Lůza a kyselé hrozny

Lůza s lepším chováním než "elity" Tohle mě už vážně dožralo. http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/197884.aspx . Snad veškeré výroky které padly v souvislostí s odborářskou demonstrací jako by vzešly od mimozemšťanů. Nebo spíš od cizinců, které tu z čista jasna někdo prsknul z nějaké superzemě. Jako králové teď shlížejí na podhradí a diví se, co se to tam hemží za mravence a co vlastně tak blbnou. Jeden výrok lepší než druhý. Vždyť tady už nejde jen o odboráře. Tady jde o všechny, co makají, celou dobu více méně drží hubu a krok a jediné místo, kde si postěžují, je u piva nebo mezi známými. I téhle nejpočetnější skupině už se ten předvolební guláš a slabý a přesolený povolební vývar zajídá! V podstatě všichni se shodli na tom, že by lidi měli zatnout zuby a dát s tímhle pokoj ve chvíli, kdy je to přece tak složité, dělat všechny ty reformy, politiku, diplomacii atd... Že by něměli zaznívat tak silná slova a vůbec. Nejradši bych je všechny čapla za flígr a z nebeských výšin poslanecké sněmovny snesla dolů do reality. Bodejť by se lidi nebouřili. A to mají pánové straníci velkou kliku, že to zatím bylo "jenom pár odborářů". Vždyť to co tu předvádějí není žádná politika, to je veřejně propíraná žumpa a kde nic tu nic pořádného! Snad každý z nich se stále ohání nějakým dialogem. Jaký dialog ale proběhl? Zaznamenali jste snad někdo nějaký? A v tuhle chvíli je mi jedno, jestli někde v kuloárech nebo za zavřenými dveřmi jednal čert s ďáblem. Ani sem tam strohá zpráva v denním tisku nic neznamená. Titulky mají být palcové a jasné. U tak důležitých věcí, které se dotknou každého ve státě přece není možné jednat za zavřenými dveřmi a veřejnost odbýt jen shrnutím do dvou nicneříkajících vět. Je nutné lidem říct, co se chystá a odpovídat na jejich otázky. Jenže místo důsledného informování o odhlasovaných reformních korcích je

Tohle mě fakt dožralo. http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/197884.aspx Snad veškeré výroky které padly v souvislostí s odborářskou demonstrací jako by vzešly od mimozemšťanů. Nebo spíš od cizinců, které tu z čista jasna někdo prsknul z nějaké superzemě. Jako králové teď shlížejí na podhradí a diví se, co se to tam hemží za mravence a co vlastně tak blbnou. Jeden výrok lepší než druhý. Vždyť tady už nejde jen o odboráře. Tady jde o všechny, co makají, celou dobu více méně drží hubu a krok a jediné místo, kde si postěžují, je u piva nebo mezi známými. I téhle nejpočetnější skupině už se ten předvolební guláš a slabý a přesolený povolební vývar zajídá!

V podstatě všichni se shodli na tom, že by lidi měli zatnout zuby a dát s tímhle pokoj ve chvíli, kdy je to přece tak složité, dělat všechny ty reformy, politiku, diplomacii atd... Že by něměla zaznívat tak silná slova a vůbec. Nejradši bych je všechny čapla za flígr a z nebeských výšin poslanecké sněmovny snesla dolů do reality. Bodejť by se lidi nebouřili. A to mají pánové straníci velkou kliku, že to zatím bylo "jenom pár odborářů". Vždyť to co tu předvádějí není žádná politika, to je veřejně propíraná žumpa a kde nic tu nic pořádného! Snad každý z nich se stále ohání nějakým dialogem. Jaký dialog ale proběhl? Zaznamenali jste snad někdo nějaký? A v tuhle chvíli je mi jedno, jestli někde v kuloárech nebo za zavřenými dveřmi jednal čert s ďáblem. Ani sem tam strohá zpráva v denním tisku nic neznamená. Titulky mají být palcové a jasné. U tak důležitých věcí, které se dotknou každého ve státě přece není možné jednat za zavřenými dveřmi a veřejnost odbýt jen shrnutím do dvou nicneříkajících vět. Je nutné lidem říct, co se chystá a odpovídat na jejich otázky. Jenže místo důsledného informování o odhlasovaných reformních korcích je ve zprávách jen černá kronika a bulvár v podobě průšvihů VeVerek!

A reformy? Jaké reformy? Nějaký náznak reforem jsem snad zaznamenala u důchodů. Tedy nejen těch starobních. Jenže i to je průšvih šitý horkou jehlou. Všechno ostatní je jenom o šetření a škrtání ale kde je nějaké hospodaření? HOSPODAŘENÍ!!! Chápete drazí politici ten rozdíl??? Ne? Takže polopatě.

Máte 3 jablka. Co s nimi uděláte? Zatímco "spotřebitel" ty jablka sní a ohryzky odhodí, hospodář 1 jablko sní sám, druhé dá dítěti, třetí nechá na horší časy a ty 2 ohryzky zakope do země, aby z nich mohly vyrůst jabloně. Vlády měly 20 let na to, aby se z nich stali hospodáři a aby se naučili ty "jabloně" sázet. Jenže místo toho se naučili akorát to, jak 2 jablka sežrat, třetí dát tajně kamarádovi, oba ohryzky zahodit a lidem tvrdit, jak jí jen kyselé hrozny! A proto se lidi začínají bouřit!

Že lidi jen remcají a nikdo nepřijde s nějakým úžasným návrhem?? Do háje, vždyť proto královsky platíme ty "elity", aby s tím přišli. Je to jejich práce a pokud práci nedělají dobře, máme právo se ozvat a tím jim dát signál, že takhle ne. Pokud toto upozornění nebudou respektovat, při dalším "zúčtování" je prostě vyměníme.

A úžasné titulování demonstrujících jako "lůza"... No, to bych si být politikem sakra rozmyslela. Neboť tahle "lůza" ty politiky živí a nejspíš je i volila. Tahle "lůza" se i v tisícihlavém davu dokáže chovat spořádaněji a demokratičtěji, než pár pomazaných hlav ve sněmovně. Vždyť co je větším projevem demokracie, než poklidná demonstrace, kde veškeré násilí začíná a končí silnějšími slovy do mikrofonu. I přes sebeostřejší projevy, nebyla slyšet tak hrubá a sprostá urážka, jakých se dopouštějí politici za řečnickým pultem. Ani jedním jediným opilcem se nikdo z přítomných nenechal vyprovokovat k násilnostem. To je dobrý důkaz vyspělosti společnosti. A zároveň největší varování těm, proti kterým byla demonstrace namířená. To, že tihle lidi si sem nepřijeli udělat placenou dovolenou a opít se, ale vážně a reálně se bít za své zájmy a názory.

 

P.S. ještě dřív vlastně o tomtéž napsala Jana Šimonová http://janasimonova.blog.idnes.cz/c/192855/Luza-A-to-jsou-kteri.html

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lea Bradáčová | pondělí 23.5.2011 19:34 | karma článku: 30,60 | přečteno: 1884x