Hlášení o zpoždění vlaku (fotoblog)

Vážení cestující! Omlouváme se za zpoždění vlaku. Osobní vlak z Baezy do Utielu bude navždy opožděn. Upozorňujeme cestující, že doba zpoždění vlaku se nezmění.

Španělské vlaky nemají kouzlo: vybavené vším možným, vypulírované, bez pravidelného zpoždění, skřípění a monotónního uspávajícího zvuku - jakoby se vznášely několik centimetrů nad zemí. Na nádražích nikdo nemává z rozjíždějícího se vlaku, protože na nástupiště mají přes turnikety přístup jen držitelé platných jízdenek. S člověkem se nikdo nedává do řeči, aby zjistil, jestli má vystoupit na příští zastávce nebo ještě ne, protože světelné tabule a reproduktory člověka udržují plně informovaného.

Výjimku tvoří uzavřené železniční trasy: Koleje, po kterých už pár desetiletí neprojel žádný vlak, chátrající nádraží a tunely, rezavějící semafory, které dávno nemají komu co signalizovat, nástupiště zarostlá vysokou trávou ...

Národní silnici z Andalusie do Albacete N-322 kopíruje železnice, která měla spojovat Andalusii s Aragonem a Francií. Stavěla se skoro čtyřicet let (1927-64), ale nikdy nebyla dokončena. Několik studií ze začátku 70. let, které ale předpovídaly, že tato železnice bude prodělečná, byly posledním pokusem o obnovu její dostavby.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Kamila Branna | středa 19.3.2014 21:39 | karma článku: 16,65 | přečteno: 897x