Hledá se Nemo

Příběh o otcovské lásce, o hledání a schledání, o zvířatech v moři, o rybách, žralocích a o všem, co se všechno může stát, když neposlušného zlobivého malého synka uloví potápěč a otec se ho vydá hledat.V moři je šíleně mnoho malých i velkých rybiček a já vám budu povídat o jedné z mnoha a mnoha biliónů. Je to Marlin, vdovec, který vychoval jediného mladého synka, kterému dal jméno jmeno Nemo. Ano správně, pojmenoval ho Nemo, asi podle bájné postavy z dětských knížek od Julese Vernea, která se věnovala podmořskému životu.

Tento starostlivý otec, který se o svého synka dost stará a nespustí ho z dohledu, jde se synkem poprve do školy, a bohužel se stane dost zlá věc, synka mu uloví potápěč a umístí ho mnoho dalekých mílí od domova. Do Sydney, do akvaria, kde ho zubař chová, aby ho mohl dát své neteři,která je známá v akváriu, kde je malý Nemo umístěn, jako velká trapička malých rybek.
Táta se ho vydá hledat, a cestou potka mnoho ryb, želv, pelikánů, a mnoho dalšího rybýho tvorstva, který mu možní si svou cestu za svým synkem najit.Cestou se potká s dost „potouchlou“ modrou rybou Dory, která má jednu malou nepříjemnost, trpí dost velkou poruchou ztráty krátkodobé paměti.
Se vším tímto se setkáte v novém filmu od studia Pixar, který od své slavné lampičky, natočil mnoho unikátních animovaných 3D filmů vytvořených na počitači, jako je Příběh hraček, Píšerky s.r.o.,Život brouka, ale i krátký Oscarový příběh o staříkovi Geryho hra. A jeho Finding Nemo, v češtině Hledá se Nemo, je jeho zatím nejúspěšnější film, který sahá na paty Lvímu králi, nejvíce výdělečnému animovanému filmu všech dob.
Je to sice příběh prostý, jednoduchý, ale přesto je protkán mnoha nitěmi rúnorodých linek fórků, srozumitelným dětem, ale i tak jsou tam i v hojné míře vtipy určené dospělým.
Do českých kin, jak je u Nás zvykem u animovaných filmů, bohužel film jde dabovaný, a tak bohužel nemůžeme vychutnat rozdílné dialekty a výrazové prostředky v originálu. Český i sebelepší dabing nikdy nemůže vystihnout originál.
A co závěrem na film prostě jděte, jste-li mladí, staří, ať je vám několik málo let, nebo několik desítek, film je to pro každého a v českých zemích s českým dabingem je to film pro celou rodinu od batolat, do seniorů.

Autor je šéfredaktorem FilmCZ.Info

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jiri Borovy | středa 16.1.2013 10:33 | karma článku: 6,63 | přečteno: 444x