#NoTincPor aneb evropská civilizace ztratila pud sebezáchovy

Nemám strach: Hashtag, který zaplavil sociální sítě několik desítek minut po teroristickém atentátu v Barceloně. Jeho tvůrce i ti, kteří ho v návalu solidarity ihned sdíleli, by se ale nad tímto heslem měli trošku zamyslet.  

Hashtag #NoTincPor (katalánsky Nemám strach) mohl do světa vypustit jen člověk, který si pět minut po útocích v Barceloně zašel do supermarketu pro samopal, v autobazaru vyměnil osobní vůz za tank a do mobilu si stáhl aplikaci o pohybu teroristů, kde lze nastavit vyhledávání podle směrovacího čísla.

Že to není možné???

Hashtag #NoTincPor je pro mě důkazem, že se začínáme podobat drontovi mauricijskému, i když v tomto případě by bylo výstižnější pojmenování blboun nejapný, se kterým nás bude pojit podobný osud, pokud si tuto primární emoci v případě hrozícího nebezpečí nepřiznáme.

Mít strach umožňuje hledat opatření a nestrkat všechny do jednoho pytle. Absence strachu znamená buď že nám žádné nebezpečí nehrozí, anebo že jsme přišli o základní instinkty a jsme ohrožený druh.

Další věc, která se bezmyšlenkovitě šíří masmédii i sociálními sítěmi jsou jména teroristů. Tento "moment slávy" je podle mého názoru o hodně větší motivací než sedmdesát panen pro budoucí "mučedníky", kteří neví co s vlastním životem, chtějí dokázat něco velkého, ale nemají jak a vlastně pro ně nic nemá smysl ... dokud za nimi nepřijde vousatý pán v hábitu a nezačne jim vymývat mozek.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Kamila Branna | úterý 29.8.2017 18:01 | karma článku: 37,24 | přečteno: 1303x