Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Ministr životního prostředí byl poprvé v lese

Exkluzivní náhled do deníku ministra životního prostředí Drobila z jeho šumavské cesty.

Pan ministr u sloupu : )iDNES.cz

PONDĚLÍ

No to je zlej sen! Jako by nestačilo, že musim šéfovat tomuhle baráku plnýmu zelenejch psychopatů a spořivejch žárovek. Dorazila oficiální pozvánka k návštěvě šumavských obcí, z toho se nevykroutim. Prej tam do toho parku musim osobně, jako by se to nedalo vyřešit přes telemost. Náměstek Hlaváč mě sice uklidňoval, že to nebude žádný dráma a že do zelenýho mě kvůli tomu nenavlíknou, má stačit tričko s límečkem a lehkej svetřík. Nic horšího se mi prej nestane – no kéž by!

SOBOTA

Že sem se narodil! Klaus mi na Hradě řikal, že se mám připravit na všechno a že to bude tvrdý – už to chápu. Je ráno a fakt vyjíždíme. Málem mě klepla pepka, že tam na jih pořád nevede dálnice, ten Bendl je fakt lemra, já bych na jeho místě měl už mostů přes Sázavu deset.

Nakonec jsme dorazili do nějaký šumavský díry. Díky bohu byla ta cesta tak dlouhá, že je skoro poledne, cobydup jedem zas dom! Nějakej starosta, takovej pěšáček snaživej, mi sotva ukázal fotbalový hřiště a už byl čas na oběd. Obědy mám rád, nejvíc se toho vždycky vyřeší na vobědě nebo v klubu...

Fakt mrkám na drát – ty nýmandi tady se teda vytáhli, kdo by to do nich řek? Starosta z nějaký Lenory přitáhnul vědro škeblí, snad z potoka nebo odkud. No, perlorodka s citrónkem, to byla teda delikateska! No a pak zvěřina, nadívanej tetřev a já nevim, co ještě. Vždyť ta Šumava by si na sebe normálně vydělala. Předseda myslivců tvrdil, že v  tý zóně číslo jedna v tom parku toho běhá a lítá plno a střílet se to nesmí – no vod čeho to tam teda je, má to snad bejt pro lidi!?

Kafíčko po vobídku bylo fajný, ale měl jsem divnej pocit, že je to jenom takovej klid před bouří. A taky že jo. Všichni vstali, že prej pudem ven do lesa. Seděl jsem jak zařezanej, jako že bych si ještě něco dal, ale náměstek do mě pod stolem kopal, že sem se nakonec teda zvednul.

Řeknu vám, ten park tam, to je soda. Normálně, chodíte po takový silnici, na který ale není asfalt, jenom nějaký jako bahno a šutry, úplně jsem si odrovnal svý oblíbený lakýrky. V lese sem už teda byl, znám ho docela dobře – stromy, šišky, zajíci – prostě klasika. Když jedu z Brna do Prahy přes Vysočinu, tak je takovej prales vidět z dálnice; až mi mráz běhá po zádech, jak je ta divočina blízko. Potom sem ještě viděl malej les ze stromů, co maj ty sloupy takový bílý s černym, trochu jako to cizokrajný zvíře pruhovaný z billboardů na dé jedničce. To bylo na golfu, ale až za patnáctou jamkou – já se maximálně dostal k desátý, takže z toho nic nebylo.

Tady v tom lese ale byly ty stromy nějaký jiný, spíš jako šedivý a bez toho zelenýho kolem, což všichni kolem tvrdili, že je špatně. Mě spíš štvalo, jak sou ty stromy blízko u sebe a ten bordel mezi nima, klády a klacky tak jako rozhozený, všude v tom tráva – dyť se v tom nedá ani chodit! Kde jsou lavičky? Tohle že je park, dokonce národní park? Já mam v lázních v Darkově taky park, ale kdyby tam zahradník jednou tejdně nevosekal, tak má na hodinu výpověď..!

No a nakonec sem se dočkal ještě kouzelníka. Nejdřív tedy povinná píár fotka do novin u jednoho toho šedivýho stromu. A pak to přišlo a to mě fakt dostalo, nějakej týpek, asi teda kouzelník, pak k tomu stromu šel a odloupnul z něho takovou jako slupku, normálně se to loupalo kolem dokola, a pod tim byly z druhý strany takový vobrázky a několik malejch jakoby much, ale nebyly to mouchy, což prej byl ten kůrovec, co ho sem nasadili zelený, jak vo tom mluvil Láďa Jakl.

Díkybohu to netrvalo dlouho. Mám jasno a v pondělí se de na věc. Bude novej zákon o parku. Z parku bude Park. Experty z ministerstva zemědělství už na to mám a Kocour mi snad taky nějakýho šikulu z empéóčka pošle. Mám poznamenáno všechno podstatný: stromy, větve a další bordel pryč, na stůl škeble a pernatá…

Autor: Jan Borovička | úterý 14.9.2010 9:09 | karma článku: 36,40 | přečteno: 5679x
  • Další články autora

Jan Borovička

Znesvěcení Rudého náměstí musí být potrestáno!!!

Drzost nikým nevolených aktivistů, levičáků a zastánců různých falešných -ismů nezná hranic. Jedna taková skupina rozehrála své nekalé rejdy na Rudém náměstí v Moskvě.

25.8.2013 v 19:45 | Karma: 24,64 | Přečteno: 2208x | Diskuse| Ostatní

Jan Borovička

Epigram "Vladimír a Livia"

Na hrubý pytel hrubá záplata. Ale podobnost se skutečností je samozřejmě jen čistě náhodná. Varování: ve verších padají sprostá slova, takže by je neměl nikdo číst!

13.8.2013 v 10:36 | Karma: 30,92 | Přečteno: 1931x | Diskuse| Politika

Jan Borovička

Více cedníků na hlavu, prosím!

Brněnský občan Lukáš Nový se na dočasný občanský průkaz nechal vyfotit s cedníkem na hlavě – je totiž pastafarián. Když jsem tuto informaci našel na internetu, udělalo mi to radost hned dvakrát. Jednak vždycky rád vidím, když z Brna dorazí do Prahy něco sympatického. Neděje se to často a bohužel to obvykle nemá dlouhého trvání, protože všechno pozitivní dokáže alespoň v mém případě hluboko do země zadupat svými blogy kolega Paulczynski. No ale to nechme stranou: největší radost mám z toho, že pastafariáni už začínají vystrkovat špagety i v Česku.

2.8.2013 v 9:35 | Karma: 30,90 | Přečteno: 2686x | Diskuse| Společnost

Jan Borovička

Kdo může za povodně?!

Voda opadá a započal hon na čarodějnice - kdo může za povodně? Odpověď na tuto otázku má skoro každý, nikdy tu nebylo tolik vodohospodářů.

11.6.2013 v 8:08 | Karma: 42,92 | Přečteno: 6266x | Diskuse| Společnost

Jan Borovička

Klausova opice zase perlí

Petr Hájek, hradní exkancléř, co není z opice, ve čtvrtečním diskusním pořadu Máte slovo hovořil o používání „zdravého rozumu“. Vyprsknul jsem při tom smíchy – jak Hájek může vypustit z úst něco takového, když právě jím vedený internetový server protiproud.cz zdravý rozum brutálně znásilňuje?

10.6.2013 v 8:08 | Karma: 33,66 | Přečteno: 3078x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  20:58

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Názor, že Paroubek parazituje, nestačil. Podle soudu může iniciály ČSSD použít

3. května 2024  19:44

Volební senát Nejvyššího správního soudu (NSS) zamítl návrh Sociální demokracie (SOCDEM) na zrušení...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 129
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 7780x
Jsem biogeochemik a mykolog, pracuji v Ústavu jaderné fyziky a v Geologickém ústavu Akademie věd ČR. Zabývám se environmentální biogeochemií kovů, rolí hub v geochemických cyklech prvků (geomykologie) a taxonomií a ekologií velkých hub. Jsem agnostik a antiklerikalista. Politická orientace: pravý střed. Mám rád přírodu, punkovou hudbu, víno, ženy a zpěv. Nemám rád kremlofilní báby, fundamentalisty a psychopaty všeho druhu, zejména náboženské a politické zprava i zleva.