Ještě ke kauze Kikina

Často je dobré podívat se na věci s odstupem. Možná si vzpomínáte na kauzu Holubová versus Klaus, na kterou pochopitelně reagovali i prezidentovi věrní v čele se slovutným hradním pravicovým rockerem Jaklem. Co mi však uniklo, byla reakce Petra Hájka – náhodou jsem ji viděl teprve nedávno a nestačil se divit.

Připomeňme si, o co šlo. V pořadu televize Z1 si povídala herečka Eva Holubová s moderátorkou. Hovořily o bulváru a o všeobecně známých svinstvech, které bulvár činí veřejně známým lidem, konkrétně tedy Yvetě Bartošové a Oldřichu Kaiserovi. V této souvislosti Holubová uvedla, že bulvár se strefuje neustále do těch samých lidí, zatímco některé kauzy nechává zcela opomenuté. Jako konkrétní příklad uvedla: "...celá Praha mluví o tom, že Václav Klaus je homosexuál, už léta – třeba je, třeba není, mě to vůbec nevadí, já mám homosexuály ráda – že se mu říkalo Kikina, to ne, to je tabu, to se nenapíše, z toho se sranda nedělá, na to se prostě nesmí sáhnout, to mi na tom vadí..."

Na toto vystoupení se každý může podívat a udělat si vlastní názor – jeho záznam je totiž na YouTube.

 

 

No a co je zajímavé – v pořadu ČT 24 Hydepark vystoupil ředitel tiskového odboru Kanceláře prezidenta republiky Petr Hájek. Právě v těchto dnech čtu jeho knihu Smrt ve středu, ve které ostře kritizuje média, která obviňuje z manipulací společnosti. V kontextu jeho knihy je jeho vystoupení opravdu pozoruhodné. Každý se na něj může podívat na videoarchivu ČT 24 (od času 38:09).

Všimněte si, že Hájek lže, jako když tiskne (!) – paní Holubová prý "tuto věc (že Klaus je homosexuál) vykřikla", prý "zaútočila", a navíc "výsměšně" – bylo to prý "velmi sprosté" a "uráželo to ne prezidenta Klause, který podle nějakých mediálních výstupů měl spíše, ehm, řekl bych, kontakty s opačným pohlavím, ale uráželo to tedy ty menšiny, které ona zesměšňovala tím, tu menšinu, údajně, údajně chráněnou, politicky korektně menšinu, homosexuálních spoluobčanů..." Pravdou však je, že paní Holubová jen uvedla, že "o tom hovoří celá Praha", tj. Klause za homosexuála neoznačila (dalo by se říci, že ho zmínila jen náhodou) a v žádném případě nikoho neurážela ani nezesměšňovala. Na jednu stranu Petr Hájek média obviňuje z manipulací a na druhou stranu, když se to hodí, do nich vypustí očividnou nepravdu - či spíše lež.

Pozoruhodné je, že na internetu se objevily informace, že krátce po uvedeném rozhovoru byla moderátorka vyhozena a pořad zrušen (jak to je ve skutečnosti, nevím) a z blogu iDNES byl stažen blog na toto téma od Ladislava Johany, který jsem si ani nestačil přečíst – jakoby se slova paní Holubové vyplňovala: z Klause se sranda nedělá, na něj se prostě nesmí sáhnout...

PS: Petr Hájek v rozhovoru zmiňuje kontakty V. K. (čti Václav Klaus nebo Velká Kikina, dle libosti a orientace :) s "opačným pohlavím". Překvapuje mě, že je ihned a důrazně nedementoval. Klaus totiž ve svém posledním volebním projevu uvedl: "Pokud nechcete dbát tisíciletých tradic naší civilizace, jejich křesťanských hodnot, důrazu na klasickou rodinu a úctu ke každému lidskému životu, nevolte mne, neboť já tyto hodnoty ctím." Zajímavé. Domnívám se, že na stará kolena zahýbat manželce a klátit letušky ke křesťanským hodnotám a tradiční rodině rozhodně nepatří.

Autor: Jan Borovička | úterý 24.8.2010 9:09 | karma článku: 37,55 | přečteno: 23417x
  • Další články autora

Jan Borovička

Epigram "Vladimír a Livia"

13.8.2013 v 10:36 | Karma: 30,92

Jan Borovička

Kdo může za povodně?!

11.6.2013 v 8:08 | Karma: 42,92

Jan Borovička

Klausova opice zase perlí

10.6.2013 v 8:08 | Karma: 33,66