Rasový a segregační obchodní řetězec LIDL

Všichni mají minimálně v povědomí rasisitické zákony z USA, JAR atd platné ještě v 2.pol.20.století. Zdálo by se, že tyto odporné principy jsou již minulostí. Bohužel, naopak se nyní hrůzně rozšiřují i do naší republiky.

Protagonistou v prosazování rasistických přístupů je LIDL a to doslova a do písmene. Rasismus v USA se projevoval například v hromadné dopravě. Všichni platili stejné jízdné, ale prostor byl segregován. Negrům (černochům), jak se jim tehdy říkalo, byl vymezen pouze diskriminační prostor.

S naprosto stejnou (identickou) rasovou segregací přišel nyní i LIDL a velmi agresivně a nekompromisně  tento hnusný a zcela zavrženíhodný princip praktikuje. LIDL zavedl samoobslužné pokladny, ale na těch máte zakázáno platit v hotovosti!!! Zároveň prudce omezil fungování klasických pokladen!!! Běží jedna, nejvýše dvě normální pokladny, u kterých stojí velká fronta lidí. Vedle je nejméně 6 (!) pokladen plně funkčních, z nichž většina je prázdná, ale z důvodů segregačních principů, které LIDL uvedl do praxe, máte zakázáno platit na nich v hotovosti!!!

Jako kdysi negři v Americe měli ohraničený diskriminační prostor, tak dnes, pokud chcete v LIDLu platit v hotovosti, máte naprosto stejně ohraničený prostor. To je absolutní hnus!!! Ve státě Alabama v USA ve městě Montgomery v roce 1955 – 1956 (všimněte si, ještě v padesátých letech 20. století platily v této "vzorové demokracii" tvrdé rasové zákony) pomohl bojkot autobusové dopravy poté, co byla zatčena Rosa Parksová za to, že neuvolnila místo v autobuse bělochovi. Podle mého přesvědčení i zde je na místě bojkot prodejen LIDL, dokud svoje segregační a rasové přístupy nezmění. Osobně se budu chovat následovně. Pokud nebude na normálních pokladnách volno a bude tam stát fronta zákazníků, zatímco budou volné samoobslužné pokladny, budu se domáhat práva zaplatit na nich bez fronty. Pokud neuspěji, opustím nákupní vozík a z prodejny odejdu. Proti naprosto nepřijatelnému přístupu tohoto řetězce je třeba rázně protestovat. Rasismu už bylo dost!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Briaský | středa 6.12.2023 15:19 | karma článku: 14,24 | přečteno: 473x