BIS si posvítila na nerdy

Čerstvé zprávy z domova i ze světa, kterým musíte věřit, protože je nenajdete nikde jinde než zde.

 

Bezpečnostní informační agentura (BIS) si posvítila na nerdy (podivíny, pozn.), kteří hrají takzvané rolové hry, kdy hráči nehrají proti sobě, ale všichni společně se snaží dosáhnout nějakého cíle, většinou v prostředí Stark Trek nebo Pána prstenů, ale fantazii se meze nekladou.

Rolová hra se může hrát jako stolová hra nebo také online. Hráči přitom pracují se širokosáhlými manuály, dělají si u toho poznámky, hážou třemi a více kostkami o šesti a více stranách, dělají složité propočty, a to vše za účelem záchrany vesmírných lodí, na kterých se nacházejí, objevování a dobývání neznámých kontinentů, hledání pokladů nebo zabíjení draků.

Proniknout do této komunity není snadné, protože stačí, aby člověk ukázal, že se nevyzná v hobbitím světě anebo mu není něco jasné ve výpočtech, a komunita ho s pohrdáním zavrhne.

BIS ale zjistila, že se nejedná o obyčejnou nevinnou hru, kterou si hráči krátí čas, ale o cvičení, které má vést k ovládnutí celé planety, a pravděpodobně také jiných vesmírných civilizací. Přesvědčivým důkazem je například to, že nerdi jsou schopni trávit hraním této „hry“ celé dny a noci, a to na úkor společenského života a zdravého životního stylu -  například sportování.

Ministerstvo obrany k této záležitosti sdělilo, že „pokud se tato hrozba změní ve skutečnost, naše země nebude schopna takovému útoku čelit z důvodu nedostatku techniky i vojáků, a to ani s pomocí NATO.“ Možný útok na mimozemské civilizace ze strany nerdů odmítlo ministerstvo komentovat.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Kamila Branna | sobota 4.1.2014 18:08 | karma článku: 12,59 | přečteno: 851x