Tajemství personalistiky

Prázdný papír, představa a impuls vedoucí z mozku až ke špičkám prstů, které uchopí tužku a malují jeden tah za druhým: vlevo, vpravo, nahoře nebo dole, miniaturní nebo velký, schematický nebo do detailu vypracovaný dům nebo strom - obrysy osobnosti.

Stejnými nervovými vlákny putují impulsy k vytvoření motivačního dopisu. Rysy osobnosti lze vyčíst mezi řádky i z řádků samotných - stoupajících, klesajících nebo klikatících se k volnému pracovnímu místu skrz opěvování znalostí a schopností týmové práce a odolnosti proti stresu.

"Výkladové slovníky" kreseb, písma, nebo také v poslední době v personalistice populární interpretace rysů obličeje jsou pro obyčejného smrtelníka poněkud abstraktní a zároveň všeříkající. Stejně jako horoskop na tento týden nebo budoucnost otištěná do kávové sedliny.

Nechci, aby o typu pro mne vhodného zaměstnání rozhodovaly čmáranice nebo rysy obličeje: chci dělat to, co si myslím, že mi jde a co mě baví.

Až se jednou někdy posadím před personalistu a předložím mu svůj životopis a on přede mne prázdný papír, budou dvě možnosti:

a) ochotně mu tam něco napíšu nebo nakreslím (tato možnost připadá v úvahu v případě, že nevyhraju v loterii a budu nucena se zapojit do pracovního procesu),

b) natáhnu před něj ruku a řeknu mu, ať si z ní vyčte všechno co potřebuje, protože školu na to má.

 

 

 

Autor: Kamila Branna | pátek 30.11.2012 19:21 | karma článku: 13,29 | přečteno: 1112x