Ženy pod pantoflem

Sedí chlapi v hospodě. Najednou se jeden z nich zvedne a řekne: - Já už musím. Následuje několik uštěpačných poznámek, ale žádné vysvětlování. Všichni vědí, že kdyby nešel, bylo by zle: je totiž pod pantoflem.

 

Sedí dvě plnoštíhlé slečny v kavárně a zvažují pro a proti dortu se šlehačkou. Po delší argumentaci zvítězí čokoládové pokušení. Žádná z nich domů zatím nemusí, a dort si s výčitkami svědomí plně vychutnají.

Ale až budou za pár hodin otevírat dveře od bytu, bude na ně v chodbičce čekat s válečkem v ruce Petr (29), výpočetní technik, jehož partnerka musí být štíhlá a sportovně založená. A z mužské solidarity se k němu přidá Lukáš (21), student, který trvá na tom, aby jeho partnerka na sebe dbala, a aby byla upravená i doma; Tomáš (32), finanční poradce, který je horňák, a který dává přednost ženám s velkým a pevným poprsím; a Jan (30), obchodní ředitel, kterého odpuzuje ženské ochupení. Josef (60), živnostník a prototyp zralého názoru a útěcha pro zakomplexované čtenářky tentokrát zůstal doma. (Plnoštíhlé ženy se mu přeci líbí, a kromě toho si myslí, že jsou důležitější věci než jen postava).

Na scénu se z protějšího bytu dívá kukátkem Jura (33), vyučený zedník, jehož partnerka by měla být hodná, úpřimná a se smyslem po humor. Na jeho názor se ale redakce žádného ženského časopisu nezeptá, protože by nevyvolal emoce a nezvýšil prodej krému proti celulitidě inzerovaného hned pod článkem s anketou.

Autor: Kamila Branna | středa 12.9.2012 21:25 | karma článku: 17,98 | přečteno: 1405x