, aby bylo od počátku jasno na obou stranách. A můžu Vám říci, že to funguje.  Jinak vám nic nebrání podávat i daňové přiznání přes portál české daňové zprávy a vést jen daňovou evidenci. Když bude nejhůř,  vždy se najde nějaký ochotný účetní. A nejsou ani drahý.  Systém rozhodně funguje, ale daňové úniky také ;-D

0 0
možnosti
TF

tfujpm

15. 7. 2010 14:52
...

a co se jeste cvicne prihlasit k silnicni dani, SPD a dalsi, kdyz uz vam to tak jde:)

mozna pochopite, ze je lepsi se prihlasit k SH nez odvadet DPH a v jinem clenskem state, ale i takovou moznost mate

0 0
možnosti
MT

ToMiSoft

15. 7. 2010 14:41
No toto

Nezlobte se na mě autorko, ale rád bych uvedl na pravou míru 2 nepřesnosti, kterých jste se dopustila:

1. Podvojné účetnictví jako terminus technicus dnes neexistuje. Dnes existují pouze 2 termíny - daňová evidence a účetnictví

2. Přihlášení se k DPH apriori neznamená počátek vedení účetnictví. Již od roku 1997 jsem přihlášen k DPH a vždy jsem vedl jen daňovou evidenci (tehdy se to nazývalo jednoduché účetnictví)

0 0
možnosti
GMV

Glock Mark VI

15. 7. 2010 14:42
Re: No toto

Staré názvosloví bylo lepší - jednoduché, podvojné, podvodné a pro finanční úřad. ;-)

0 0
možnosti
L

Lavet

15. 7. 2010 14:09
Nezlobte se

ale pokud ma nekdo obrat 1 000 000 CZK rocne a ve Vasem pripade u prekladani s minimalnimi vstupy, snad si muze dovolit sveho ucetniho, ktery tyto veci hrave zvladne za jedno odpoledne.

0 0
možnosti
PM

ipm

15. 7. 2010 14:32
Re: Nezlobte se

to je teda argument :-(

nezlobte se, ale když máte 100 slepic, tak vám přece nemůže vadit, že jsem jednu sežral.

0 0
možnosti
E

experience

15. 7. 2010 14:02
Jen pro upřesnění,

máte-li kvalifikovaný certifikát, nemusíte už přiznání na papíře nikam nosit.

0 0
možnosti
VK

Karel_dnes

15. 7. 2010 15:53
Re: Jen pro upřesnění,

... stojí sice alespoň 200,- zato ale platí jen jeden rok...

0 0
možnosti
J

jeliman

15. 7. 2010 12:59
Člověku, který v této zemi něco užitečného vytváří,

znepříjemňují život dvě armády pijavic. První, úřednická, vymýšlí za námi vyprodukované peníze nesmyslný systém byrokracie, podpořený mizernými zákony a pokud možno tak složitý a svazující, aby člověk byl proti úředníkovi bezmocný. Tu nastupuje druhá, neméně dravá (hladová po našem výdělku) smečka pijavic, takzvaní "odborníci", kteří se v té právní a předpisové džungli alespoň částečně vyznají a umí si to náležitě nechat zaplatit. Nikdo z nich žádné skutečné hodnoty nevytváří, ale o to se cítí důležitější a o to těsněji se snaží přisát ke zdroji svého blahobytu.

0 0
možnosti
KK

Stone_Pilot

15. 7. 2010 13:24
Re: Člověku, který v této zemi něco užitečného vytváří,

Jestli tou smečkou pijavic myslíte účetní, tak ti jsou nejen v naší zemi a to již několik set let.Je to profese jako každá jiná (pokud nepovažujete za vytváření hodnot pouze lidi, co makaj rukama a jsou sami schopni třeba vyrobit kompletně stůl- kolik takových tady ovšem v dnešní postidnustriální době je?)

0 0
možnosti
JK

jhk2

15. 7. 2010 11:48
dotaz

z ceho prosim vyvozujete, ze platce DPH musi vest ucetnictvi (rozumej podvojne) a ze mu nestaci danova evidence?

0 0
možnosti
FF

ftf

15. 7. 2010 11:54
Re: dotaz

Přesně to mě taky praštilo do očí. Jako plátce DPH používám daňovou evidenci bez problémů řadu let. Dokonce není problém používat pro účely daně z přijmu paušální náklady. Jen pro DPH je potřeba evidovat i příslušné náklady, takže trochu (ale opravdu jen trochu) práce navíc to je.

0 0
možnosti
JK

jhk2

15. 7. 2010 11:46
rada

vazena pani autorko, protoze pracujete jako prekladatelka, je vam ekonomika uplne cizi, tak si na to najmete ucetni. 1. fakturu stejne prepocitat na koruny musite tak jako tak, takze do SH je staci poscitat

2. SH podavate elektronicky a stejne tak muzete elektronicky podat i DPH? nikdo vas nenuti jej podavat papirove, staci k tomu elekronicky podpis od ceske posty za cca 190 kc / rok a internet. formular mate na sfrankach MF a tam jej staci vyplnit

3. ucetnictvi si vedete rucne? asi mate na to nejaky program. a pokud ten program neumi vyplivnout SH tak od toho programu utikejte co vam nozicky staci

4. inteligentni ucetni sw bude umet odelast DPH i SH sam primo na PVS

5. pokud pracujete jako prekladatelka a ucetni system je pro vas zbytecnost pak asi budete mit tak maly obrat ze DPH a SH pro vas musi byt otazka 5 min a pak se divim, ze pisete blog, ktery vam urcite musel zabrat 5x vice casu DPH+SH

0 0
možnosti

lost

15. 7. 2010 10:43
žel netuším jaká je u překladatelů možnost melouchu

v legální ekonomice už je jen prostor na braní dávek, nebo platit jak mourovatej :-)

0 0
možnosti
GMV

Glock Mark VI

15. 7. 2010 9:17
co je na tom k nepochopení

Souhrnné hlášení je statistická věc = státy EU si takto mezi sebou vypořádají DPH - zjistí se, kdo, kdy a kde to DPH za služby/zboží odvedl. Vy děláte souhrnné hlášení v ČR, Váš odběratel zase třeba ve Francii ... výsledkem je, že váš dodavatel odvedl DPH ve Francii a Vy máte nárok na odpočet na vstupu v ČR. Ona se ta souhrnná hlášení v rámci celé EU totiž tzv. párují. Díky tomu neplatíte DPH dvakrát nebo i vícekrát.S párováním potom souvisí i nutnost se registrovat k DPH.

"Ostatně finanční úřady mají velkou autonomii ve výkladu zákona a není nijak jisté, že stanovisko ministerstva by vám bylo něco platné." Tahle věta je jednoznačně z říše bájí, neznám více sešněrovanou instituci než je daňová správa.

"Ještě lepší historky měla ona kamarádka z jednání s klienty, jimž musela vysvětlit, proč už jim nemůže fakturovat a pracovat pro ně." Taky perla. Ona pro ně pracovat může, ale za jiných podmínek. Nikde žádný zákaz práce pro ně není uveden.

P.S. Najděte si tu účetní, honem, než bude pozdě

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2330x
Překladatelka, absolventka anglistiky a amerikanistiky na FF UK. Mým koníčkem je (mimo psaní) také cestování a focení. Fandím slušným a pracovitým lidem. Spolumajitelka překladatelské agentury Quick! Translations a spolupracovnice centra kurzů Riegrovy sady Centre.