Falešné Otázky Václava Moravce

V posledních Otázkách vysílaných dne 17. listopadu nám na začátku slíbil Václav Moravec dialog kardinála Gianfranca Ravasiho, imunoložky Blanky Říhové a předsedy Pirátů Ivana Bartoše. Václav Moravec lhal. Ve skutečnosti se žádný dialog nekonal a zbylí „diskutéři“ podporovali svými krátkými vstupy formou „konstruktivní opozice“ předem připravené monology kardinála  Gianfranca Ravasiho, který recitoval zpaměti naučený text, (možná ho četl z technického zařízení), již dopředu předaný „simultánnímu" tlumočníkovi. Co oba zbývající aktéry přimělo k účasti v této hře na dialog, je pro mě naprostou záhadou a u Ivana Bartoše obrovským zklamáním.

Kardinál katolické církve se snažil svými monology ukázat divákům, že Vatikán je v současné chaotické době myšlenkovým, kulturním a morálním předvojem  přinejmenším evropské společnosti, avantgardou postmoderní doby. Z vědeckých a liberálních pozic tomu měly „konstruktivně oponovat" další dva aktéři. Brilantní „diskutérský výkon“ kardinála, ve skutečnosti předem připravené vstupy, nás měly přesvědčit , že to tak skutečně je.

Že je v pozadí boj o restituce, to naznačují i ostatní pozvaní hosté. Miroslav Singer jako obhájce kontroverzní devalvace koruny, kde vítězem je obdarovaná církev, která svůj zisk zvýší hned dvakrát – nyní uměle vyvolanou vlnou inflace díky inflační doložce ve smlouvách -  a později dalším zhodnocením celkového balíku transferovaných peněz vlivem deflačních tlaků, až celá intervence proti koruně skončí. Připomínka Andreje Babiše jako údajného bývalého estébáka má vnést pochybnost, zda přicházející mocenská garnitura má morální právo jakýmkoliv způsobem ovlivňovat již uzavřené církevní restituce.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Tomáš Briaský | pondělí 18.11.2013 13:44 | karma článku: 28,16 | přečteno: 2307x