Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Lůza a kyselé hrozny

Lůza s lepším chováním než "elity" Tohle mě už vážně dožralo. http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/197884.aspx . Snad veškeré výroky které padly v souvislostí s odborářskou demonstrací jako by vzešly od mimozemšťanů. Nebo spíš od cizinců, které tu z čista jasna někdo prsknul z nějaké superzemě. Jako králové teď shlížejí na podhradí a diví se, co se to tam hemží za mravence a co vlastně tak blbnou. Jeden výrok lepší než druhý. Vždyť tady už nejde jen o odboráře. Tady jde o všechny, co makají, celou dobu více méně drží hubu a krok a jediné místo, kde si postěžují, je u piva nebo mezi známými. I téhle nejpočetnější skupině už se ten předvolební guláš a slabý a přesolený povolební vývar zajídá! V podstatě všichni se shodli na tom, že by lidi měli zatnout zuby a dát s tímhle pokoj ve chvíli, kdy je to přece tak složité, dělat všechny ty reformy, politiku, diplomacii atd... Že by něměli zaznívat tak silná slova a vůbec. Nejradši bych je všechny čapla za flígr a z nebeských výšin poslanecké sněmovny snesla dolů do reality. Bodejť by se lidi nebouřili. A to mají pánové straníci velkou kliku, že to zatím bylo "jenom pár odborářů". Vždyť to co tu předvádějí není žádná politika, to je veřejně propíraná žumpa a kde nic tu nic pořádného! Snad každý z nich se stále ohání nějakým dialogem. Jaký dialog ale proběhl? Zaznamenali jste snad někdo nějaký? A v tuhle chvíli je mi jedno, jestli někde v kuloárech nebo za zavřenými dveřmi jednal čert s ďáblem. Ani sem tam strohá zpráva v denním tisku nic neznamená. Titulky mají být palcové a jasné. U tak důležitých věcí, které se dotknou každého ve státě přece není možné jednat za zavřenými dveřmi a veřejnost odbýt jen shrnutím do dvou nicneříkajících vět. Je nutné lidem říct, co se chystá a odpovídat na jejich otázky. Jenže místo důsledného informování o odhlasovaných reformních korcích je

Tohle mě fakt dožralo. http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/197884.aspx Snad veškeré výroky které padly v souvislostí s odborářskou demonstrací jako by vzešly od mimozemšťanů. Nebo spíš od cizinců, které tu z čista jasna někdo prsknul z nějaké superzemě. Jako králové teď shlížejí na podhradí a diví se, co se to tam hemží za mravence a co vlastně tak blbnou. Jeden výrok lepší než druhý. Vždyť tady už nejde jen o odboráře. Tady jde o všechny, co makají, celou dobu více méně drží hubu a krok a jediné místo, kde si postěžují, je u piva nebo mezi známými. I téhle nejpočetnější skupině už se ten předvolební guláš a slabý a přesolený povolební vývar zajídá!

V podstatě všichni se shodli na tom, že by lidi měli zatnout zuby a dát s tímhle pokoj ve chvíli, kdy je to přece tak složité, dělat všechny ty reformy, politiku, diplomacii atd... Že by něměla zaznívat tak silná slova a vůbec. Nejradši bych je všechny čapla za flígr a z nebeských výšin poslanecké sněmovny snesla dolů do reality. Bodejť by se lidi nebouřili. A to mají pánové straníci velkou kliku, že to zatím bylo "jenom pár odborářů". Vždyť to co tu předvádějí není žádná politika, to je veřejně propíraná žumpa a kde nic tu nic pořádného! Snad každý z nich se stále ohání nějakým dialogem. Jaký dialog ale proběhl? Zaznamenali jste snad někdo nějaký? A v tuhle chvíli je mi jedno, jestli někde v kuloárech nebo za zavřenými dveřmi jednal čert s ďáblem. Ani sem tam strohá zpráva v denním tisku nic neznamená. Titulky mají být palcové a jasné. U tak důležitých věcí, které se dotknou každého ve státě přece není možné jednat za zavřenými dveřmi a veřejnost odbýt jen shrnutím do dvou nicneříkajících vět. Je nutné lidem říct, co se chystá a odpovídat na jejich otázky. Jenže místo důsledného informování o odhlasovaných reformních korcích je ve zprávách jen černá kronika a bulvár v podobě průšvihů VeVerek!

A reformy? Jaké reformy? Nějaký náznak reforem jsem snad zaznamenala u důchodů. Tedy nejen těch starobních. Jenže i to je průšvih šitý horkou jehlou. Všechno ostatní je jenom o šetření a škrtání ale kde je nějaké hospodaření? HOSPODAŘENÍ!!! Chápete drazí politici ten rozdíl??? Ne? Takže polopatě.

Máte 3 jablka. Co s nimi uděláte? Zatímco "spotřebitel" ty jablka sní a ohryzky odhodí, hospodář 1 jablko sní sám, druhé dá dítěti, třetí nechá na horší časy a ty 2 ohryzky zakope do země, aby z nich mohly vyrůst jabloně. Vlády měly 20 let na to, aby se z nich stali hospodáři a aby se naučili ty "jabloně" sázet. Jenže místo toho se naučili akorát to, jak 2 jablka sežrat, třetí dát tajně kamarádovi, oba ohryzky zahodit a lidem tvrdit, jak jí jen kyselé hrozny! A proto se lidi začínají bouřit!

Že lidi jen remcají a nikdo nepřijde s nějakým úžasným návrhem?? Do háje, vždyť proto královsky platíme ty "elity", aby s tím přišli. Je to jejich práce a pokud práci nedělají dobře, máme právo se ozvat a tím jim dát signál, že takhle ne. Pokud toto upozornění nebudou respektovat, při dalším "zúčtování" je prostě vyměníme.

A úžasné titulování demonstrujících jako "lůza"... No, to bych si být politikem sakra rozmyslela. Neboť tahle "lůza" ty politiky živí a nejspíš je i volila. Tahle "lůza" se i v tisícihlavém davu dokáže chovat spořádaněji a demokratičtěji, než pár pomazaných hlav ve sněmovně. Vždyť co je větším projevem demokracie, než poklidná demonstrace, kde veškeré násilí začíná a končí silnějšími slovy do mikrofonu. I přes sebeostřejší projevy, nebyla slyšet tak hrubá a sprostá urážka, jakých se dopouštějí politici za řečnickým pultem. Ani jedním jediným opilcem se nikdo z přítomných nenechal vyprovokovat k násilnostem. To je dobrý důkaz vyspělosti společnosti. A zároveň největší varování těm, proti kterým byla demonstrace namířená. To, že tihle lidi si sem nepřijeli udělat placenou dovolenou a opít se, ale vážně a reálně se bít za své zájmy a názory.

 

P.S. ještě dřív vlastně o tomtéž napsala Jana Šimonová http://janasimonova.blog.idnes.cz/c/192855/Luza-A-to-jsou-kteri.html

Autor: Lea Bradáčová | pondělí 23.5.2011 19:34 | karma článku: 30,60 | přečteno: 1884x
  • Další články autora

Lea Bradáčová

Dnes půjdu s davem, za migrační krizi tak trochu díky aneb komentář k brexitu

Uprchlickou krizi ze dne na den vystřídal šok z brexitu. A vyjadřují se všichni, komentují všichni, najednou má zkrátka každý to své vysvětlení. Tak taky přidám svou trošku do mlýna.

27.6.2016 v 10:59 | Karma: 22,39 | Přečteno: 654x | Diskuse| Politika

Lea Bradáčová

Blanka nám je malá, chceme nový Tunel!

Zjistila jsem totiž, že náš stát chce nás všechny, spolu s desítkami miliard korun, darovat vybrané skupině firem, pokud možno mimo zraky veřejnosti.

15.2.2016 v 12:00 | Karma: 39,33 | Přečteno: 4541x | Diskuse| Ekonomika

Lea Bradáčová

Názor: Evropská unie nositelem míru a porozumění. Co prosím???

Myslela jsem si, že to je nějaký vtip. Evropská unie nositelem Nobelovy ceny míru. Ale nebyl. Evropská unie se tak zařadila mezi jména jako jsou Henri La Fontaine, Bertha von Suttner, Matka Tereza, Lékaři bez hranic... nebo spíš trojici Henry Kissinger, Barrack Obama, Jásir Arafat.

12.10.2012 v 22:55 | Karma: 25,77 | Přečteno: 1095x | Diskuse| Společnost

Lea Bradáčová

Člověčí neřesti hnacím motorem ekonomických systémů

Na tohle téma mě přivedla debata několika kamarádů před večeří. Přišlo mi to jako tak zajímavé téma, že by byl hřích se nepodělit. Jaké lidské vlastnosti jsou hnacím motorem kterého ekonomického zřízení? Tady nemluvím o původních, idealistických myšlenkách a utopii. Mluvím o realitě, která se nás přímo dotkla a dotýká, o ideálech, které byly důkladně zpracovány a přetvořeny lidmi a mocenskými skupinami.

12.10.2012 v 0:49 | Karma: 12,74 | Přečteno: 637x | Diskuse| Ekonomika

Lea Bradáčová

Aby se koza nažrala a vlk chcíp - Úvaha o (z)odpovědnosti

“Jsme vláda rozpočtové odpovědnosti”, “poslanec nemůže být trestně odpovědný za svá rozhodnutí”, “je třeba z toho vyvodit odpovědnost”, “toto nebylo v mé kompetenci, nejsem za to zodpovědný”, “za tyto zákony je zodpovědná minulá vláda, ne ta naše” , “pane redaktore, to je otázka politické odpovědnosti, nikoli trestní...”... Co to tedy ale ta (z)odpovědnost je?

17.9.2012 v 23:32 | Karma: 18,38 | Přečteno: 1248x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Riziko požárů platí až do čtvrtka. Pálení čarodějnic zkomplikuje i vítr

30. dubna 2024  9:49,  aktualizováno  10:36

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) prodloužil výstrahu varující před nebezpečím vzniku požárů...

Kandidát na ministra za TOP 09 Tuleja vedl univerzitu, dohlíží i na OKD

30. dubna 2024  10:24

Novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace se má stát Pavel Tuleja, který ve vládě nahradí Helenu...

Rusové při smrtícím útoku na Oděsu zničili i „zámek Harryho Pottera“

30. dubna 2024  10:15

Sledujeme online Na pět vzrostl počet obětí pondělního ruského útoku na jihoukrajinskou Oděsu, jeden ze 32 zraněných...

Předsednictvo TOP 09 podpořilo Tuleju. Pozice ve vládě ho zajímá

30. dubna 2024  6:02,  aktualizováno  10:15

Novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace se má stát prorektor Slezské univerzity v Opavě pro...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5396x
Cynický samorost, ateista obdivující ty kdo mají víru, nevyhraněný posluchač subjektivně dobré hudby, ženská co má dost za sebou a doufá, že ještě víc před sebou. Vyznavačka opensource.