Domácí rétorika milovníků starých aut

Stará auta jsou až na výjimky koníčkem výhradně mužů, kteří by celé víkendy nejraději trávili nad otevřenými kapotami nebo vybírali zatáčky málo frekventovaných cest.

Jak ale přesvědčit svoji drahou polovičku, aby netrvala na opravě kapajícího kohoutku, návštěvě příbuzných  nebo společném výletě v autě s podporou řízení a klimatizací?

 

 

Pokud akci organizuje vlastní klub, argumentace je velmi jednoduchá: Stačí bez prostoru na jakoukoli diskuzi oznámit, že sraz přeci organizuje NÁŠ klub, kde veškerý úspěch stojí na míře důležitosti, která se přivlastňovacím jménem vyjádří.

Naoko složitější situace nastává, když pozvánku na sraz zaslal spřátelený klub. Zde přichází na řadu solidarita a povinnost: Jsou to kamarádi, musíme je přeci jet podpořit, oni nás taky vždy přijedou podpořit.

Jestli je v plánu během víkendu minimálně jednou otevřít kapotu, argumentace musí obsahovat slova jako práce, pracovat, namáhavý, dřina, unavený, aby drahé polovičky, které si na víkend musejí vytvořit vlastní plány, byly vyvedeny z omylu, že si jejich muži celý víkend jen hrají.

Všechno má ale svoje hranice: Nedělní srazy povinně končí před druhou odpoledne, aby se účastnící včas dostali na tradiční nedělní paellu, kterou jim jejich manželky doma připravují. Ohřívaná totiž za nic nestojí.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Kamila Branna | úterý 12.3.2013 17:08 | karma článku: 11,20 | přečteno: 421x