Vánoční stromek a úplně zdarma!

Máte rádi vánoční atmosféru se stromkem? A je vám líto krásných stromků, které musely být uříznuty kvůli Vánocům? A taky chcete ušetřit a nestát ve frontě na stromek? 

Na všechny tři otázky jsme si odpověděli ANO. Vlastně jsme vůbec nechtěli stromek, jen jsme si se ženou říkali, že někde ustřihneme nějaké větve a ozdobíme si je jako vánoční stromek. Vzali jsme si velkou tašku a zahradnické nůžky a vyrazili do blízkého lesíka. 

Jsme takoví trošku ohleduplní, tak také neumíme ustříhnout větev, které by bylo škoda. To se nám potvrdilo, když jsem šli okolo jednoho kostela, před kterým jsou krásné různé druhy stromů a nějaká paní tam škubala větve, které byly krásné, ale bez kterých ten strom bude jako oškubaný pták. Už už se žena na ní chtěla obořit, aby to nedělala, kdy tu se objevil autobus a paní rychle vystartovala a i s větví odfrčela busem pryč.

Se zahradnickými nůžkami jsme hledali něco, co jde ustřihnout, ale současně, co nebude stromu vadit. Našli jsme někde jinde větve od smrku, které byly skoro až u země, a které vlastně byly třeba ustřihnout. Vlastně jsme provedli takový řez větvemi smrku, tak jako to provádíme na svých stromech - jabloních, hruškách, jeřábu nebo i švestce. Smrk vypadal po našem "opravném řezu" lépe než, když jsme přišli. 

Tak jsme z toho měli radost - stromu jsme neuškodili, lidi jsme nepohoršili a sobě udělali radost. Malý vánoční předdárek. Vánoce jsou snad hlavně svátky radosti. Přejeme si sice pokoj, ale před tím velmi úspěšně unikáme ve shánění dárků, stromečků a dalších nezbytností.

No a když jsme přišli domům tak jsem znovuobjevili veliký džbán, který jsme snad dostali ke svatbě a vlastně nikdy pořádně nepoužili a dali do něj ty větve. Ale nevypadalo to moc dobře. Větve na všechny strany, vůbec to nedrželo. A ženu napadlo "co kdybychom to svázali?" Svázáním vznikl krásný stromek! Je vidět na snímku. Je krásně hustý, určitě hustší než stromky prodávané u supermarketu.

Když tedy budete mí doma zahradnické nůžky, nedaleko lesík a čas na pěknou procházku, udělejte si několikanásobnou radost - radost z procházky, z ošetřování stromů a nakonec i z voňavého stromku doma.

Autor: Ludek Bouska | neděle 20.12.2015 0:00 | karma článku: 5,95 | přečteno: 175x
  • Další články autora

Ludek Bouska

Klacky pod nohama II

5.1.2020 v 8:30 | Karma: 0

Ludek Bouska

Začít podnikat v důchodu?

17.12.2019 v 7:00 | Karma: 8,89

Ludek Bouska

Klacky pod nohama

14.12.2019 v 18:00 | Karma: 9,89