Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zelená Zubová nebo rudá Zubovová?

Nikdy jsem neměl v plánu stát se investigativním bloggerem a nehodlám na tom nic měnit. Dostal jsem se však k některým informacím, které mě v souvislosti s událostmi poslední doby velice znepokojily. Zpozornět by měl nejenom předseda zelených Martin Bursík. Je dost dobře možné, že poslankyně Strany zelených Olga Zubová je něco mnohem horšího než, řečeno slovy klasika, „kus dobytka“...

Paní poslankyně Zubová v poslední době výrazně vyčnívá z řady. A nejde ani tak o její záporný postoj k radaru jako spíš o její naprosto absurdní a skandální chování při volbě prezidenta. Celá věc naneštěstí vyšuměla do ztracena, protože ji přebilo Bursíkovo – dle mého názoru opravdu nešťastné – vyjádření o „krávě“. Co když ale nejsou excesy poslankyně Zubové jen náhodné? Klíčem k jejich pochopení by mohl být její manžel Vladimir Zubov.

Tento člověk se jako občan SSSR dostal do bývalého Československa hluboko před rokem 1989. Vystudoval tu, oženil se a zůstal. Pro dříve narozené: něco takového bylo před rokem 1989 doslova zázrakem. Je také otázkou, zda pan Zubov v Rusku vůbec absolvoval povinnou základní vojenskou službu – pokud ne, bylo by to opět něco zcela neslýchaného. No ale ať to bylo tak nebo tak, Vladimir Zubov působil jako učitel dějepisu a ruštiny v Kutné Hoře, v 90. letech podnikal a nyní je znám jako malíř. Když se podíváte na jeho webové stránky (viz odkaz níže), všimnete si, že má styky v nejvyšších politických kruzích.

Minulost pana Zubova je velice podezřelá a v souvislosti s nepochopitelným chováním jeho manželky mě napadá možná paranoidní otázka – nepracuje snad pan Zubov pro Rusko? A nepracoval pro něj vlastně celou dobu, co byl u nás? Prostřednictvím své manželky by měl nyní otevřenou cestu k informacím z nejvyšší politiky. Jak bylo vidět, mohl by ji i účinně ovlivňovat – např. dostat na Hrad Putinova oblíbence Václava Klause. A nepokouším se domyslet, co by se mohlo dít, kdyby se – chraň nás ruka Páně – paní Zubovová alias Zubová stala ministryní.

Můj vztah ke Straně zelených je silně ambivalentní, zejména pro její iracionální postoje k ochraně životního prostředí (energetika aj.). Ale bylo by mi opravdu líto, kdyby si tato strana vylámala zuby zrovna na manželech Zubovových. Této dvojici bych se – být ministrem Bursíkem anebo českými novináři – podíval na zoubek opravdu důkladně!

Odkaz: http://www.zubov.cz/

Poznámka autora: Text tohoto článku je spekulací. Jeho cílem nebylo poškozovat cizí práva, ale bránit svobodu a demokracii v České republice. Ve světě Putinjugend a řady nehorázných vyjádření od vychlastaných exsovětských generálů a ministra Lavrova se o ni začínám tak trochu bát.

Autor: Jan Borovička | čtvrtek 10.4.2008 10:56 | karma článku: 33,36 | přečteno: 5311x
  • Další články autora

Jan Borovička

Václav Klaus zastřelený a okradený

Nejsem rozeštvávač, takže prohlašuji, že profesor Václav Klaus byl ve Chrastavě zastřelen a myslím to smrtelně vážně! Jenže není dobojováno. Sám jsem byl svědkem velezrádných rejdů pochybných živlů, když jsem dírou v plotě náhodou slyšel spiklenecký rozhovor Ijáčka s Prasátkem: domlouvali se, že Kryštůfkovi Robinovi vezmou jeho špuntovku a vytáhnou s ní na Hrad - takže můžeme brzy očekávat další přestřelku. To ale není všechno! Nejenže Václava Klause zastřelili, oni ho OKRADLI!

11.10.2012 v 8:08 | Karma: 24,21 | Přečteno: 1281x | Politika

Jan Borovička

Ekonom ví všechno lépe

Kolega bloger Petr Lamač napsal článek „Ekolog ví všechno lépe“. Navzdory kladnému hodnocení se jeho autor plete téměř ve všem, co napsal, takže se nabízí cimrmanovské „věru nevím, co vám vytknouti dříve“.

28.8.2012 v 8:08 | Karma: 28,05 | Přečteno: 2306x | Diskuse| Politika

Jan Borovička

Ruská inkvizice: osvoboďte Pussy Riot!!!

Ruský soud odsoudil tři nevinné ženy ke dvěma letům v gulagu. Je přitom evidentní, že za rozsudkem je jen a pouze politická objednávka: vydává se Rusko cestou k teokracii?

20.8.2012 v 8:08 | Karma: 21,57 | Přečteno: 1535x | Politika

Jan Borovička

Drzost Hradu nezná mezí

Možná znáte pana Hájka z Hradu – slouží tam v kanceláři pana prezidenta. A tento pan Hájek se proslavil celou řadou bizarních výroků. Např. tvrdil, že není z opice, a dělal to tak vehementně, že měl přitom tvář brunátnou jak zadek od paviána. No ale pojďme dál.

15.8.2012 v 12:45 | Karma: 34,79 | Přečteno: 4473x | Politika

Jan Borovička

Moskevský patriarcha je Putinův slouha: osvoboďte Pussy Riot!!!

Ruská pravoslavná církev má tak ráda prezidenta Putina, že ani nožičky není vidět. To platí zejména pro moskevského patriarchu Kirilla. To jméno našinci připomene spíše destruktivní orkán než svatého muže - a podobnost není náhodná.

8.8.2012 v 8:08 | Karma: 25,59 | Přečteno: 2173x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Obří požár haly se škodou 1,8 miliardy založil člověk, technickou závadu vyloučili

3. května 2024  11:15

Příčinou rozsáhlého požáru průmyslové haly v Žebráku na Berounsku, který loni v létě podle policie...

Učil na škole scientologů. Manipulují dětmi a vydělají miliony, líčí pedagog

3. května 2024  11:15

Premium Jsou mezi námi a i přes snahu se skrývat tahají za nitky v různých sektorech. Řeč je o...

Část vykolejené soupravy u Klínce vyprostili. Dva vagony zůstávají kus od tratě

3. května 2024  11:11

Nehodový vlak Správy železnic (SŽ) v noci na pátek vrátil na koleje hnací soupravu osobního vlaku...

Kopání do mrtvol, říká o rozsudku bývalý příslušník StB. Padly podmínky

3. května 2024  11:09

Dvě dvouleté a jednu tříletou podmínku uložil ve čtvrtek Obvodní soud pro Prahu 1 trojici bývalých...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7780x
Jsem biogeochemik a mykolog, pracuji v Ústavu jaderné fyziky a v Geologickém ústavu Akademie věd ČR. Zabývám se environmentální biogeochemií kovů, rolí hub v geochemických cyklech prvků (geomykologie) a taxonomií a ekologií velkých hub. Jsem agnostik a antiklerikalista. Politická orientace: pravý střed. Mám rád přírodu, punkovou hudbu, víno, ženy a zpěv. Nemám rád kremlofilní báby, fundamentalisty a psychopaty všeho druhu, zejména náboženské a politické zprava i zleva.