Mohu být naštvaný, že jsem šťastný?

Celý den jsem něco dělal a podařilo se mi to! Cítil jsem se z toho velmi dobře, mohu říct, že jsem byl šťastný. Něco se mi podařilo posunout o značný kus vpřed. Ale pak po chvíli najednou přišlo rozčarování, které jsem nečekal.

Uvědomil jsem si totiž, že jsem vlastně celý den velmi účinně prokrastinoval. Tedy vlastně se vyhýbal práci. Místo toho, abych dělal něco, co opravdu mělo smysl, jsem pořád něco dělal jiného. Skutečně jsem toho udělal hodně. Konkrétně jsem potřeboval projít spoustu emailů a to nejen tak, že je přečtu a zruším. Na některé bylo třeba odpovědět, něco vypracovat, co se dalo poslat tomu, kdo to potřeboval. Hodně mě to naštvalo!

Celý den jsem pracoval a pak najednou přišlo takové vnitřní zklamání a až naštvání z toho všeho, co jsem dělal. Tím hlavním úkolem dneška bylo přece dotáhnout projekt, který čeká na spuštění. Když se na to zpětně dívám, tak jsem asi nevěděl, jak se do toho pustit. Několikrát za den mě napadlo, co je tam důležité udělat, ale vždy nakonec přišly ty menší povinnosti. Někdo zavolal a vytrhl mě z toho, co jsem užuž chtěl začít.

Co s tím? Nemám rád takové odkládání a o prokrastinaci jsem si četl knížku od pana Ludwiga spíše pro zábavu. hezky se to čte, když se to člověka zas tak moc netýká. Možná takto existuje prokrastinace na více úrovních - vyhýbání se tomu, co je důležité, co je ještě důležitější a asi nejvíce s vyhýbáme tom,u, co je nejdůležitější - hlavně to, co je nám nějak nepříjemné, kdy musíme překročit sama sebe. Já vlastně teď také prokrastinuji píšu - mám to rád, hezky mi to z hlavy se sází na obrazovku. Ale ve skutečnosti mám rozpracovanou jakousi příručku, kterou tímto odkládám. 

Jak na to? Možná tak, že už teď večer si připravím správné prostředí pro to, aby dobře začal. Už teď se podívám na tu příručku, co bych v ním měl zítra udělat a také si připravuji projekt, který zítra mohu třeba i dodělat. Tak teď už se jen dobře vyspat a těším se na ráno. Všechno je připraveno!

(Moje naštvání z chvelkového štěstí se tak nakonec stejně změnilo v dobrý pocit. Jsem nepolepšitelný optimista :) )

Autor: Ludek Bouska | středa 6.1.2016 0:00 | karma článku: 6,01 | přečteno: 158x
  • Další články autora

Ludek Bouska

Klacky pod nohama II

5.1.2020 v 8:30 | Karma: 0

Ludek Bouska

Začít podnikat v důchodu?

17.12.2019 v 7:00 | Karma: 8,89

Ludek Bouska

Klacky pod nohama

14.12.2019 v 18:00 | Karma: 9,89