4 módní trendy na jaro a na léto: Který si zamilujete?

Květinové vzory, pastelové barvy, návrat zvonáčů? Módní guruové to s předpovědí trendů na jaro a na léto těžce neodhadli. Móda se letos ubírá úplně jiným směrem:  

1. Roušky

Must have letošního roku. Nový doplněk, který se v ulicích objevil už na přelomu zimy a jara. Poptávka byla tak vysoká, že nějakou dobu vůbec nebyl k dostání. Proto se lidé rozhodli si svůj model ušít podomácku. Nosí se v klasické bílé i v barevném provedení.

Rouška zakrývající ústa i nos evokuje krásu perských princezen. Outfitu dodáte originální šmrnc, když koketně poodhalíte nos. Opravdu sofistikovaného efektu dosátnete tak, že rouškou zakryjete bradu nebo čelo, anebo si ji zavěsíte na jedno ucho a necháte volně splývat.

2. Malé černé,

malé bílé, malé modné, malé zelené, malé puntíkovaté ... všechno vám bude malé!!! Kult těla je absolutně out, posilovnám a tělocvičnám letos odzvonilo. Pofrčí oversized pohodlné oblečení v boho-sportovně-ležérním stylu: Tepláky, mikiny, elasťáky, vintage trička z minulých let a desetiletí se budou hodit na jakoukoli povolenou příležitost. 

3. Jďete do ofiny!

Co se týče úpravy vlasů, poletí ležérní, jakoby doma zastřižená ofina a několik centimetrů dlouhé odrosty v neutrálních tónech. Přední kadeřníci zpod ochranných štítů vzkazují: Nebojte se zaexperimentovat! Na YouTube najdete nespočet odrazujících příkladů, které vás mohou inspirovat.

4. Dejte sbohem podpatkům!

Letos má zelenou pohodlná obuv, která nádherně kombinuje s boho-ležérně-sportovním zbytkem outfitu. Vyhoďte lodičky a pořiďte si kvalitní domácí pantofle, vintage důchodky a sportovní obuv. Pantofle využijete jak na většinu volnočasových aktivit, tak při práci: je to ideální obuv například na videokoncerence z vaší home office, kdy jste nuceni sundat nohy z pracovního stolu dolů na zem.

***

Toť dnešní příspěvek ze světa módy. Nezbývá než doufat, že se těch původně plánovaných květin, zvonáčů a pastelových barev dočkáme příští rok, kdy nebudeme mít co na sebe, až se budeme chystat na koncert, do divadla anebo na dovolenou k moři.

Autor: Kamila Branna | čtvrtek 14.5.2020 13:38 | karma článku: 14,18 | přečteno: 315x